E-Devlet'te En Çok Kullanılan 9 Hizmet

İşte en çok kullanılan 9 hizmet

  1. 1. 4A Hizmet Dökümü  c  Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile sunulan hizmetle vatandaşlar iş geçmişlerini, toplam hizmet gün sayılarını ve brüt maaşlarını takip edebiliyor. Şu anda Türkiye'nin eDevlet'te en çok göz attığı yer burası.

    1. 4A Hizmet Dökümü c Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile sunulan hizmetle vatandaşlar iş geçmişlerini, toplam hizmet gün sayılarını ve brüt maaşlarını takip edebiliyor. Şu anda Türkiye'nin eDevlet'te en çok göz attığı yer burası.

  2. 2. Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama  <b>  Adalet Bakanlığı altyapısı üzerinden verilen hizmetle vatandaşlar kendilerine ait bir dava dosyası olup olmadığını sorgulayabiliyor.

    2. Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama Adalet Bakanlığı altyapısı üzerinden verilen hizmetle vatandaşlar kendilerine ait bir dava dosyası olup olmadığını sorgulayabiliyor.

  3. 3. Vergi Borcu Sorgulama<b>  Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı işbirliği ile sunulan bu hizmette vergi borçları olup olmadığını sorgulayabiliyor.

    3. Vergi Borcu Sorgulama Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı işbirliği ile sunulan bu hizmette vergi borçları olup olmadığını sorgulayabiliyor.

  4. 4. 3 Günlük Hava Tahmini<b>  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan üç günlük hava tahmini verileri vatandaşlarca illere göre görüntüleyebiliyor.

    4. 3 Günlük Hava Tahmini Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan üç günlük hava tahmini verileri vatandaşlarca illere göre görüntüleyebiliyor.

  5. 5. Günlük Döviz Kurları  <b>Pek çok para birimine ait olan ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yayınlanan günlük döviz kurları buradan izlenebiliyor.

    5. Günlük Döviz Kurları Pek çok para birimine ait olan ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yayınlanan günlük döviz kurları buradan izlenebiliyor.

  6. 6. Araç Sorgulama<b>  Vatandaşlar araçlarının plakalarını girerek, Emniyet Genel Müdürlüğü sistemlerinde kayıtlı olan genel araç bilgilerine erişebiliyor.

    6. Araç Sorgulama Vatandaşlar araçlarının plakalarını girerek, Emniyet Genel Müdürlüğü sistemlerinde kayıtlı olan genel araç bilgilerine erişebiliyor.

  7. 7. Kredi Yurtlar Kurumu Burs/Kredi Onay İşlemleri<b>  Öğrenciler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün hizmeti üzerinden burs ve kredi işlemlerini gerçekleştiriliyor.

    7. Kredi Yurtlar Kurumu Burs/Kredi Onay İşlemleri Öğrenciler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün hizmeti üzerinden burs ve kredi işlemlerini gerçekleştiriliyor.

  8. 8. Mobil Hat Sorgulama<b>  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun sağladığı verilerle üzerinize hangi telefon hatlarının olduğunu gözlemlemeniz mümkün.

    8. Mobil Hat Sorgulama Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun sağladığı verilerle üzerinize hangi telefon hatlarının olduğunu gözlemlemeniz mümkün.

  9. 9. Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama<b>  Listedeki ikinci SGK hizmeti alan bu işlemle sigorta prim borcunuzun olup olmadığını öğrenmeniz mümkün.

    9. Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama Listedeki ikinci SGK hizmeti alan bu işlemle sigorta prim borcunuzun olup olmadığını öğrenmeniz mümkün.