3 Bakan'ın Oğlu Ve İşadamlarına Gözaltı

Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltında

  1. <p><b>İstanbul'da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu</b></p>  Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

    İstanbul'da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

    Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

  2. <p><b>KİMLER GÖZALTINA ALINDI</b></p>    Şu ana kadar gelen bilgiler eşliğinde gözaltına alınan isimler şöyle:

    KİMLER GÖZALTINA ALINDI

    Şu ana kadar gelen bilgiler eşliğinde gözaltına alınan isimler şöyle:

  3. İşadamı Ali Ağaoğlu,

    İşadamı Ali Ağaoğlu,

  4. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,

    Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,

  5. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler,

    İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler,

  6. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan,

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan,

  7. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar,

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar,

  8. sanatçı Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zerrab,

    sanatçı Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zerrab,

  9. Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan,

    Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan,

  10. Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman,

    Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman,

  11. Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu,

    Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu,

  12. Zafer Çağlayan'ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya.

    Zafer Çağlayan'ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya.

  13. Ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu kişilere yönelik düzenlenen operasyonda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu ile birlikte Ekonomi Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan da 4 kişi olmak üzere, Ankara'da 5 kişi gözaltına alındı.

    Ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu kişilere yönelik düzenlenen operasyonda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu ile birlikte Ekonomi Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan da 4 kişi olmak üzere, Ankara'da 5 kişi gözaltına alındı.

  14. Emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu S. Kağan Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı'nın özel kalem müdürleri M.B.K. ve O.K. ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bakan danışmanı S.S. ile yine aynı bakanlığın genel müdürü M.A.K. gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

    Emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu S. Kağan Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı'nın özel kalem müdürleri M.B.K. ve O.K. ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bakan danışmanı S.S. ile yine aynı bakanlığın genel müdürü M.A.K. gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

  15. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube biriminde sorguları yapılan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından operasyonun merkezi olan İstanbul'a gönderildi.

    Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube biriminde sorguları yapılan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından operasyonun merkezi olan İstanbul'a gönderildi.

  16. İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu kişilerin evlerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınanlar arasında işadamı Ali Ağaoğlu, kabinedeki üç ayrı bakanın oğulları ve Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zarrab'ın da bulunduğu belirtiliyor.

    İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu kişilerin evlerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınanlar arasında işadamı Ali Ağaoğlu, kabinedeki üç ayrı bakanın oğulları ve Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zarrab'ın da bulunduğu belirtiliyor.

  17. Türkiye'nin gündemini sarsan operasyonu, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri yürütüyor.

    Türkiye'nin gündemini sarsan operasyonu, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri yürütüyor.

  18. Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı. Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tespit edilen 22 adrese baskın yapıldı. Aralarında Türkiye'nin önde gelen işadamlarının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

    Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı. Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tespit edilen 22 adrese baskın yapıldı. Aralarında Türkiye'nin önde gelen işadamlarının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

  19. İSTANBUL polisi, sabah saatlerinde yaptığı operasyonda gözaltına aldığı bir grup şüpheliyi sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

    İSTANBUL polisi, sabah saatlerinde yaptığı operasyonda gözaltına aldığı bir grup şüpheliyi sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

  20. Operasyonun diğer illere de sıçrayacağı, gözaltı sayısının artacağı bildirildi. Gözaltına alınan isimler arasında Ali Ağaoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğullarının da bulunduğu iddia ediliyor.

    Operasyonun diğer illere de sıçrayacağı, gözaltı sayısının artacağı bildirildi. Gözaltına alınan isimler arasında Ali Ağaoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğullarının da bulunduğu iddia ediliyor.

  21. Gözaltına alınanlar arasında Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zarrab da bulunuyor.

    Gözaltına alınanlar arasında Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zarrab da bulunuyor.

  22. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sabaha karşı bazı adreslere baskın yapmış, gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilmişti.

    Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sabaha karşı bazı adreslere baskın yapmış, gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilmişti.

  23. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti.

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti.

  24. Bu sabah saat 09.45'te Ekonomi Bakanlığı'nda yapılması planlanan törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı.

    Bu sabah saat 09.45'te Ekonomi Bakanlığı'nda yapılması planlanan törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı.

  25. Öte yandan DHA'ya konuşan Ağaoğlu Grup CEO'su Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olduğu iddiaları üzerine "Gözaltında değil. Bilgi alınması amacıyla emniyete davet edildi" dedi.

    Öte yandan DHA'ya konuşan Ağaoğlu Grup CEO'su Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olduğu iddiaları üzerine "Gözaltında değil. Bilgi alınması amacıyla emniyete davet edildi" dedi.

  26. Ağaoğlu şirketler grubunun Ataşehir'deki genel müdürlük binasına gelen polis, incelemenin ardından şirketten ayrıldı.

    Ağaoğlu şirketler grubunun Ataşehir'deki genel müdürlük binasına gelen polis, incelemenin ardından şirketten ayrıldı.

  27. Gözaltına alınan isimler arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'de bulunuyor. hurriyet'e konuşan belediye kaynakları, Demir'in bilgisine başvurulacağını kaydetti. Aynı kaynaklar, Demir'in sabah erken saatlerde Emniyet'e götürüldüğünü söyledi.

    Gözaltına alınan isimler arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'de bulunuyor. hurriyet'e konuşan belediye kaynakları, Demir'in bilgisine başvurulacağını kaydetti. Aynı kaynaklar, Demir'in sabah erken saatlerde Emniyet'e götürüldüğünü söyledi.

  28. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla başlatılan kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu büyüyor.

    İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla başlatılan kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu büyüyor.

  29. Mali polisin Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nde inceleme yaptığı bildirildi. Halkbank'ta üst düzey bir yöneticinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor.

    Mali polisin Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nde inceleme yaptığı bildirildi. Halkbank'ta üst düzey bir yöneticinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor.

  30. Erdoğan Bayraktar'ın oğlu üzerinden rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazilerin rüşvetle bakanlık üzerinden illegal olarak imara açılması, Fatih Belediyesi'nin sit alanındaki arazilerin bakanlığın gücünü kullanarak illegal olarak imar ve inşaata açılması gelen suçlamalar arasında.

    Erdoğan Bayraktar'ın oğlu üzerinden rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazilerin rüşvetle bakanlık üzerinden illegal olarak imara açılması, Fatih Belediyesi'nin sit alanındaki arazilerin bakanlığın gücünü kullanarak illegal olarak imar ve inşaata açılması gelen suçlamalar arasında.

  31. Marmaray projesine ciddi zarar vereceği halde rüşvet karşılığında bazı arsalara imar ve inşaat izni verilmesi de suçlamalar arasında.

    Marmaray projesine ciddi zarar vereceği halde rüşvet karşılığında bazı arsalara imar ve inşaat izni verilmesi de suçlamalar arasında.

  32. Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

    Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

  33. Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

    Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

  34. Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

    Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

  35. Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

    Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

  36. Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

    Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

  37. Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

    Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

  38. Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında

    Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltında