Bazı İl Milli Eğitim Müdürlükleri Listeleri Hala Yayımlamadı!

Milli Eğitim Bakanlığı 04/05/2005 tarihinde yayımladığı genelgede, şartları taşıyanlardan kadro unvanı VHKİ olanların bilgisayar işletmeni; kadro unvanı veznedar, ayniyat memuru, ambar memuru, mutemet, daktilograf, memur, santral memuru ve usta öğretici olanların da VHKİ kadrosuna atamalarının yapılmasına yönelik iş ve işlemlerin başlatıldığı belirtilmiş ve başvurular alınmıştır. Bu çerçevede her ile belirli bir kontenjan ayrılmıştır. Başvurular 2003/2 sayılı Başbakanlık Genelgesi ekindeki "Değerlendirme Formu"nda yer alan kriterler esas alınarak tamamlanacaktı. Bu konuya ilişkin işlemler geçen ay içerisinde tamamlanmasına rağmen atanmaya hak kazanan kişilere ilişkin listeler bazı il milli eğitim müdürlüklerince hala yayımlanmamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2005 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konuya ilişkin sitemize iletilen ve meramını kısaca ifade eden bir değerlendirme aşağıda yer almaktadır:

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı her ile bir miktar V.H.K.İ. kadrosu ve Bilgisayar İşletmeni kadrosu tahsis etmiştir. Bazı Milli Eğitim Müdürlükleri Başvuran adaylarının puanlarını internet ortamında açıklamıştır. Açıklayan Milli Eğitim Müdürlüklerini teşekür ederim. Gel gelelim hala bazı Milli Eğitim Müdürlükleri hale bu listeleri açıklamamakla direkmektedir. Aldığımız puanı atama yapılan Maksimum ve minumun puanları öğrenememekteyiz. Puanları açıklamayan Milli Eğitim Müdürlüklerine Milli Eğitim Bakanlığı niye talimat vermiyor anlamış değilim.

Öğretmen atamalarında ve diğer atamalarda şeffaf olduğunu söyleyen MEB bu konuda niye karanlıktır?

04/05/2005 tarihli Genelgeye ulaşmak için tıklayın.

2003/2 Başbakanlık Genelgesi ekinde yer alan Değerlendirme Kriterleri şu şekildedir:

DEĞERLENDİRME KISTASLARI PUAN DEĞERİ ADAYIN PUANI
1. Başvuru tarihi itibarıyla öğrenim durumu (En son öğrenim durumu esas alınacaktır.)
a) Önlisans 4  
b) 3 Yıllık Yüksek Okul 6  
c) Lisans 8  
d) Yüksek Lisans 10  
e) Doktora 12  
2. Müracaat bitim tarihi itibarıyla 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2'nci maddesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarında geçen fiili hizmet süresinin (İşçi statüsü ile geçici personel statüsünde geçirilen hizmetler hariç)
a) 10 yıla kadar (10 yıl dahil) her bir yıl için 1  
b) 10 yıldan sonraki her bir yıl için 0,15  
3. Son üç yıllık sicil notu ortalaması 76 ve daha fazla olanların bu sicil notunun aritmetik ortalamasının 1/10'u (Üç yıllık ortalama sonucu kesirli olması halinde tam sayıya tamamlandıktan sonra 1/10'u hesaplanacaktır.)
4. İlgili mevzuat hükümlerine göre atamaya yetkili amirlerce verilmiş olan (Aynı yılda verilmiş birden fazla belge varsa, sadece birer tanesi değerlendirmeye alınacaktır.)
a) Her takdirname için 2  
b) Her ödül için 4  
5. ?Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmelik? yürürlüğe girdikten sonra katıldığı her bir hizmet içi eğitim programından (Her yıl için adayın katıldığı en çok süreli olan bir eğitim programı değerlendirilecektir.)
a) 05 ? 15 gün süreli 0.5  
b) 16 ? 31 gün süreli 1  
c) 2 ? 3 ay süreli 1,5  
d) 4 ? 6 ay süreli 2  
e) 7 ? 12 ay süreli 2,5  
f) 12 aydan fazla süreli 3  
6. Kamu Personel Yabancı Dil Bilgisi ve Seviye Tespit Sınavından (375 sayılı KHK'ye göre belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde değerlendirme sadece bir dil için yapılacaktır.)
a) (D) alanlara 2  
b) (C) alanlara 4  
c) (B) alanlara 6  
d) (A) alanlara 8  
7. Aldığı her disiplin cezasından (Af kapsamına gerenler hariç)
a) Her uyarma, kınama için -2  
b) Her aylıktan kesme için -4  
c) Kademe ilerlemesinin durdurulması için -6  
8. Görevde yükselme eğitimine katılan ve sınavlarda başarısız olanlarla, sınavlara mazeretsiz olarak katılmayanların (Aynı veya benzer unvanlar için uygulanır.)  
a) Başarısız olduğu her bir sınav için -2  
b) Mazeretsiz katılmadığı her bir sınav için -3  
Eksi puanlar düºüldükten sonra toplam    

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber