Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mayıs 2009 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 Mayıs 2009 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 27228

YÖNETMELİK

Millî Savunma Bakanlığından:

SUBAY VE ASTSUBAY ATAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 18/12/2005 tarihli ve 26027 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?Kuradan muaf tutulma kontenjanı? tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Kuradan muaf tutulma kontenjanı: Kura çekmek suretiyle yapılacak atamalarda sınıf, branş ve ihtisas durumu itibari ile başarı düzeyine göre birinciden başlamak üzere mevcudun yüzde on (% 10) una tekabül eden kısmını (bu şekilde hesaplanan kontenjan değeri virgülden sonra 5 ve daha yüksek bir değeri içermesi durumunda bir üste tamamlanır. Mevcudun on beşten az olması durumunda birinciler kuradan muaf tutulur),?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Öğrenimlerini, askerî eğitimlerini, temel kurslarını veya stajlarını başarı ile bitiren muvazzaf / sözleşmeli subay ve astsubayların ilk görev yerlerine atanmaları sınıf, branş ve ihtisasına göre kura ile yapılır. Kura çekmek suretiyle yapılacak atamalarda sınıf, branş ve ihtisas durumu itibari ile başarı düzeyine göre birinciden başlamak üzere kuvvet ayrımı yapılmaksızın mevcudun yüzde on (% 10)una tekabül eden kısmı kuradan muaf tutulur. Bu şekilde hesaplanan kontenjan değeri virgülden sonra 5 ve daha yüksek bir değeri içermesi durumunda bir üste tamamlanır. Mevcudun on beşten az olması durumunda sadece birinciler kuradan muaf tutulur. Kuradan muaf tutulanlar derecelendirme sırasına göre kura listesinden istedikleri yere atandırılır. Kuradan muaf tutulma kontenjanına giren personel hariç olmak üzere, diğerlerinin kuraları not / mezuniyet derecelerindeki sıraya uyularak yapılır. Fakülte yüksek okulu kaynağından temin edilen muvazzaf subaylar için kuradan muaf tutulma kontenjanı yoktur.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 39 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Yedek subay adaylarının okullarını bitirişlerinde ilk atamaları, sınıf, branş, meslek ve ihtisaslarına göre; branşları belirlenmiş olanların branş içinde birlikte derecelendirilmeleri yapılarak, mensubu oldukları komutanlıkların kendi branşı içerisinde yer alan atama yerleri içinden, branşları belirlenmemiş olanların ise mensubu oldukları komutanlıkların kura listesinde belirtilen görev yerleri içinden kura ile yapılır. Kura çekmek suretiyle yapılacak atamalarda, branşları belirlenmiş olanların branş durumuna göre, branşları belirlenmemiş olanların ise sınıf durumu itibarı ile başarı düzeyine göre birinciden başlamak üzere mevcudun yüzde onuna tekabül eden kısmı kuradan muaf tutulur. Bu şekilde hesaplanan kontenjan değeri virgülden sonra 5 ve daha yüksek bir değeri içermesi durumunda bir üste tamamlanır. Mevcudun on beşten az olması durumunda sadece birinciler kuradan muaf tutulur. Kuradan muaf tutulanlar, derecelendirme sırasına göre kura listesinde belirtilen mensubu oldukları komutanlıkların kadro görev yerlerinden istedikleri görev yerlerine atandırılırlar.?

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma ve İçişleri Bakanları birlikte yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber