Doktora Doğu-Güneydoğu Zammı

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapacak sağlık personelinin atamalarını cazip hale getirmek için yapılan ek ödemeleri artırma kararı aldı. 2005 yılı Bütçe Kanunu Tasarısına eklenen düzenleme ile doğuda görev yapacak doktorlara verilen ücretler artırıldı. Yapılan düzenlemede ayrıca bazı personelinde ek ödeme alması kararlaştırıldı.

Haber Giriş : 10 Aralık 2004 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Not: Aşağıdaki habere ilişkin ayrıntılar daha sonra sitemizde yer alacaktır.

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapacak sağlık personelinin atamalarını cazip hale getirmek için yapılan ek ödemeleri artırma kararı aldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda önceki gece geç saatlerde tamamlanan 2005 Bütçe Kanunu Tasarısına eklenen düzenleme ile doğuda görev yapacak doktorlara verilen ücretler artırıldı.

Düzenlemeye gerekçe olarak "Doğu ve Güneydoğu illerindeki pozisyonlara uzman tabip ve pratisyen tabiplerin atanmalarında güçlük çekildiği ve bu yerlerde döner sermaye gelirlerinin yetersiz olması sebebiyle diğer yerlere nazaran ek ödemeleri de düşük olduğu, ödemelerin atanmaları cazip hale getireceği" gösterildi.

Düzenleme ile ayrıca Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında programcı, mütercim, çözümleyici, eczacı ve kripto uzmanı olarak görev yapan sözleşmeli personelin de ek ödemeden yararlanmasına imkan tanındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber