Fazla Çalışmanın İzne Çevrilmesine İlişkin Örnek Uygulama

21.02.2005 tarihinde yayımlamış olduğumuz "Fazla Çalışmalardaki İzin Hakkınızı İsteyin" başlıklı dosyada, fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabıyla memura izin verilmesi gerektiğini belirtmiştik. Gelen yorumların çoğu, konuya ilişkin kanuni düzenleme de olsa, izinlerin istenilmediği göstermektedir. "İdareyle karşı karşıya gelmek" istememenin temel dürtü olarak belirdiği bu olayda, söz konusu hakkın ancak örgütlü mücadeleler altında alınabileceğini belirtmek istiyoruz. Bu çerçevede yayınladığımız dosyaya ilişkin örnek bir uygulamayı yayımlıyoruz.

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki karar Büro Emekçileri Sendikasının sitesinde yayımlanmıştır. Kararın orjinal haline ulaşmak için tıklayın.

T.C.
TRABZON
ADLİ YARGI
ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabıyla izin verileceği, ancak bu suretle verilecek iznin en çok 10 günlük kısmının yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabileceğine dair 15.04.2004 gün ve 03/025435 sayılı yazıları komisyonumuza gönderilmekle incelendi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununn 1782inci maddesi uyarınca, Trabzon merkez ve mülhakal adliyelerinde suçüstü nöbeti tutan Zabıt Katibi, Şoför, Mübaşir ve hizmetlilere yılda on günü geçmemek kaydıyla tutumuş oldukları nöbetin her sekiz saati için bir gün hesabıyla yılı içinde kullandırılmak üzere izin verilmesine,

Kararının bir örneğinin Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına, birer örneğinin de ilçeler Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmesime oybirliği ile karar verildi.

Başkan: D. Kaya GÜLEÇ (Adalet Komisyonu Başkanı)

Üye: D. Murat AY (Cumhuriyet Başsavcısı V.)

Üye: M. Celal GÜNAYDIN (Trabzon hakimi)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber