SHÇEK görevde yükselme yönetmeliği değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Mart 2008 PAZARTESİResmî GazeteSayı : 26805

YÖNETMELİK

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünden:

SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU GENEL

MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN

DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/9/2005 tarihli ve 25942 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "görevde yükselme ve unvan değişikliği" ibaresinden sonra gelmek üzere "sınavına" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (g) ve (h) bentlerinin (1) numaralı alt bentlerinde ve 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinin (1) numaralı alt bentlerinde yer alan "Hemşire" ibaresinden sonra gelen "(lisans)" ibareleri metinden çıkarılmıştır.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan "Din Görevlisi" ibaresinden sonra gelen "(lisans)" ibaresi ve 10 uncu maddesinin (d) bendinde yer alan "öğretmen" ibaresi çıkartılmış; aynı fıkranın (f) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (i) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (j) bendi eklenmiştir.

"1) En az iki yıllık yüksek okulların bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmak veya dört yıl süreli yüksek öğrenim mezunu olup, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı en az 400 saat süreli bilgisayar programcısı sertifikasına sahip olmak."

"j) Öğretmen olarak atanabilmek için;

1) Öğretmenlik lisans programlarının birinden mezun olmak veya Lisans mezunu olup Milli Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği çerçevesinde açılan Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon, İlk Öğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası ve Yabancı Dil Öğretmenliği için Yabancı Dil Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini başarı ile tamamladığına ilişkin belge sahibi olmak.

2) Mezun olduğu yüksek öğretim programının Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararlarına göre atanacağı alana uygun olmak."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin madde başlığı ile birinci ve üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görevde yükselme ve Unvan değişikliği sınavları ve şekli

Görevde yükselme ve Unvan değişikliği sınavları yazılı olarak yapılır. Sınavlar, Kurum tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya Yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılır. Görevde Yükselme eğitimi ve sınavına katılan personel eğitim ve sınav süresince görevli izinli sayılır, sınav ücreti adaylar tarafından karşılanır.

Görevde Yükselme ve Unvan değişikliği sınavlarında yüz puan üzerinden yetmiş ve daha fazla puan alanlar başarılı sayılırlar."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 21 ? Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılanlar, sınav sonuçlarının kendilerine tebliğinden itibaren on gün içinde yazılı olarak Sınav Kurulu Başkanlığına itiraz edebilir. İtirazlar, Sınav Kurulu tarafından en geç on beş gün içerisinde karara bağlanır ve ilgililere yazılı olarak bildirilir. İtiraz üzerine Sınav Kurulunca verilen kararlar kesindir."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 22 ? Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarını kazananlar başarı sırasına göre ilgili birimdeki sınav için ilan edilen boş kadrolara sınav sonuçlarının kesinleşmesinden itibaren en geç üç ay içerisinde atanırlar. Başarı notlarının aynı olması halinde atanacak personel Yönetmeliğin EK-1' indeki Değerlendirme Formuna göre puanlandırma yapılarak belirlenir. Puanların eşitliği halinde sırasına göre hizmet süresi fazla ve son yıl sicil notu yüksek olanlar tercih edilir."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Unvan değişikliği sınavları, görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yazılı olarak yaptırılır. Unvan değişikliği sınavına katılan personel sınava katıldığı tarihlerde görevli izinli sayılır, sınav ücreti adaylar tarafından karşılanır."

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber