Van Gölü Ekspresi'nden İndikten Sonra Yapabileceğiniz 14 Şey

Trenden indikten sonra yapılması, görülmesi, tadılması gerekenleri derledik.

  1. 1- Tatvan’da sahil yürüyüşü: Vangölü ekspresinin son durağı. Burada indikten sonra, şehirdeki otellerden yerinizi ayartıp Tatvan sahilinde yürüyüş yapabilir, kahvaltınızı yapabilirsiniz.

    1- Tatvan’da sahil yürüyüşü: Vangölü ekspresinin son durağı. Burada indikten sonra, şehirdeki otellerden yerinizi ayartıp Tatvan sahilinde yürüyüş yapabilir, kahvaltınızı yapabilirsiniz.

  2. 2- Nemrut Krater gölünü mutlaka görmelisiniz. İlk 10 km asfalt oldu ve çok rahat gidiliyor. Sonraki 10 km’de ise taşlı yol yapıldı. Eskisine göre daha rahat ama Valilik pek iyi çalışmadığı için, taşlarda deformeler oluyor ama yine de ulaşımı zor değil. Nemrut’a giderken buhar bacalarındaki gaz sızıntılarına da bakabilirsiniz. Macera yaşamak isteyen ve dönüşte aynı yolu gelmek istemeyenler, Nemrut’tan dönerken 5km.’den sonra Ahlat üzerinden de gelebilir.

    2- Nemrut Krater gölünü mutlaka görmelisiniz. İlk 10 km asfalt oldu ve çok rahat gidiliyor. Sonraki 10 km’de ise taşlı yol yapıldı. Eskisine göre daha rahat ama Valilik pek iyi çalışmadığı için, taşlarda deformeler oluyor ama yine de ulaşımı zor değil. Nemrut’a giderken buhar bacalarındaki gaz sızıntılarına da bakabilirsiniz. Macera yaşamak isteyen ve dönüşte aynı yolu gelmek istemeyenler, Nemrut’tan dönerken 5km.’den sonra Ahlat üzerinden de gelebilir.

  3. 3- Ahlat Şehir mezarlığı: Eski Selçuklu mezarlığı panaromik görüntüsüyle sizleri etkileyecektir. 8 bine yakın anıtın bulunduğu mezarlığın yakınlarındaki kümbetleri de ziyaret etmelisiniz.

    3- Ahlat Şehir mezarlığı: Eski Selçuklu mezarlığı panaromik görüntüsüyle sizleri etkileyecektir. 8 bine yakın anıtın bulunduğu mezarlığın yakınlarındaki kümbetleri de ziyaret etmelisiniz.

  4. 4- Harabe Evler: Ahlat mezarlığı yakınlarındaki harabe evler, dağlarda yer alan mağaralardan oluşuyor. Benzerlerine iç Anadolu bölgesinde de rastlanan bu yapılarda eskiden yerleşim vardı.

    4- Harabe Evler: Ahlat mezarlığı yakınlarındaki harabe evler, dağlarda yer alan mağaralardan oluşuyor. Benzerlerine iç Anadolu bölgesinde de rastlanan bu yapılarda eskiden yerleşim vardı.

  5. 5- Aygır Gölü: Süphan dağı eteğindeki bu küçük göl, oldukça dikkat çekici. Gölün hemen yakınında bir restoran bulunuyor. Ayrıca ailecek piknik yapabilmeniz için masalar ve sandalyeler bulunuyor. Balık tutmayı deneyebilirsiniz.

    5- Aygır Gölü: Süphan dağı eteğindeki bu küçük göl, oldukça dikkat çekici. Gölün hemen yakınında bir restoran bulunuyor. Ayrıca ailecek piknik yapabilmeniz için masalar ve sandalyeler bulunuyor. Balık tutmayı deneyebilirsiniz.

  6. 6- Tatvan Çöplük: Eskiden çöplük olarak kullanılan bu mekan şimdilerde Tatvan halkı tarafından yüzmek ve piknik için kullanılıyor. Ancak mekanın sahipsizliği herkesi üzüyor.

    6- Tatvan Çöplük: Eskiden çöplük olarak kullanılan bu mekan şimdilerde Tatvan halkı tarafından yüzmek ve piknik için kullanılıyor. Ancak mekanın sahipsizliği herkesi üzüyor.

  7. 7- Bitlis Büryanı: Bitlis veya Tatvan’da yemeniz gereken ilk lokanta yemeği büryan. Canan Karatay’ın da dediği üzere yağlı olanını tercih etmelisiniz.

    7- Bitlis Büryanı: Bitlis veya Tatvan’da yemeniz gereken ilk lokanta yemeği büryan. Canan Karatay’ın da dediği üzere yağlı olanını tercih etmelisiniz.

  8. 8- Bitlis’te Beş Minare: Şehrin farklı noktalarında bulunan, bir kısmı da yıkılmış bulunan camileri mutlaka gezmelisiniz.

    8- Bitlis’te Beş Minare: Şehrin farklı noktalarında bulunan, bir kısmı da yıkılmış bulunan camileri mutlaka gezmelisiniz.

  9. 9-  Kış aylarında ulaşım zor olsa da Bitlis’in Hizan ilçesi doğası ile muhteşem bir yer. İlçeye giderken, Said’i Nursi’nin doğduğu ev de ziyaret edilebilir.

    9- Kış aylarında ulaşım zor olsa da Bitlis’in Hizan ilçesi doğası ile muhteşem bir yer. İlçeye giderken, Said’i Nursi’nin doğduğu ev de ziyaret edilebilir.

  10. 10- Bitlis merkez Şerefiye Medresesi, 1529 yılında yaptırılan Şerefiye Medresesi ziyaret edilebilir.

    10- Bitlis merkez Şerefiye Medresesi, 1529 yılında yaptırılan Şerefiye Medresesi ziyaret edilebilir.

  11. 11- El-Aman Hanı, Anadolu’nun en büyük Kervansarayıdır. Rahva düzü denilen bölgede yer alıyor. Mevki olarak Tatvan çıkışı Bitlis girişinde yer alıyor. Şuan da halka açık sosyal tesis olarak kullanılıyor.

    11- El-Aman Hanı, Anadolu’nun en büyük Kervansarayıdır. Rahva düzü denilen bölgede yer alıyor. Mevki olarak Tatvan çıkışı Bitlis girişinde yer alıyor. Şuan da halka açık sosyal tesis olarak kullanılıyor.

  12. 13- Bitlis Etnografya Müzesi; Müze 2005 yılında kurulmuş Pazartesi günleri dışında her gün açık ve halka ücretsiz hizmet veriyor.

    13- Bitlis Etnografya Müzesi; Müze 2005 yılında kurulmuş Pazartesi günleri dışında her gün açık ve halka ücretsiz hizmet veriyor.

  13. 14- Kayak Merkezi, Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırlarında yer alan Kayak merkezi, Türkiye’nin en uzun pistine sahip. Kayak sevenler için güzel bir tatil imkanı olabilir. Tek eksiği Kayak Merkezinde sadece bir otelin yer alması.

    14- Kayak Merkezi, Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırlarında yer alan Kayak merkezi, Türkiye’nin en uzun pistine sahip. Kayak sevenler için güzel bir tatil imkanı olabilir. Tek eksiği Kayak Merkezinde sadece bir otelin yer alması.