MEB'in Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Hangi İşi Yapar?

Geçen haftalar içerisinde müdür yardımcılığına yapılan bir atamayı eleştirdiğimizde, MEB'den arayan bir Bakan danışmanı, sitemizi ilgi ile takip ettiğini belirtmişti. Bizler de, gündeme getirdiğimiz sorunlara 'niçin yeterli ilgi gösterilmediğini' belirtmiştik. Bizi arayan danışman, basınla ilgili konuların "Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince" takip edildiğini söylemişti. Gerçekten öyle mi? Şimdi buradan sormak istiyoruz: Bu müşavirlik hangi işleri yapar? İki gündür OKS'yi gündeme getiriyoruz. Yüzlerce sorun var ve sorunlar hala devam ediyor. Bu müşavirlik niçin aydınlatıcı bir açıklama yapmıyor? Basın ve Halkla İlişkiler müşavirliği bu sorunla ilgilenmeyecekse, hangi sorunla ilgilenecektir?

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3046 sayılı Kanunda Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin görevi şu şekilde belirtilmiştir: "Madde 26 - Bakanlıklarda basın ve halkla ilişkilerle ilgili faaliyetleri planlamak ve bu faaliyetlerin belirlenecek usul ve ilkelere göre yürütülmesini sağlamak üzere Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği teşkil edilebilir."

Bakanlıklarda Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yukarıdaki madde temel alınarak oluşturulur. Ancak tüm bakanlıklarda olduğu gibi Milli eğitim Bakanlığında da bu bölümde görevli arkadaşlar muhtemelen Bakanın çok yoğun programları, iş takipleri gibi nedenlerden dolayı asli vazifelerini yerine getirememektedir.

25.01.2005 tarihinde yayımladığımız "OKS Sistemi Çalışmıyor..." başlıklı haber için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber