Eş Durumu Düzeltilsin

02.04.2004 ve 26.01.2005 tarihinde, aynı içerikte iki dosya yayımladık. Her iki dosyada da şu hususa vurgu yaptık. Eşi özel sektörde çalışan memurlar açısından, eş durumunun uygulanmamasının, kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından uygun olduğunu; ancak eşi kamuda sözleşmeli, işçi, kapsam dışı ve diğer personel kanunlarına tabi olarak çalışanlar açısından da eş durumu uygulanmamasının uygun olmadığını belirtmiştik. Şuanki düzenlemeye göre eşi sadece memur, hakim, savcı ve asker olanlar yer değiştirebilmektedir.

Haber Giriş : 08 Şubat 2005 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak, kişi milletvekili olsa dahi, eşi memur ise eşini eş durumundan naklen Ankara'ya aldıracak hukuki mevzuat bulunmamaktadır. Bu çarpıcı örneğin dışında kamuda çeşitli statülerde çalışan binlerce personel bulunmaktadır. Örneğin sözleşmeli sağlık personeli, örneğin 399 sayılı KHK'nın II sayılı cetveline tabi olarak çalışan KİT personeli, örneğin 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışanlar, örneğin işçiler vb. bir çok kamu personeline eş durumu uygulanmamaktadır.

Bu uygulamadan dolayı çok sayıda kamu personeli mağdur olmaktadır. Bu uygulamanın düzeltilmesi için ilgilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Daha önce yayımlamış olduğumuz "Eş Durumu Nakillerinde, Kamuda Çalışanlar Açısından Yeknesaklık Oluşturulsun" başlıklı dosya için buraya, "Eş Durumundan Nakil İsteklerinde, Memur Eşin Statüsünün Önemi" başlıklı dosya için şuraya tıklayabilirsiniz.

Konuya ilişkin mahkeme kararları daha önce sitemizde yayımlanmış olup, kararlara ulaşmak için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber