Eğitim Kurumlan Yönetici Atamalarına İlişkin Bakanlığın Resmi Açıklamaları

Milli Eğitim Bakanlığı 02.11.2004 tarihinde il valiliklerine bir yazı göndermiştir. Söz konusu bu yazıda, "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin uygulanması esnasında; müdür, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı kadrolarına yapılacak atamalarda oluşan sorunlara ilişkin Bakanlığın resmi açıklaması yer almaktadır. Yazıyı görmek için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 14 Aralık 2004 06:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı.B.08.0.PGM.0.23.01.04.4. 3809/82249 02/11/2004
Konu. Eğitim Kurumlan Yönetici Atama

... VALİLİĞİNE

İLGİ : a) Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.
b) Milli Eğitim Bakanlığının 10/03/2004 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.01.04/4-842/24286 (2004/23) sayılı Genelgesi.
c) Milli Eğitim Bakanlığının 14/05/2004 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.01.04/4-1 809/40169 sayılı yazısı.
d) Milli Eğitim Bakanlığının 11/09/2003 tarih ve B08.0.PGM.0.23.01.3.4.3029/82827 sayılı yazısı,

Eğitim kurumu yöneticiliklerine yapılan atama ve yer değiştirme işlemlerinde bazı tereddütler yaşandığı tespit edildiğinden, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1.Eğitim kurumu yöneticiliklerine atanacaklarda ilgi (a) Yönetmeliğin 7'nci maddesinin (b) fıkrası ile "atanacağı kuruma branşı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak" genel şart olarak aranmaktadır. Bu çerçevede, daha önce konuya ilişkin olarak yapılan açıklamalarda da belirtildiği üzere; yönetici adaylarının öncelikle atanacakları kuruma branşları itibariyle öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmaları, bir başka deyişle atanacakları kuruma branşlarında norm kadro verilmiş olması gerekmektedir. Bununla birlikte, görevli oldukları eğitim kurumunda branşlarında norm kadro olmamasına karşın gerek Talim ve Terbiye Kurulunun daha önce yürürlükte bulunan kararları, gerekse atanmış oldukları dönemin mevzuatının cevaz vermesine bağlı olarak atanmış olup, halen eğitim kurumu yöneticiliğinde bulunanların görevlerine devam edecekleri, ya da aynı kurumda bîr üst kademe yöneticiliğine atanabilecekleri ancak, yer değiştirme isteğinde bulunmaları halinde ilgi (a) Yönetmeliğin 7/b maddesi ile aranan genel şartı taşımaları gerekmektedir.

Örneğin: Sınıf öğretmeni norm kadrosu verilmemiş olmakla birlikte daha önceki bir tarihte halk eğitim merkezine sınıf öğretmeni olarak atanmış ve halen bu kurumun müdür yardımcılığı görevinde bulunan bir yönetici, bu kurumda görevini yapmaya devam edecek ya da boş olması halinde bu kurumun müdürlüğüne atanabilecek, ancak bir başka kuruma yer değiştirme işleğinde bulunması halinde yönetmeliğin 7/b maddesi çerçevesinde atanacağı kuruma branşı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olma şartını taşıyacak, bir başka İfadeyle bu branşta norm kadro verilmiş olan bir halk eğitim merkezine ya da İlköğretim okulu yöneticiliklerine yer değiştirme suretiyle atanma isteğinde bulunabilecektir.

2. Bilindiği gibi, eğitim kurumlarımızda yabancı dil kapsamında Almanca ve Fransızca derslerinin yeterince tercih edilmemesi nedeniyle istihdam alanının daralmasına bağlı olarak Almanca ve Fransızca öğretmenleri Talim ve Terbiye Kurulu Kararları çerçevesinde aylık karşılığı okutmak zorunda oldukları Türkçe derslerini okutmak üzere görevlendirilmektedir. Bu bağlamda, söz konusu öğretmenlerin görevli oldukları okullara branşlarında norm kadro verilmemiş olmasına bağlı olarak ilgi (a) Yönetmeliğin 7/b maddesi karşısında, branşları itibariyle gerek ilköğretim okullarına gerekse ortaöğretim kurumlan yöneticiliklerine atanmaları mümkün olamamaktadır. Bu nedenle bundan böyle, Almanca ve Fransızca öğretmenlerinin gerekli diğer şartları taşımaları kaydıyla Türkçe derslerini okutmak üzere görevlendirildikleri ya da görevlendirilebilecekleri eğitim kurumu yöneticiliklerine atanabileceklerdir.

3. İlgi (a) Yönetmeliğin 22'nci maddesinde; atama yapılacak eğitim kurumu müdürlükleri için yapılan duyuru üzerine başvuruda bulunan adaylardan e k-2'deki Yönetici Değerlendirme Formu üzerinden yapılacak değerlendirme sonucunda en yüksek puan alan beş adayın mülakata alınmaya hak kazanacağı hükme bağlanmıştır.
Bu hüküm çerçevesinde yapılan değerlendirme sonucunda en yüksek puan alan ve mülakata alınmaya hak kazanan beş adayın belirlenmesinden sonra ki süreçle adaylardan birinin ya da bir kaçının atanma isteğinden vazgeçmesi durumunda, yönetmelikte bir yedek aday belirlenmesi öngörülmediğinden; kalan diğer adayların mülakata alınması gerekmektedir.

4. Eğitim kurumu müdürlüğüne atanmak üzere mülakata alınmaya hak kazanan adayların Yönetmelik eki (Ek-3) Mülakat Formu üzerinden yapılacak değerlendirme sonucunda belirli bir puan alma zorunlulukları bulunduğuna ilişkin herhangi bir düzenleme öngörülmediğinden yapılan değerlendirme sonucunda en yüksek puan alan adayın atanması gerekmekle birlikte, ilgi (c) yazıda da belirtildiği gibi, mülakat komisyonunca adayların atanmak istedikleri okulun iş hacmi, nitelik ve nicelik olarak potansiyel durumunu yönetecek gerekli deneyim ve liyakate sahip olmadıkları kanaati oluşmuşsa, başvuruda bulunan aday ya da adayların atanmalarının zorunluluk göstermeyeceği değerlendirilmektedir. Ancak müdür yardımcıları bu kapsamda düşünülmeyecektir.

5. Yönetmeliğin 20'nci maddesinde; müdür yardımcılığı seçme sınavını kazanan adayların valiliklerce yapılan duyuru üzerine, boş olması halinde görevli oldukları eğitim kurumunun da aralarında yer alması şartıyla en fazla 3 eğitim kurumunu tercih etmek suretiyle başvuruda bulunabilecekleri, başvuruda bulunan adayların (EK-2) Yönetici Değerlendirme Formu üzerinde yapılacak değerlendirme sonucunda puanı en yüksek olanların atamasının yapılacağı hükme bağlanmış olup, görevli oldukları eğitim kurumunu tercih edenlere öncelik verileceğine ilişkin bir düzenleme yer almamıştır.

Buna göre, müdür yardımcılığına atanmak üzere başvuruda bulunanlardan yapılan değerlendirme sonucunda en yüksek puan alan adayın atamasının yapılması gerekeceğinden, görevli oldukları eğitim kurumunu tercih edenlere atamada herhangi bir önceliğin tanınması söz konusu olamamaktadır.

6. Yönetmeliğin 19'uncu maddesinde; sınav puanlarının eşitliği durumunda uygulanacak hususlar belirlenmiş, bunlar arasında mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına atanacaklarda diğer hususların yanı sıra, bu kurumlarda bölüm, atölye ve laboratuar şefi olarak görev yapmış olmak da tercih nedeni olarak yer almıştır. Bu nedenle, mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına atanacaklar bakımından meslek dersleri öğretmenlerine herhangi bir öncelik tanınmayacaktır.

7. Yönetmelik eki (EK-2) Yönetici Değerlendirme Formu üzerinde yapılacak değerlendirmede, zorunlu bölge hizmeti ya da zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında bulunan illerde çalışılan sürelere idarece bu yükümlülükle ve yükümlülük süresi ile sınırlı olmak üzere puan verilmesi gerekmektedir.

8. Yönetmeliğin 21'nci maddesi gereği müdür başyardımcılığına, eğitim kurumu müdürünün teklifi, milli eğitim müdürünün uygun görüşü ve valinin onayı ile duyuru yapılmaksızın atama yapıldığından, müdür başyardımcılarının yönetmeliğin 26'ncı maddesi çerçevesinde yer değiştirme suretiyle başka bir eğitim kurumuna atanması mümkün olamamaktadır. Ancak, bunların atanmak istedikleri eğitim kurumu müdürünün teklif etmesi halinde, yine 21 'nci maddede belirtilen atama usulüyle bir başka eğitim kurumu müdür başyardımcılığına atanmalarının mümkün olabileceği değerlendirilmektedir.

9. Yönetmelik eki (EK-4) Kurum Tipleri Tespit Formu'nun 12'nci sırasında, aynı yönetime bağlı örgün ve yaygın eğitim kurum sayısının her biri için üç puan verileceği öngörülmektedir. Bünyesinde yabancı dil ağırlıklı lise bulunan liselerin de bu kapsamda değerlendirilerek ilave üç puan verilmesi gerekmektedir.

Gereğinin buna göre yapılması hususunda bilgilerinizi rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.

Genel Müdür
DAĞITIM
-B planı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber