Denizcilik Müsteşarlığı, görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 Temmuz 2010 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27637

YÖNETMELİK

Ulaştırma Bakanlığı(Denizcilik Müsteşarlığı)'ndan:

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 15/9/2005 tarihli ve 25937 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Denizcilik Müsteşarlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 2 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?Ancak; bu Yönetmelik kapsamında bulunan ve doktora öğrenimini bitiren personelden atanılacak görev için aranılan ve 6 ncı maddenin birinci fıkrasının (a) bendine göre hesaplanan toplam hizmet süresine sahip olmaları ve mevzuatla aranan öğrenim şartlarını taşımaları kaydıyla uzman veya aynı düzeydeki görevler ile daha alt görevlere yapılacak atamalarda bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?unvan değişikliği sınavı? tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki ?iş günü? tanımı eklenmiştir.

?Unvan değişikliği sınavı: En az ortaöğretim düzeyinde meslekî veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanabilmek için, eğitime tabi tutulmaksızın yapılan yazılı sınavı,?

?İş günü: Ulusal bayram ile genel ve hafta sonu tatil günleri hariç, diğer günleri,?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan ?Koruma ve Güvenlik Şefi? ile aynı fıkranın (f) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan ?Mutemet? ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan ?eğitim, sicil ve disiplin şartlarını taşımak? ibaresi ?eğitim ve disiplin şartlarını taşımak? olarak değiştirilmiş ve anılan maddenin (b) bendine ?Milli Eğitim Bakanlığı? ibaresinden sonra gelmek üzere ?Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü? ibaresi eklenmiştir.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 7 ? Bu Yönetmelik kapsamında bulunan personelin görevde yükselme mahiyetindeki atamalarının yapılabilmesi amacıyla, atama yapılacak görevler için bu Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e), (f) ve (g) bentlerindeki ders konularından en az otuz ve (h) bendinde yer alan ders konularından en az kırk beş saat olmak üzere toplam en az yetmiş beş saat olarak düzenlenecek görevde yükselme eğitim programına katılmaları gerekir. Ancak, ilgili mevzuatı uyarınca verilmesi zorunlu olan izinler süresince eğitime katılma şartı aranmaz. Aylıksız izinde bulunanlar, eğitim programı ile öngörülen toplam sürenin en az yarısı kadar eğitime katılmaları kaydıyla, bu eğitim sonunda düzenlenecek görevde yükselme sınavına girebilirler.

Yukarıdaki izinler dışında, zorunlu olduğu belgelendirilen hâllerde, eğitim süresince izin kullanmamış olan personele on saate kadar izin verilebilir.

Görevde yükselme eğitiminin, merkez teşkilatında yaptırılması esastır. Ancak, gerekli görülmesi halinde, taşra teşkilatında bölge müdürlükleri ve liman başkanlıklarında da görevde yükselme eğitimi yaptırılabilir.?

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Duyuru ve görevde yükselme eğitimine alınma

MADDE 9 ? Görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atama yapılacak kadroların sınıfı, unvanı, derecesi, birimi, sayısı ve eğitime katılacaklarda aranacak şartlar ile başvurunun yapılacağı yer ve son başvurunun yapılacağı tarih sınavlardan en az kırk beş gün önce Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığınca birimlere, birimlerce de bütün personele; görevde yükselme eğitiminin yapılacağı yer ve süresi ile başlama ve bitiş tarihleri en az on beş gün önce Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığınca birimlere, birimlerce de eğitime katılacaklara duyurulur. İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personelden duyuruda belirtilen kadrolardan yalnızca birisi için görevde yükselme eğitimine katılma talebini içeren dilekçeleri, birimleri aracılığı ile Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına iletilir. Başvuruda bulunanların gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından incelenir.

Aylıksız izinde bulunanlar da dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilmesi zorunlu olan izinleri kullanmakta olan kurum personelinin, görevde yükselme eğitimi ve sınavına katılmaları mümkündür. Ancak, başvuru tarihinin son günü ile sınav tarihi arasındaki sürede yıllık izin kullanılamaz. Duyurudan önce yıllık izinde bulunanlar, en geç eğitimin başlangıç tarihine kadar izinlerini sona erdirmek kaydıyla, başvuruda bulunabilirler.

Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı, duyurulan boş kadro veya pozisyon sayısının üç katını geçemez. Duyurulan kadro sayısının üç katından az istekli bulunması hâlinde, başvuru şartlarını taşıyan başvuru sahibi tüm personelin eğitime alınması sağlanır. Duyurulan kadro veya pozisyon sayısının üç katından fazla personelin başvurması hâlinde 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 sayılı Personel Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere, kadro sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. Ancak, yapılan puanlama sonunda eşitlik olması hâlinde, sırasıyla;

a) Hizmet süresi fazla olanlara,

b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,

öncelik verilir.

Görevde yükselme eğitimini tamamlayanlar, görevde yükselme sınavına katılmaya hak kazanırlar.

Müsteşarlıkça gerek görüldüğü takdirde, bu eğitime alınacakların sayısı, atama yapılacak görevler ve eğitim programı bir ay önceden Devlet Personel Başkanlığına bildirilerek uygun görüş alınması halinde, Devlet Personel Başkanlığı tarafından veya anılan Başkanlıkça uygun bulunacak başka kamu kurum ve kuruluşları ile müşterek görevde yükselme eğitim programı düzenlenebilir.?

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (e) bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş; aynı fıkraya (f) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (g) bendi eklenmiş; mevcut (g) bendi (h) bendi olarak teselsül ettirilmiş; aynı maddenin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir .

?f) Halkla ilişkiler,?

?g) Etik davranış ilkeleri,?

?Düzenlenecek eğitim programında birinci fıkranın (h) bendinde belirtilen konulara ilişkin eğitim ağırlığı yüzde altmışın altında olamaz.?

?Görevde yükselme eğitiminin ortak konularına ilişkin sınav sorularının hazırlanmasında, Devlet Personel Başkanlığınca bu konularla ilgili belirlenen ders notları esas alınır.?

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Sınavın şekli

MADDE 12 ? Görevde yükselme sınavı yazılı olarak yapılır. Bu sınav, Müsteşarlık tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılır.

Görevde yükselme eğitim programının tamamlanmasından itibaren bir ay içerisinde sınavın yapılması için Müsteşarlık tarafından birinci fıkrada belirtilen kurumlardan birisine başvurulur. Görevde yükselme sınavında sorulacak sorular bu Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasındaki konuların ağırlıklarına göre belirlenir.

Sınavda yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.

Bu sınava herhangi bir sebeple katılmayanlar ile başarısız olan veya başarılı olup da müteakip sınava kadar atanmamış olanlar aynı unvanla ilgili düzenlenecek eğitim ve sınava ilişkin bütün usul ve esaslara tabidir.?

MADDE 11 ? Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 13 ? Bu Yönetmelik kapsamındaki personelin, en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanmaları, bu bölümde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde eğitime tabi tutulmaksızın yapılacak unvan değişikliği sınavı sonucundaki başarısına göre gerçekleştirilir.

Unvan değişikliği sınavları, görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yazılı olarak yaptırılır ve bu sınavlara katılacaklarda, kurumda veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli süre hizmet yapmış olma şartı aranmaz. Unvan değişikliği sınavı kapsamındaki görevlere, sadece Müsteşarlık personeli başvurabilir.

Unvan değişikliği sınavında yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.

Bu Yönetmelik kapsamındaki personelden doktora öğrenimini bitirmiş olanlar, unvan değişikliği sınavına katılmaksızın öğrenimle ihraz edilen görevlere atanabilirler.?

MADDE 12 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Sınav kurulunun başkan ve üyeleri; görevde yükselme sınavına eşlerinin, ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve kayın hısımlarının katıldığı sınavda görev alamazlar, bunların yerine yedek üyeler görevlendirilir.?

MADDE 13 ? Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 15 ? Sınav kurulu, görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavlarına katılacaklar için bu Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasıyla öngörülen, Müsteşarlıkça belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliği ile ilgili konuları ihtiva eden notların hazırlanması veya hazırlattırılması ve ilgili personele verilmesinin sağlanması, sınav sonuçlarının ilanı, yapılacak itirazların sonuçlandırılması ve sınavlara ilişkin diğer işleri yürütür. Müsteşarlık, gerekli hazırlıkların yapılabilmesi için eğitim tarihinden en az iki ay önce sınav kurulunu bilgilendirir. Sınav kurulu, bu fıkrada öngörülen sınav konularına ilişkin notların, görevde yükselme suretiyle atanacaklar için eğitimin başlayacağı tarihe kadar, unvan değişikliğine tâbi görevlere atanacaklar için ise sınav tarihinden en az bir ay önce, ilgili personele verilmesini sağlar. Bu Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasındaki ortak ders konularına ilişkin ders notları, ilgili personel tarafından temin edilir.?

MADDE 14 ? Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Sınav şartı ve atama

MADDE 17 ? Görevde yükselme eğitimini tamamlayanların, bu Yönetmelik kapsamındaki görevlere atanabilmeleri için, yapılacak görevde yükselme sınavına katılarak başarılı olmaları şarttır.

Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı sonucunda başarılı olanlar arasından, üç ay içinde başarı sıralamasına göre duyurulan boş kadro sayısı kadar atama yapılır. Puanların eşit olması hâlinde, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 sayılı Personel Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en yüksek olandan başlamak üzere atama yapılır. Ancak, yapılan puanlama sonunda eşitlik olması durumunda, sırasıyla;

a) 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) bendine ilişkin puanı yüksek olanlara,

b) Hizmet süresi fazla olanlara,

c) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

d) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,

öncelik verilir. Aylıksız izinde olanlar dâhil, atanmaya hak kazandıkları kadroya ilişkin görevlerine mevzuatla öngörülen süre içinde başlamayanların söz konusu atanma hakları sona erer.

Duyurulan kadrolardan;

a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanılmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,

b) Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadro veya pozisyonlara ya da başka bir kuruma naklen atanma,

sebepleriyle boş kalan veya boşalanlara, görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı tarihinden itibaren iki yıllık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadro veya pozisyonlar için yapılacak müteakip sınava kadar, sınavı kazandıkları halde kadro yetersizliği nedeniyle ataması yapılamayan personelin başarı sırasına göre atamaları yapılabilir.?

MADDE 15 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Sınav sonuçlarının açıklanması ve itiraz

MADDE 18 ? Sınav kurulu, kendisine intikal ettiği tarihten itibaren beş iş günü içerisinde sınav sonuçlarını ilan eder ve ilgililere yazılı olarak bildirir. İlgililer, sınav sonuçlarına, kendilerine yazılı olarak bildirilmesinden itibaren beş iş günü içerisinde Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına verecekleri bir dilekçe ile itiraz edebilir. Bu itirazlar, sınav kurulunca en geç on iş günü içerisinde değerlendirilir ve sonuçlar ilgililere yazılı olarak bildirilir.

Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi halinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.?

MADDE 16 ? Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 17 ? Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 22 ? Görevde yükselme eğitimi ve sınavı suretiyle atanacaklarda aşağıdaki şartlar aranır:

a) Şube Müdürü kadrosuna atanabilmek için;

1) Lisans düzeyinde eğitim almış olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında Uzman, GSK Uzmanı, Mühendis, Şehir Plancısı, Matematikçi, İstatistikçi, Fizikçi, Mütercim, Şef, Denetleme Şefi, Araştırmacı, Çözümleyici, Programcı görevlerinde çalışıyor olmak,

3) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

b) Şef ve Denetleme Şefi kadrolarına atanabilmek için;

1) Lisans düzeyinde eğitim almış olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, denetleme memuru, gemi sicil memuru, gemi adamı, daktilograf, sekreter, santral memuru görevlerinde çalışıyor olmak,

3) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

c) Hukuk Müşaviri kadrosuna atanabilmek için;

1) Hukuk fakültesi mezunu olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında çalışıyor olmak,

3) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

d) Uzman kadrosuna atanabilmek için;

1) Lisans düzeyinde eğitim almış olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında şef, denetleme şefi, çözümleyici, programcı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, denetleme memuru, gemi sicil memuru, gemi adamı, daktilograf, sekreter, santral memuru görevlerinde çalışıyor olmak,

3) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

e) Gemi Sörvey Kurulu Uzmanlığı kadrosuna atanabilmek için;

1) Denizcilikle ilgili lisans düzeyinde eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan mezun veya yurt içi ve yurt dışındaki bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yükseköğretim kurumlarından mezun olup; uzakyol vardiya zabiti, uzakyol vardiya mühendisi/makinist veya üstü ehliyetlerden birisine sahip olarak, denizcilik alanında en az 2 yıl çalışmak; gemi inşa mühendisi olarak mesleğinde en az 2 yıl çalışmış olanlarda yukarıda sayılan ehliyete sahip olma şartı aranmaz.

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında çalışıyor olmak,

3) Renk körlüğü ile % 40'ı aşan oranda özrü bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelendirmek,

4) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (KPDS) (D) düzeyinde başarılı olmak, Üniversiteler Arası Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (ÜDS) ile uluslar arası geçerliliği olan Test of English as a Foreign Language (TOEFL), International English Language Testing System (IELTS) sınavlarından buna denk puan almış veya yabancı dil bildiğini belgelemek,

5) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

f) Çözümleyici kadrosuna atanabilmek için;

1) Lisans düzeyinde eğitim almış olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında programcı, bilgisayar işletmeni veya veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak çalışıyor olmak,

3) Bilgi işlem programlamasında iki programlama dili bildiğini resmi bir belge ile belgelendirmek,

4) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

g) Ayniyat Saymanı kadrosuna atanabilmek için;

1) En az ön lisans düzeyinde eğitim almış olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında çalışıyor olmak,

3) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

h) Bilgisayar İşletmeni ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrolarına atanabilmek için;

1) En az orta öğrenim düzeyinde eğitim almış olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında çalışıyor olmak,

3) Bilgisayar eğitimi veya kursunda başarılı olmak,

4) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

ı) Memur, Daktilograf, Gemi Adamı ve Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrolarına atanabilmek için;

1) En az orta öğrenim düzeyinde eğitim almış olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında çalışıyor olmak,

3) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

i) Sekreter kadrosuna atanabilmek için;

1) Sekreterlik Meslek Lisesi mezunu veya en az orta öğrenim düzeyinde eğitim almış olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında çalışıyor olmak,

3) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

j) Şoför kadrosuna atanabilmek için;

1) En az ortaöğretim düzeyinde eğitim almış olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında çalışıyor olmak,

3) (E) veya (B) tipi sürücü belgesine sahip olmak,

4) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

k) Santral Memuru kadrosuna atanabilmek için;

1) En az ortaöğretim düzeyinde eğitim almış olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında çalışıyor olmak,

3) Sağlıkla ilgili olarak görevini yapmaya engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanı,

4) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

l) Denetleme Memuru kadrosuna atanabilmek için;

1) En az ön lisans düzeyinde eğitim almış olmak,

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında çalışıyor olmak,

3) Memur, gemi sicil memuru, gemi adamı, daktilograf, sekreter, koruma ve güvenlik görevlisi görevlerinde en az bir yıl hizmeti olmak,

4) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

m) Gemi Sicil Memuru kadrosuna atanabilmek için;

1) Hukuk, iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler ile denizcilik fakülteleri mezunu olmak. Bu fakülte mezunlarından istekli bulunmadığı takdirde, en az lisans düzeyinde eğitim almış olanların ataması yapılabilir.

2) Son müracaat tarihi itibariyle 2 yıl Müsteşarlık merkez ya da taşra teşkilatında çalışıyor olmak,

3) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.?

MADDE 18 ? Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi, (b) bendinin (3) ve (4) numaralı alt bentleri, (c) bendinin (2) numaralı alt bendi, (d) bendinin (2) numaralı alt bendi, (e) bendinin (2) numaralı alt bendi, (f) bendinin (2) numaralı alt bendi, (g) bendinin (2) numaralı alt bendi, (h) bendinin (4) numaralı alt bendi, (ı) bendinin (3) numaralı alt bendi ve (j) bendinin (2) numaralı alt bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 19 ? Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) Aynı görev grubunun alt görev grubunun kendi içinde kalmak kaydıyla, sınav yapılmaksızın ilgili personelin isteği ve atanılacak kadronun gerektirdiği özellikleri taşımak şartıyla diğer görevlere atanabilir.

b) Gruplar arası görevde yükselme niteliğindeki geçişler ve alt gruptan üst gruplara geçişler görevde yükselme eğitimine ve sınavına tabidir. Ancak, Müsteşarlıkta veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında daha önce bulunulan görevler ile bu görevlerle aynı düzeyde olan görevlere veya alt görevlere, görevde yükselme eğitimi ve sınavına tabi tutulmadan atama yapılabilir.?

MADDE 20 ? Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 1 ? Bu Yönetmelik kapsamına giren unvanları, ilgili mevzuatı uyarınca kazananların hakları saklıdır. 18/4/1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibarıyla iki yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar, diğer koşullara sahip oldukları takdirde, bu Yönetmeliğin uygulanması bakımından dört yıllık yükseköğrenim mezunu kabul edilirler.?

MADDE 21 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Değerlendirme Formu yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 22 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 23 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Denizcilik Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber