Dikkat! Bu Besinler Buzdolabında Hastalıklara Neden Oluyor...

Peki hangi besinler buzdolabında konulmaz? Sizler için bunu araştırdık.

  1. Eski çağlardan beri besinlerin bozulmaması için serin yerlerde muhafaza edilmeye çalışılırdı. Buzdolabının icadıda bu ihtiyaçtan doğdu. Ancak her besinin uzun süre buzdolabında kalmaması konusunda uzmanlar uyardı da bulundu. Bazı besinler buzdolabına konulduğunda hastalıklara neden olabilir. Peki hangi besinler buzdolabında konulmaz? Sizler için bunu araştırdık.

    Eski çağlardan beri besinlerin bozulmaması için serin yerlerde muhafaza edilmeye çalışılırdı. Buzdolabının icadıda bu ihtiyaçtan doğdu. Ancak her besinin uzun süre buzdolabında kalmaması konusunda uzmanlar uyardı da bulundu. Bazı besinler buzdolabına konulduğunda hastalıklara neden olabilir. Peki hangi besinler buzdolabında konulmaz? Sizler için bunu araştırdık.

  2. SARIMSAK    Doğada bulunan en güçlü antibiyotiklerden biri olan sarımsak buzdolabına konulduğunda bir süre sonra bakteri üretir. İlk bakışta bu çok fark edilmez. Ancak tüketildiğinde bağırsaklarda kurtlanmaya neden olabilir. Ayrıca bakteri üreten sarımsak vücutta mantar hücrelerinin çoğalmasına sebebiyet verebilir.

    SARIMSAK Doğada bulunan en güçlü antibiyotiklerden biri olan sarımsak buzdolabına konulduğunda bir süre sonra bakteri üretir. İlk bakışta bu çok fark edilmez. Ancak tüketildiğinde bağırsaklarda kurtlanmaya neden olabilir. Ayrıca bakteri üreten sarımsak vücutta mantar hücrelerinin çoğalmasına sebebiyet verebilir.

  3. DOMATES    Soğuk havalardan etkilenen bir besin olan domates, yüzeyinde kırışmaya neden olur. Bozulma belirtisi göstermeyen domates, içerdiği asidik özelliğini yitirir.  Tüketildiğinde ise sindirim hastalıklarına yol açar.

    DOMATES Soğuk havalardan etkilenen bir besin olan domates, yüzeyinde kırışmaya neden olur. Bozulma belirtisi göstermeyen domates, içerdiği asidik özelliğini yitirir. Tüketildiğinde ise sindirim hastalıklarına yol açar.

  4. KAHVE    Soğuk ve nemli bir ortamda kalan kahve görüntü olarka bozulur. Ayrıca yapım aşaması olmaz. Ancak tüketime zorlanana kahve mide sağlığını kötü etkileyebilir.

    KAHVE Soğuk ve nemli bir ortamda kalan kahve görüntü olarka bozulur. Ayrıca yapım aşaması olmaz. Ancak tüketime zorlanana kahve mide sağlığını kötü etkileyebilir.

  5. TATLILAR    Şerbetli tatlıların bozulmaması için buzdolabına konulması önerilir. Ancak uzun süre dolaba konulan şerbetin donması ve tekrardan çözülmesi organik özelliğini yitirir. Yağa benzer bir kıvama neden olur. Bu da kilo almaya yol açar.

    TATLILAR Şerbetli tatlıların bozulmaması için buzdolabına konulması önerilir. Ancak uzun süre dolaba konulan şerbetin donması ve tekrardan çözülmesi organik özelliğini yitirir. Yağa benzer bir kıvama neden olur. Bu da kilo almaya yol açar.

  6. PATATES    Son yapılan araştırmalarda patates topraktan alınmasına rağmen filizlenmeye devam eder. Bu filizlenme pek sağlıklı sonuçlara yol açmaz. Zehir etkisi veren bu filizlenmeler nemli ve soğuk ortaamda çoğalır. Bu yüzden uzmanlar patatesinsoğuk alanda muhafaza edilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor.

    PATATES Son yapılan araştırmalarda patates topraktan alınmasına rağmen filizlenmeye devam eder. Bu filizlenme pek sağlıklı sonuçlara yol açmaz. Zehir etkisi veren bu filizlenmeler nemli ve soğuk ortaamda çoğalır. Bu yüzden uzmanlar patatesinsoğuk alanda muhafaza edilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor.

  7. BAL    Donarak şekerlenen bal, organik özelliğini kaybeder. Bu yüzden dolaba konulması önerilmez. Doğal şeker içeren bal kandaki insülüini dengede tutar. Ancak donup çözülen baldaki şeker insülin direncini olumsuz etkileyebilir.

    BAL Donarak şekerlenen bal, organik özelliğini kaybeder. Bu yüzden dolaba konulması önerilmez. Doğal şeker içeren bal kandaki insülüini dengede tutar. Ancak donup çözülen baldaki şeker insülin direncini olumsuz etkileyebilir.