ÖSYM, 1 yıl kontrolünü yapmayacaksa 4/B'li yerleştirmesi yapmasın

Daha önce de belirtmiş olduğumuz, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren hizmet sözleşmesini fesih eden 4/B'li 1 yıl boyunca hiç bir kuruma yeniden 4/B'li olarak atanamayacaktır. Ancak, bu kontrolün nasıl sağlanacağı hala belirsizdir. Bizim ulaştığımız bilgilere göre de, bu yönde hiç bir çaba bulunmamaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 00:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/B'li personel yerleştirmesi iki şekilde yapılmaktadır. Ya kurum kendisi ilana çıkmakta, ya da kadrolar ÖSYM bildirilmekte ve ilana ÖSYM çıkmaktadır.

Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 4/B'li personel alımını ÖSYM yaptırırken; Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, SGK, İŞKUR gibi kurumlar ise 4/B'li personel alım ilanlarını kendisi yayımlamaktadır.

Ancak 4/B'li personel alımını yapacak kurumun, artık bir sorumluluğu bulunmaktadır. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesinde yapılan değişikliğe göre atanacak 4/B'linin, hizmet sözleşmesini fesih eden bir 4/B'li olup olmadığı ve bu fesihin üzerinden bir yıl geçip geçmediği kontrol edilmelidir.

Bu kontrol, yerleştirme işlemlerinden önce yapılmalıdırki, boş yere kadrolar bir kez daha boş kalmasın. Bu noktada yerleştirmeyi yapacak kamu kurumlarına büyük bir sorumluluk düşmektedir. Başta SGK olmak üzere hangi personelin hangi statüde çalıştığını online olarak bilen kurumların, 4/B yerleştirmesini yapacak kurumlara yardımcı olması gerekmektedir. Aksi taktirde atamalar sonrasında çok sayıda boş kadro oluşacaktır.

Gerek ÖSYM Başkanlığının gerekse de büyük miktarlarda 4/B'li alımı yapan kurumların, personel alımı yaparken adayların gerekli şarta haiz olup olmadığını kontrol etmesi, bu kontrolü sağladıktan sonra yerleştirme işlemi yapması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber