MEB ? Intel Öğretmen Programı Yarışması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler Yarışacak

?Intel® Öğretmen Programı? (Intel® Gelecek için Eğitim) programı kapsamında eğitimleri tamamlamış öğretmenler arasında MEB ? Intel Öğretmen Programı Yarışması" düzenlenecek.

Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de teknolojinin eğitimde kullanılmasına yönelik proje ve etkinlikler sürdürülmekte, böylece eğitimde kalite ve verim artışı sağlanmaya çalışılırken eğitim sisteminden yetişen bireylerin de yeni teknolojileri kullanma becerilerini geliştirme, bilgiye ulaşma, bilgiyi üretme ve bilgiyi yayma çabası içinde bilgi toplumunu oluşturma yolunda önemli adımlar atılmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı resmî okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik olarak uygulanan ve halen 40'a yakın ülkede uygulanmakta olan ?Intel® Öğretmen Programı? (Intel® Gelecek için Eğitim), çağın gereklerine göre sürekli gelişecek ve ülkelerin kendi eğitim sistemlerine uyum sağlayabilecek esnek bir yapıda tasarlanmıştır.

?Intel® Öğretmen Programı?, bilişim teknolojisi araçlarının eğitim öğretim faaliyetlerinde daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesini sağlamak amacıyla, öğretmenlere bu konuda metodoloji öğreten bir programdır. Söz konusu programda öğretmenlere teknoloji destekli ünite planları yapma alışkanlıkları ve öğrencilere üst düzey düşünme becerileri ile problem çözme yetenekleri kazandırılması amaçlanmaktadır.

2008 yılı sonu itibarıyla, söz konusu öğretmen eğitimi programı kapsamında 103.538 öğretmenin bu konuda düzenlenen eğitimlere katılması sağlanmıştır. Bakanlığımız ve Intel firması arasında imzalanan yeni protokol gereğince söz konusu öğretmen eğitimi programının hem yüz yüze hem de çevrimiçi yöntem ile birlikte uygulanacağı karma bir eğitime dönüştürülmesi planlanmış olup 2011 yılı sonuna kadar 500.000 öğretmenin söz konusu program kapsamında düzenlenecek eğitimlerden geçirilmesi hedeflenmiştir.

Okullarda başarı ile yürütülmekte olan söz konusu programın uygulanmasındaki ivmeyi artırmak, verilen eğitimlerin daha geniş bir öğrenci kitlesine ulaşmasını sağlamak, öğretmen ve öğrencilerin özgün düşüncelerini ortaya çıkarmak ve iyi uygulamalarda paylaşımı ve katılımı sağlamak amacıyla, ülke genelinde program kapsamında eğitimleri tamamlamış öğretmenler arasında MEB ? Intel Öğretmen Programı Yarışması" düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Kılavuz için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber