İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şehit Uzman Çavuş Tortumlu son yolculuğuna uğurlandı

Tunceli'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Burak Tortumlu, baba ocağı Erzurum'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla düzenlenen törenle defnedildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2021 15:07, Son Güncelleme : 22 Ekim 2021 15:46

Şehit Tortumlu'nun, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morgundan alınıp askeri cenaze nakil aracına konulan Türk bayrağına sarılı tabutu, Kurtuluş Mahallesi'nde bayraklarla donatılan babaevine getirildi.

Burada helallik alınması ve dualar okunması sonrası şehidin cenazesi, askerlerce merkez Yakutiye ilçesindeki Narmanlı Camisi'ne getirilip omuzlarda taşınarak katafalka konuldu.

Burada cuma namazı sonrası düzenlenen törende, şehit Tortumlu'nun öz geçmişi okundu.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askeri tören mangasınca katafalktan alınarak vatandaşların tekbirleri ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde top arabasına konuldu.

Bu sırada Bakan Soylu ve şehidin babası Süleyman Tortumlu, tabutun taşınmasına yardımcı oldu.

Törende Bakan Soylu, Süleyman Tortumlu ve yakınlarına sarılıp taziyelerini iletti.

Tortumlu, Soylu'ya "İyi ki şehit babası olmuşum, gururluyum." dedi.

Törene şehidin eşi Eda, 7 aylık kızı İkra Deren, annesi Erengül, erkek kardeşi Murat, kız kardeşleri Miray ve Serpil'in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Erzurum İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Erzurum İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, Tunceli İl Jandarma Komutanı Durali Ceylan, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, polis ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Bakan Soylu, tabuta sarılı Türk bayrağını öperek şehidin eşine verdi

Kadın askerlerin şehit yakınlarına yardımcı olduğu törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile çeşitli kurumlar adına da çelenk gönderildi.

Şehidin cenazesi daha sonra götürüldüğü Karagöbek Mahallesi'ndeki mezarlıkta Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dualar ve tekbirler eşliğinde toprağa verildi.

Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun annesi Erengül Tortumlu ve bazı yakınları, Narmanlı Camisi'ndeki törenden sonra Bakan Soylu'nun da bulunduğu VIP minibüs ile Karagöbek Mahallesi'ne geldi.

Bakan Soylu, mezarlıktaki defin işlemi ve askerlerin saygı atışı sonrası şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağı ve fotoğrafını acılı eş Eda Tortumlu'ya öperek verdi. Soylu, şehidin babası Süleyman Tortumlu'ya da özel kutu içine konulmuş Türk bayrağı takdim etti.

- Şehidin kanı yerde kalmadı

Tunceli kırsalı Mercan Dağları mevkisinde İl Jandarma Komutanlığınca sürdürülen Eren-7 Operasyonu'nda çıkan çatışmada yaralanan Tortumlu, silah arkadaşlarınca helikopterle bölgeden alınmış, Erzincan'daki Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kaldırılmıştı. Tortumlu, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Çıkan çatışmada Tortumlu'yu şehit eden ve Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan "Kurtay Şerzan" kod adlı Hayrettin Güneş ile bir terörist daha ölü ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber