MEB, naklen atamadaki kayırmaya 'yasal yetki' dedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 00:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

?Binlerce Kişi Arasından Neden Sadece İki Kişi?? başlıklı haberimizde "Neden? neden binlerce aday sırasından iki kişiyi seçtiğiniz? Hani atama işlemlerinde kayırma yapmayacaktınız?" diye Sayın Mili Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e sormuştuk. Haberimizde kararnameleri de yayınlamıştık.

Kararnameleri ve bu usulsüz atama bilgileri sitemize iletildiğinde; Lale Kahraman'ın

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde ?Daktilograf? unvanı ile memuriyet hizmetine başladığı daha sonra Van Kahraman Çocuklar Kız YİBO'na 2008?2 atama döneminde Sınıf Öğretmeni olarak naklen atandığı ile Nuran Yavuz ?un Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde ?Yardımcı Hizmetler? unvanı ile memuriyet hizmetine başladığı daha sonra Van Kahraman Çocuklar Kız YİBO'na 2008-2 atama döneminde Sınıf Öğretmeni olarak naklen atandıkları bilgileri de sitemize ulaşmıştı fakat resmi herhangi bir belge olmadığı için haberleştirmemiştik.

Bu usulsüz atamalar daha sonra 05/12/2008 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına sorulmuştu. Gelen cevabı aşağıda yayınlıyoruz. Binlerce kişi KPSS sınavlarında ter dökerken bu şekilde atamaların yapılması ve bu şekilde nasıl izah ediliyor olmasını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber