MEB Özür Grubunda 4/B'lilerin Üvey Evlatlıkları Had Safhada?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2009 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Özür Grubu Yer değiştirme başvuruları başlamıştır. Konu ile ilgili birçok konuyu gündeme taşıdığımız açık olmakla beraber başvuruların başlamasıyla beraber sorunlar daha çok gün yüzüne çıkmaktadır.

Özür Grubunda bu yıl İl Emrine atanmayı kaldıran MEB doğru bir uygulamaya (yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen) imza atarak 4/B Sözleşmeli Öğretmenlerin başvurularında Hizmet Puanı esasına göre yer değiştirmenin yolunu açmıştır.

Özür Grubu ile İlgili Devam Eden Sorunlar?

1- Özür grubuna açık kurumların duyurulması sınırlı düzeyde yapılmıştır.

2- 4/B' li Sözleşmeli Öğretmenlerin başvuracağı kurumlar çok azdır. Bazı illerde sadece kadrolulara okullar görünmekte fakat 4/B sözleşmeli öğretmenlere görünmemektedir.

--- Burada bakanlık kadroluların puanlarının yüksek olabileceğini göz önüne alarak sözleşmelilere de şans tanımak amacıyla kendi aralarında değerlendirilmesini değerlendirmiş olabilir. Fakat açık ilan edilen kurum sayısı azdır ve tüm açıkları yansıtmamaktadır.

3- İl Emrine atama sistemini kaldıran bakanlık atama süresince oluşabilecek açıkların kapanması noktasında mağduriyete yol açmış olacaktır.

4- En önemli sorunlardan birisi olarak gördüğüm konu ise; 4/B Sözleşmeli Öğretmenler Olağanüstü Hale Bağlı yer değiştirme hakkı verilmemesidir. Bana gelen bir maili sizinle paylaşarak konuyu açıklayacak olursak;

?Sayın .... Ben terör malulü gazi astsubay ?.i. Geçen sene memurlar nette biz gazilerle ilgili yazınız vardı. Size tekrar tesekkür ediyorum. Sorunumuz hala çözülmedi. Eşim şırnak ilinde sözleşmeli öğretmen. bir yılını doldurdu. fakat bakanlık eşimi hala atamıyor. ne yapacam bilmiyorum. 2009 atama ve yer değiştirme kılavuzunda olağanüstü haller grubunda biz gazilerle ilgili açıklama var. Hatta sözleşmelileri de kapsar diyor. ancak bakanlğın ilsis başvuru modülünde eş özrü ile sağlık özrü var. Olağanüstü haller yok. nasıl yapacağım bilmiyorum,elim kolum bağlı kaldı.evlendik eşimizden hala ayrıyız. sizden bana yol göstermenizi, yardımcı olmanızı rica ediyorum.saygılarımla.."

Konuyu daha önce ele aldığımız linkler:

Sayın Başbakan'ın Şehit ve Gazi Yakını Öğretmenler Konusuna El Atmasını Bekliyoruz

Kamu Kurumları, Şehit ve Gazi Eşleri İle Yakınlarını Unuttu mu?

Bu mail üzerine İLSİS'te yaptığımız incelemede;

şeklinde olduğu görülmektedir.

2008 Mayıs ayında MEB İl Dışı Yer değiştirmede tüm ısrarlarımıza rağmen düzeltmediği Terör Malulü ya da Gazi yakınlarının Yer değiştirmesi ile ilgili olarak bir düzenleme yapıp yapmayacağını açıkçası biz de merak etmekteyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber