Başbakanlık Koordinasyon Görevini Yapamıyor 2

Görevde yükselmeye ilişkin son yönetmelik değişikliği yapılmadan önce, Orman Genel Müdürlüğünün sınavsız bir şekilde memurları mühendis kadrolarına atamasına izin veren yönetmelik değişikliğini eleştirmiştik. Ancak, sonradan aldığımız bilgilere göre bu yönetmelik değişikliğine bizzat Başbakanlık müdahil olmuştu. Başbakanlık, Danıştay ve Devlet Personel Başkanlığının aksi mütalaasına rağmen yönetmeliği bildiği gibi değiştirmişti. Ama sonuçta ne oldu. Sonuçta Bakanlar Kurulu görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi ve bu tür atamalardaki sınavı korudu. Peki bu uygulamayı yapan Başbakanlık'taki Danıştay kökenli Daire Başkanına, yaptığı işlemin gerekçesini soran kimse oldu mu? Hayır... Ayrıntılar için tıklayın.

Haber Giriş : 17 Şubat 2005 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Daire Başkanı, hangi gerekçeyle kendisine gelen taslakları içerik yönünden incelemektedir. Kendisine böyle bir izin veren mevzuat varsa, biz bilmiyoruz.... Ancak, şunu biliyoruz, gerek Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü gerekse de Mevzuatı Geliştirme Daire Başkanlığı üzerine vazife olmayan işler yapmaktadır.

Bir Kanun veya yönetmeliğin hangi kurumlar tarafından inceleneceği ilgili mevzuatında açıkça yazmaktadır. Bir misal verelim...Ggörevde yükselmeye ilişkin yönetmelikleri inceleme yetkisi Devlet Personel Başkanlığındadır. Şimdi bu Başkanlığın onay vermediği bir yönetmeliği, Başbakanlık hangi yetkiye dayanarak onaylamaktadır... Bu yetkiyi nereden almaktadır? Bu işlem bir yetki gaspı değilse nedir?

Başbakanlığın yetkilerine ilişkin yukarıda verdiğimiz özet bilgiler dışında şunu vurgulamak istiyoruz... Başbakanlık, üzerine düşen koordinayon görevini yaparsa daha güzel olur... Aksi halde her konuda bilgi sahibi olmaya çalışması gerekmektedirki, bu da, hiç bir konuyu bilmemesi anlamına gelecektir.

Konuya ilişkin daha önce yayımladığımız "Orman Genel Müdürlüğünde, Usulsüz Atamalara Kim İzin Verdi?" başlıklı haber için tıklayın. "Orman Genel Müdürlüğünün Görevde Yükselmeye İlişkin Açıklaması" için de buraya tıklayın.

"Başbakanlık, Koordinasyon Görevini Yapamıyor" başlıklı ilk yazı için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber