Dünyanın En Tehlikeli Kentleri

Dünyadaki en tehlikeli kentler

  1. Dünya Ferguson'daki olaylara kilitlendi ama sokakta yürümenin bile cesaret işi olduğu başka şehirler de var...   Şehirler her zaman broşürlerde göründüğü kadar güvenli değildir. Her şehrin kendine göre problemleri olduğu muhakkak ama bazı şehirler, diğerlerine göre daha farklı bir kulvarda. Meksika’nın Kamu Güvenliği ve Ceza Adaleti Vatandaş Konseyi’nin hazırladığı raporda dünyanın en tehlikeli 10 şehri sıralandı. Ortadoğu şehirlerinin dahil edilmediği listede şehir sıralamasında resmi suç oranları baz alındı. İşte sokakta yürümenin bile cesaret istediği o şehirler...

    Dünya Ferguson'daki olaylara kilitlendi ama sokakta yürümenin bile cesaret işi olduğu başka şehirler de var... Şehirler her zaman broşürlerde göründüğü kadar güvenli değildir. Her şehrin kendine göre problemleri olduğu muhakkak ama bazı şehirler, diğerlerine göre daha farklı bir kulvarda. Meksika’nın Kamu Güvenliği ve Ceza Adaleti Vatandaş Konseyi’nin hazırladığı raporda dünyanın en tehlikeli 10 şehri sıralandı. Ortadoğu şehirlerinin dahil edilmediği listede şehir sıralamasında resmi suç oranları baz alındı. İşte sokakta yürümenin bile cesaret istediği o şehirler...

  2. 1. San Pedro Sula, Honduras   Honduras'ın ikinci büyük şehri olan San Pedro Sula dünyanın en tehlikeli kenti. San Pedro Sula’daki hastanelerin morgları kurşun izlerinden geçilmeyen cesetlerle dolu. Bütün bunların sebebi de korkunç çetelerin ve uyuşturucu kartellerinin neden olduğu “iç savaş”. 100 bin yerleşimci başına cinayet sayısı ise 169.

    1. San Pedro Sula, Honduras Honduras'ın ikinci büyük şehri olan San Pedro Sula dünyanın en tehlikeli kenti. San Pedro Sula’daki hastanelerin morgları kurşun izlerinden geçilmeyen cesetlerle dolu. Bütün bunların sebebi de korkunç çetelerin ve uyuşturucu kartellerinin neden olduğu “iç savaş”. 100 bin yerleşimci başına cinayet sayısı ise 169.

  3. 2. Acapulco, Meksika   Meksika’nın turizm cenneti olan Acapulco, muazzam plajlara sahip olmasına rağmen, plajlarında tatilciden başkası yok. Meksika baştan başa uyuşturucu çetelerinin esiri olmuş durumda ve bu çeteler on yıldır ülkeyi oldukça kötü bir hale getirdi. Sokaklara bırakılmış cesetler bu liman şehrini güzel vakit geçirilecek bir yer olmaktan çıkartıyor.

    2. Acapulco, Meksika Meksika’nın turizm cenneti olan Acapulco, muazzam plajlara sahip olmasına rağmen, plajlarında tatilciden başkası yok. Meksika baştan başa uyuşturucu çetelerinin esiri olmuş durumda ve bu çeteler on yıldır ülkeyi oldukça kötü bir hale getirdi. Sokaklara bırakılmış cesetler bu liman şehrini güzel vakit geçirilecek bir yer olmaktan çıkartıyor.

  4. 3. Caracas, Venezuela   Venezuela’nın başketi olan Caracas’ta dünyada cinayet oranlarının en fazla olduğu kentlerden biri.100 bin yerleşimci başına cinayet sayısı 99.

    3. Caracas, Venezuela Venezuela’nın başketi olan Caracas’ta dünyada cinayet oranlarının en fazla olduğu kentlerden biri.100 bin yerleşimci başına cinayet sayısı 99.

  5. 4. Distrito Central, Honduras   Birçok şehirde şiddete karşı duyarsızlık oluşmasına rağmen Distrito Central bunun üstesinden geliyor. Ancak dünyada cinayet oranlarının en yüksek düzeyde olduğu kentlerden de biridir. Şiddete yönelik oranların yüksek oluşu ise turistleri buradan uzaklaştırıyor.

    4. Distrito Central, Honduras Birçok şehirde şiddete karşı duyarsızlık oluşmasına rağmen Distrito Central bunun üstesinden geliyor. Ancak dünyada cinayet oranlarının en yüksek düzeyde olduğu kentlerden de biridir. Şiddete yönelik oranların yüksek oluşu ise turistleri buradan uzaklaştırıyor.

  6. 5. Torreón, Meksika   Torreón, Meksika’nın en önemli endüstri ve ekonomi merkezlerinden biri olmasına rağmen diğer taraftan dünyanın da en tehlikeli kentlerinden biri. 100 bin yerleşimci başına düşen cinayet sayısı 87.

    5. Torreón, Meksika Torreón, Meksika’nın en önemli endüstri ve ekonomi merkezlerinden biri olmasına rağmen diğer taraftan dünyanın da en tehlikeli kentlerinden biri. 100 bin yerleşimci başına düşen cinayet sayısı 87.

  7. 6. Maceió, Brezilya   Brezilya’da dünya üzerinde şiddet oranın yüksek olduğu şehirlerden on dört tanesi bulunuyor. Maceió, Alagoas eyaletinin başkenti ve her yıl 100 bin kişi başına 135 cinayet işleniyor.

    6. Maceió, Brezilya Brezilya’da dünya üzerinde şiddet oranın yüksek olduğu şehirlerden on dört tanesi bulunuyor. Maceió, Alagoas eyaletinin başkenti ve her yıl 100 bin kişi başına 135 cinayet işleniyor.

  8. 7. Cali, Kolombiya   Uyuşturucu mafyalarının yoğun olarak yer aldığı Latin Amerika, bu listedeki birçok şehrin bulunduğu bölge. 80 civarı cinayetle oldukça huzursuz ve güvenliksiz bir şehir olan Cali, kötü bir şöhrete sahip olmasıyla uzun bir zaman daha turistlere kucak açamayacak.

    7. Cali, Kolombiya Uyuşturucu mafyalarının yoğun olarak yer aldığı Latin Amerika, bu listedeki birçok şehrin bulunduğu bölge. 80 civarı cinayetle oldukça huzursuz ve güvenliksiz bir şehir olan Cali, kötü bir şöhrete sahip olmasıyla uzun bir zaman daha turistlere kucak açamayacak.

  9. 8. Nuevo Laredo, Meksika   Nuevo Laredo’da suç oranları gece daha fazla olmasına rağmen günün her saati hırsızlık, çocuk kaçırma ve araba kaçırma gibi suçlarla karşılaşabilirsiniz.

    8. Nuevo Laredo, Meksika Nuevo Laredo’da suç oranları gece daha fazla olmasına rağmen günün her saati hırsızlık, çocuk kaçırma ve araba kaçırma gibi suçlarla karşılaşabilirsiniz.

  10. 9. Barquisimeto, Venezuela   Bir milyonu aşkın nüfusa sahip olan Barquisimeto, nerdeyse hergün yeni bir cinayete sahne oluyor. Aslında bu şehir bulunduğu eyaletin başkenti ve içerisinde birçok üniversite de bulunuyor. Çevresindeki kentlere göre yüksek eğitim seviyesine de sahip. Önceleri turistlerin bir uğrak yeri olmasına rağmen şuan turistlerin kaçtığı bir yer.

    9. Barquisimeto, Venezuela Bir milyonu aşkın nüfusa sahip olan Barquisimeto, nerdeyse hergün yeni bir cinayete sahne oluyor. Aslında bu şehir bulunduğu eyaletin başkenti ve içerisinde birçok üniversite de bulunuyor. Çevresindeki kentlere göre yüksek eğitim seviyesine de sahip. Önceleri turistlerin bir uğrak yeri olmasına rağmen şuan turistlerin kaçtığı bir yer.

  11. 10. João Pessoa, Brezilya   Paraiba eyaletinin başkenti olan João Pessoa aynı zamanda dünyanın en yeşil şehirlerinden biridir. Ne yazık ki suç oranları da oldukça yüksek. Her yıl 100 bin kişi başına ortalama 71.59 cinayet işleniyor.

    10. João Pessoa, Brezilya Paraiba eyaletinin başkenti olan João Pessoa aynı zamanda dünyanın en yeşil şehirlerinden biridir. Ne yazık ki suç oranları da oldukça yüksek. Her yıl 100 bin kişi başına ortalama 71.59 cinayet işleniyor.