SHÇEK'in Yer Değiştirme Yönetmeliği değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Mayıs 2008 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 26863

YÖNETMELİK

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünden:

SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU GENEL

MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE

ATANMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 2/2/2008 tarihli ve 26775 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmeliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Bu Yönetmelik, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak taşra teşkilatında çalışan memurları kapsar."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "İl Müdürü, İl Müdür Yardımcısı" ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

"(2) İdari teşkilatlanmada değişiklik sonucunda bir hizmet biriminin açılması durumunda bu hizmet alanının personel ihtiyacının il içinden karşılanması esastır. Ancak, il içinden karşılanamaması halinde aynı bölgedeki bir başka hizmet biriminden ya da personelin isteği ve durumuna uygun boş kadro bulunması halinde, diğer üst bölgelerdeki hizmet birimlerinden karşılanabilir.

(3) İdari teşkilatlanmada değişiklik sonucunda bir hizmet biriminin kapatılması durumunda bu hizmet alanındaki personelin ataması öncelikle aynı bölgedeki bir başka hizmet birimine, bunun mümkün olmaması durumunda personelin isteği de gözetilerek diğer alt bölgelerdeki hizmet birimlerinden birine yapılabilir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 15 ? (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü yürütür."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki Geçici Madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 2 ? (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte Genel Müdürlük taşra teşkilatında görev yapan personelin daha önce görevde bulunduğu hizmet süreleri Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 sayılı Cetvelde belirtilen hizmet bölgelerinin hesabında dikkate alınır."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 "Yer Değiştirme Başvuru Değerlendirme Formu" ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü yürütür.

YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU DEĞERLENDİRME FORMU EK-3

 
YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU DEĞERLENDİRME FORMU EK -3  
Adı ve Soyadı  
Görev Yeri ve Unvanı  
Yer Değiştirme suretiyle Atanmak İstediği yerler 1- 4-  
2- 5-  
3-  
DEĞERLENDİRME KISTASLARI Puan Değeri Adayın Puanı  
 
1- Başvuru tarihi itibariyle öğrenim durumu, (En son öğrenim durumu esas alınacaktır.) Ortaöğrenim 3    
Ön lisans 4    
Üç Yıllık Yüksek Okul 5    
Lisans 6    
Yüksek Lisans 7    
Doktora 8    
2- Başvuru bitimi tarihi itibariyle 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süresine ilişkin puanı (İşçi statüsü ile geçici personel statüsünde geçirilen hizmetler hariç) 1 sayılı cetvele göre, süre (yıl) x puan değeri biçiminde hesaplanır, puan hesaplanmasında altı ayı geçen süre bir yıl olarak değerlendirilir, sonucun kesirli olması halinde tam sayıya tamamlanır.   Süre(yıl)      
4 üncü bölge hizmeti   1    
3 üncü bölge hizmeti   0.75    
2 nci bölge hizmeti   0.50    
1 inci bölge hizmeti   0.25    
3- Son üç yıllık sicil notu aritmetik ortalaması 60-100 arası olanların 1/10'u, (Üç yıllık ortalama sonuç kesirli olması halinde tamsayıya tamamlandıktan sonra hesaplanacaktır.) Notlar Ortalama Puan Değeri    
   
   
   
4- İlgili Mevzuat hükümlerine göre atamaya yetkili amirlerce verilmiş olan, (Aynı yılda verilmiş birden fazla belge varsa, sadece birer tanesi değerlendirmeye alınacaktır.)   Adedi Puan Değeri    
Takdirname için 5  
 
Aylıkla ödül için 10  
 
5- Aldığı her disiplin cezasından,   Adedi Puan Değeri    
Uyarma için   -3    
Kınama için   -5    
Aylıktan kesme için   -7    
Kademe ilerlemesinin durdurulması (1 yıl) için   -10    
6- Katıldığı her bir eğitim programından, (Her yıl için adayın katıldığı en çok süreli olan bir eğitim programı değerlendirilecektir.)   Adedi Puan Değeri    
01?15 gün süreli   1    
16?30 gün süreli   2    
31?90 gün süreli   4    
91-180 gün süreli   6    
181-360 gün süreli   8    
360 günden fazla süreli   10    
7- Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında, (375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde değerlendirme yapılacaktır.) (C)alanlara 5    
(B)alanlara 7,5    
(A)alanlara 10    
8- A- Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi,Çocuk ve Genlik Merkezlerinden yatılı hizmet verenler, B- Çocuk Yuvası, Yetiştirme Yurdu, Huzurevi, Kadın Konukevi Çok Amaçlı Sosyal Hizmet Kuruluşu, C- Diğer Sosyal Hizmet Birimleri, Puan hesaplanması süre (yıl) x puan değeri biçiminde yapılır, puan hesaplanmasında altı ayı geçen süre bir yıl olarak değerlendirilir, sonucun kesirli olması halinde tam sayıya tamamlanır.   Süre (yıl) Puan Değeri    
A Grubu 3  
 
B Grubu 2  
 
C Grubu 1  
 
TOPLAM    
             

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber