25 bin öğretmene dair kanun tasarısı ne anlam ifade ediyor?

Daha önce yapmış olduğumuz açıklamada, hali hazırdaki kanuni hükümler gereğince MEB'in 2010 yılında en fazla 19 bin kadrolu öğretmen atayabileceğini, bunun üzerinde bir sayıda kadrolu öğretmen atamak için kanun çıkarılması gerektiğini belirtmiştik. MEB, kendisine tahsis edilen açıktan atama izninin 10 binini Haziran atamasında kullandığı ve Temmuz ayında 30 bin kadrolu öğretmen atayabilmek için kanun tasarısını hazırlamış ve Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasıyla söz konusu tasarı Meclis'e sevk edilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mayıs 2010 01:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu daha önce yaptığı açıklamalarda Temmuz ayında 30 bin kadrolu öğretmen atamasını planladıklarını belirtmişti.

Bu hedefe ulaşabilmek için, Bütçe Kanununda yer alan kısıtlayıcı hükmün aşılması gerekmekteydi. (Bütçe Kanununda bir önceki yıl boşalan kadroların yüzde 50'sine atama yapılabileceği yönünde sınırlayıcı bir hüküm bulunmaktadır)

Dolaysıyla 25 bin açıktan atama izni verilmesine yönelik olarak, 25/05/2010 tarihinde Meclise sevk edilen kanun tasarısı yeni bir alım anlamına gilmemektedir. Sadece daha önce yapılan planlamanın hayata geçirilmesi için yapılan teknik bir düzenlemedir. Bu nedenle, medyada yer alan 25 bin öğretmen alınacak şekildeki haberler doğru değildir.

Burada şu hususu belirtmek gerekiyor. 25 bin açıktan atama izninin Meclisten geçmesi halinde, MEB'in elinde 30 bin değil, 34 veya 35 bin civarında bir açıktan atama izni bulunacaktır. Buna göre, daha önce yapılan planlamaya ek olarak 4 veya 5 bin civarında daha fazla öğretmen alınabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber