![]() |
|
||||||||||
|
||||||||||
|
Tüm DosyalarMahkeme Kararları2012 takvimi5434 sayılı Kanun657'nin Son HaliMaaş Verileri666 sayılı KHK
Çok okunan ilanlar
|
Memurlar.NetKlinik Şef Atamalarına Yeni Düzen 2004 yılından bu yana, klinik şef kadrolarına atama yapılmasına ilişkin tüm
düzenlemeler yargı kararlarıyla iptal edilmiştir. Son olarak 2007 yılı başında
torba kanununda yer alan konuya dair yasal düzenleme, Cumhurbaşkanlığının vetosu
doğrultusunda yasa metninden çıkarılmıştır.
Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan 5748 sayılı düzenleme ile ikinci yasal
düzenlemedir. Devamı için başlığa tıklayınız.22 Mart 2008 10:21
5748 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda değişiklik yapan yasa tasarısı için tıklayınız. KLİNİK ŞEF ATAMALARI NASIL YAPILACAK? 1- Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde tıpta uzmanlık eğitimi klinik şefi, klinik şef yardımcısı, ilgili dalda profesör ve doçent unvanına sahip kişiler tarafından verilir ve bu kişiler eğitim sorumlusu olarak nitelendirilir. Klinik şefi, klinik şef yardımcısı, başasistan ve asistan kadrolarına açıktan atama izni alınmaksızın ilgili mevzuatı çerçevesinde atama yapılır. 2- Klinik şefi, klinik şef yardımcısı ve başasistan kadrolarına atamalar, ilgili dalda uzman olan tabipler arasından Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak yazılı ve sözlü mesleki sınav sonuçlarına göre yapılır. Bu sınavlara mesleki çalışma, bilimsel yayın ve yabancı dilde yeterliliği bulunanlar katılabilir. Yeterlilik kriterleri ile sınavlara ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile düzenlenir. 3- Profesör veya doçentlerden klinik şefi veya klinik şef yardımcısı kadrolarına atanmak isteyenler için mevcut toplam kadroların % 35’ini geçmemek üzere kadro ayrılabilir. İlgili uzmanlık alanlarında profesör veya doçentlik unvanını almış olanlar Bakanlıkça yapılacak ilanda belirtilen kadrolardan sadece birisine müracaat edebilirler. Müracaat eden adayların bilimsel çalışmalarını ve eğitimci niteliklerini değerlendirmek üzere Bakanlık tarafından, ilgili uzmanlık alanlarında üç profesör veya klinik şefi tespit edilir. Bu profesör veya klinik şefleri, adaylar hakkında mütalaalarını, öncelik sıralaması yaparak ayrı ayrı Bakanlığa bildirirler. Bakanlık bu mütalaalara göre atamaları yapar. BAŞTABİP ATAMALARI Klinik ve laboratuvar şefi veya şef yardımcısı tabipler ile tıp alanında doçent veya profesör unvanlı tabipler eğitim ve araştırma hastanelerine; uzman tabipler veya tıp alanında doktora yapmış tabipler veyahut hukuk, kamu yönetimi, işletme ve sağlık yönetimi alanında lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi almış tabipler diğer hastanelere baştabip olarak atanabilirler. Ancak yüz yatağın altındaki hastanelerin baştabipliklerine atamada tabip olma şartı dışında, diğer şartlar aranmaz. ŞUAN ÇALIŞAN KLİNİK ŞEFLERİ NE OLACAK? Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde en az altı ay klinik şefliği veya klinik şef yardımcılığı görevini yürütmüş profesör ve doçentlerden, bu Kanunun yayımını takip eden bir ay içinde bu görevlere atanma talebinde bulunanlar, Bakanlık tarafından ilgili uzmanlık alanlarında tespit edilecek üç profesör veya klinik şefi tarafından, bilimsel çalışmaları ve eğitimci nitelikleri yönünden değerlendirilir. Bu değerlendirme sonucunda yeterli bulunanların fiilen yürüttükleri görevlere ait kadro unvanlarına göre atamaları yapılır. Bu haber 14,763 defa okundu. Avea aboneleri ABONE yazıp 9462’e göndererek ilanları cep telefonlarına alabilirler. İptal için “İPTAL” yazıp 9462’ye göndererek de servisten ayrılabilirsiniz.
Servis haftalık 0,99 TL olarak ücretlendirilir. Fiyatlara % 18 KDV ve % 25 ÖİV dahildir. Paket üyeliği aylıktır. Günde 2 bilgilendirme SMS'i gelmektedir Forumdan seçmeler
18 Ocak 09:332012 kaymakamlık sınavına hazırlananlar13 Mayıs 01:43Doktorların yazısı neden kötüdür?3 Aralık 21:58Sağlık evlerinin sorunlarını paylaşalım15 Haziran 00:01KHK'lar ile kapatılan kurum mağdurları1 Nisan 02:48Tiyatro Hakkında Düşüncelerimiz, Yorumlarımız18 Mayıs 12:36Promosyonları geri topluyorlar13 Mayıs 13:412012 ALES ilkbahar nasıldı?
|
Son haberler
Önemli haberler
Son ilanlar
|
|||||||||||||||