Bakan Koca'dan özlük hakları ve sağlıkta şiddet açıklaması

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Koca; 'Hekimlerimiz ve sağlık çalışanları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hem özlük hakları, hem şiddet, hem sağlık çalışma ortamlarının daha düzenli hale getirilmesi gibi birçok konuda çalışmalarımız var." dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mart 2022 19:15, Son Güncelleme : 03 Mart 2022 00:26

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığın Bilkent Yerleşkesi'nde düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'na ilişkin yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

- "Özlük hakları ve sağlıkta şiddet gibi konularda çalışmalar yapıyoruz"

Bakan Koca, bir başka soruya karşılık da sağlık çalışanlarının özlük hakları, sağlıkta şiddet, malpraktis cezaları ve sağlık çalışma ortamlarının daha düzenli hale getirilmesi gibi birçok konuda çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Sağlık çalışanlarının maaşlarıyla ilgili Hazine, Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları ile çalışmaları sürdürdüklerini hatırlatan Koca, "Emeklilikle ilgili ise 3600 ek göstergeyle bildiğiniz gibi bütün kamuyla ilgili genel bir çalışma söz konusu. O çalışmayla birlikte değerlendirilmiş olacak. Ama bizim burada beklentimiz özellikle hekimlerin de hakimlere benzer şekilde emeklilikte korunması. Bu çerçevede bir gayret var." diye konuştu.

- Sağlık çalışanlarının hukuki haklarının korunmasıyla ilgili bir sempozyum

Bakan Fahrettin Koca, sağlıkta şiddetle ilgili de Adalet Bakanlığıyla 3 aydır devam eden çalışmada önemli bir aşamaya geldiklerini aktararak şöyle devam etti:

"Malpraktis cezalarıyla ilgili de bu anlamda özellikle sayın Adalet Bakanımızın bir cümlesi vardı, 'Tazminat konusunda hekimler de hakimler gibi korunacak'. Bu çerçevede çalışmaların bir noktaya geldiğini, sayın Cumhurbaşkanımıza da yakın zamanda bu çalışmaları sunacağımızı ve bunların uzun sürmeyeceğini ifade etmek istiyorum. Ayrıca 10 Mart'ta Türkiye Adalet Akademisi ile birlikte sağlık çalışanlarının özellikle hukuki haklarının korunmasıyla ilgili bir sempozyum yapılacak. Bu sempozyumda ben ve Adalet Bakanımızın birer konuşması olacak. Bu sempozyumda 3 oturum yapılacak. Burada özellikle hem Yargıtay hem Danıştay hem Anayasa Mahkemesinden üst düzeyde katılımlar sağlanarak yargıda da özellikle sağlıkta şiddet ve malpraktisin farkındalığını sağlamak üzere bu sempozyum yapılacak. Bütün olumsuzlukların farkında aylardan beri olduğumuzu ve bunları çözmek için yoğun bir gayret içinde olduğumuzu ve bunların çözüleceğini söylemek istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber