Öğretmenlerin, 2010 yılı yer değiştirme işlemlerinde dikkat edilecek hususlar

Kadrolu Öğretmenlerin 2010 yılı il içi/il dışı isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Kılavuz çerçevesinde devam etmektedir. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklaması ile yeni değişiklikler olmuştur. Bu açıklamayı, ?MEB'den 3 yıl şartı için resmi açıklama? başlıklı haberle, ziyaretçilerimize duyurmuştuk. Öğretmenler bölüm sorumlumuz Ahmet Kandemir tarafından yapılan değerlendirme ve power point sunu için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2010 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu değişiklikler yönetmelik değişikliği gerektirmektedir. MEB kısa sürede yönetmelik değişikliğini yayınlamalı ve kılavuzunu güncelleyerek yeni Atama ve Yer Değiştirme takvimini belirlemelidir.

Buna göre;

1- İller arası yer değiştirme isteğinde bulunmak için bulunduğu ilde toplam 3 yılını doldurmak gerekmektedir.

İlk atama ya da zorunlu hizmetini tamamlamak üzere atanmış ve 06/05/2010 tarihi itibarıyla ikinci ve üçüncü hizmet bölgesi ile birinci hizmet bölgesinin D ve E sınıfı ilçeleri kapsamındaki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerimizden, adaylığı kaldırılmış olanların, bulunduğu ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaksızın iller arası yer değiştirme başvuruları da kabul edilecektir.

2?24/06/2010 tarihinde başlayan ve 04/06/2010 tarihinde sona erecek olan başvuru süresi 11/06/2010 tarihi Cuma günü saat 17:00'a kadar uzatılmıştır.

3?) 12?23 Temmuz 2010 tarihleri arasında ikinci kez il içi yer değiştirme başvuruları alınacaktır. ( Bulunduğu kurumda iki yılını dolduran) . Bu başvurular yapılırken öğretmenlerin karşılarına norm ihtiyacı bulunsun bulunmasın il genelindeki tüm eğitim kurumları öğretmenlerin tercihlerine yansıyacaktır.

4?) 12?23 Temmuz 2010 tarihleri arasında başvuruları alınacak olan il içi yer değiştirmelerin atamaları 2 kez değerlendirilecektir. (30 Temmuz 2010?17 Ağustos 2010)

5- Şu an başvuruları devam eden isteğe bağlı yer değiştirmelerde, öğretmenlerin tercihlerine yansıyan eğitim kurumları değişmemiştir. Bu nedene bağlı olarak başvurusunu iptal ettiren öğretmen, tekrar tercihte bulunmak isteğinde yine aynı kurumlar karşısına çıkacaktır.

6- İl içinde başvuruda bulunan öğretmenler şu hususlara dikkat edecektir.

a) ya şu an devam eden başvurularda tercihte bulunup karşısına öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumunu tercih edip atanacaktır;

b) ya da hiç başvuruda bulunmayıp Temmuz ayında ikinci kez yapılacak olan il içi yer değiştirmelerde ( norm işlemlerinin bitip, emeklilik döneminde sona ermesinden sonra) tercihte bulunup atanacaktır.

7-Tercihte bulunan öğretmenler sisteme sehven girilen kontenjanlara tercihlerinde dikkat etmeleri gerekmektedir.

8-Geçici görevlendirilenler ile formatör olarak görevlendirilen öğretmenlerin; görevlendirilmeden önce bulundukları eğitim kurumunda veya ildeki sürelerine bakılacaktır

9- Her ikisi de öğretmen olan eşler iller arasında aynı ili, il içinde ise aynı yerleşim yerini tercih etmek zorundadır. Buna rağmen farklı yerlere atanmaları halinde ise eşlerden biri görevinden ayrılmayacak, ataması iptal edilecek (atandığı yere gidip görevine başlarsa bir yıl süre ile eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır), eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunacaktır.

10-Her ikisi de öğretmen olan eşler yukarıdaki açıklamanın dışında farklı yerleri istemeleri halinde, bir sonraki yılın aynı yer değiştirme dönemine kadar eş durumu özründen yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır.

11-İl içi veya il dışına atanmak için başvuruda bulunup atananlar, aynı yer değiştirme döneminde özür durumundan yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır. Takip eden yılın özür durumu atamalarında başvuruda bulunabileceklerdir.

Yer Değiştirmelerde Dikkat Edilecek Hususlar hakkındaki slaytı bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber