Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, yer değiştirme suretiyle atanma yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Mayıs 2010 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27588

YÖNETMELİK

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından:

BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI PERSONELİNİN YER DEĞİŞTİRME

SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 6/8/2009 tarihli ve 27311 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 6 ncı maddesine aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

?(2) Bayındırlık ve İskân Müdürü, Bayındırlık ve İskân Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü unvanlı kadrolara atanacak olanların ilk görev yerleri, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-4 Yönetici Personelin Hizmet Bölgeleri ve Çalışma Süreleri Tablosunda belirtilen 3 üncü hizmet bölgesidir. Ancak, bu Bölgede daha önce aynı unvanlarda iki yıl görev yapmış olanlar veya diğer unvanlarda en az dört yıl görev yapmış olanlar için bu şart aranmaz. 3 üncü hizmet bölgesine dâhil illerde boş kadro bulunmaması hâlinde, daha sonra bu bölgelere atanmak üzere diğer illere atama yapılabilir.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin yedinci ve sekizinci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

?(4) Bulunduğu hizmet bölgesinde zorunlu çalışma süresini tamamlayan personel ilanda belirtilen hizmet alanları için üç tercihte bulunabilir.?

?(5) Üst hizmet bölgelerinden alt hizmet bölgelerine atanmada bölge sıra takibi uygulanmaz.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (5) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?5) Eşinin, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin (b) bendi kapsamında çalışması veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (a) veya (b) bendi kapsamında işveren sıfatıyla sigortalı olarak faaliyette bulunması halinde, en az iki yıl süre ile vergi mükellefi olduğunu ve müracaat tarihi itibarıyla son görev yaptığı yerde en az bir yıl süre ile Bağ-Kur veya sigorta primi ödediğini belgelendirmesi gerekir.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Görevde yükselme ve unvan değişikliği sonucu atanma

MADDE 13 ? (1) Diğer unvanlarda görev yapmakta iken, öğrenim durumu değişen personelden, unvan değişikliği sınavı neticesinde teknik hizmetler sınıfına atanacak olanların ilk görev yerleri 5 ve 6 ncı hizmet bölgeleridir.

(2) Görevde yükselme ve unvan değişikliği sonucunda ataması yapılanlar özür grubu da dâhil iki yıl süre ile görev yeri değişikliği talebinde bulunamaz.?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki (e) ve (f) bentleri eklenmiştir.

?Aşağıda belirtilen personelin atanacağı hizmet alanları için bu Yönetmelikte belirtilen ilana, zorunlu çalışma sürelerine ve yer değiştirme suretiyle atanma dönemlerine ilişkin hükümler uygulanmaz.?

?e) Aynı unvanda görev yapan personelin hizmet bölgeleri arasındaki karşılıklı yer değiştirme talepleri ile üst bölgeden alt bölgeye atanma taleplerinin yerine getirilmesinde,?

?f) 5 veya 6 ncı hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma süresini tamamlayanlar ile diğer hizmet bölgelerinde fiilen dört yıl çalışmış olan personelden hizmetine ihtiyaç duyulanların, merkez birimlerinden ayrılan personelin yıllık toplam sayısının iki katını aşmamak kaydıyla merkez teşkilatına atanmalarında.?

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici 2 nci madde eklenmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 2 ? Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinin dördüncü ve beşinci fıkralarında yer alan hükümler 2010 yılı tayin talepleri için de uygulanır. Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 7 gün içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere bu Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan hükme göre atama yapılacak kadrolar ilan edilir, takip eden 7 gün içerisinde başvurular yapılır, başvuru süresinin bitiminden itibaren 10 gün içerisinde talepler Bakanlığa gönderilir.?

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bayındırlık ve İskân Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber