Kimse açıklamayınca, sağlık bilimleri lisansiyerinden ne anlaşılması gerektiği Çubukçu'ya soruldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2010 10:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Kimlerin Sağlık Bilimleri Lisansiyeri Olduğu ÇUBUKÇU'ya Soruldu

?Hangi Sağlık Bilimleri Lisansiyerlerine bir derece veriliyor?? haberimizde dile getirdiğimiz Hangi üniversitelerin Fakültesi, Bölümü, Dalı ile Programlarından mezun olanlar sağlık bilimleri lisansiyeri sayılmalı konusu; Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici tarafından, yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU'ya soru önergesi verildi

İşte o soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Mehmet EKİCİ Yozgat Milletvekili

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. maddesinin ?Ortak Hükümler? başlıklı (A) fıkrasının 5. bendinde; ?Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim görenlerden tabip, diş tabibi, veteriner hekim, eczacı ile benzeri sağlık bilimleri lisansiyerleri (Hayvan sağlığı dâhil) Biyolog unvanına sahip akademik personel giriş derece ve kademelerine bir derece eklenmek suretiyle bulunacak derece ve kademelerden hizmete alınırlar.? denilmekte ve kimlerin sağlık bilimleri lisansiyeri sayılabileceğine Yükseköğretim Kurulu karar vermektedir.

Buna göre;

1- Hangi üniversitelerin Fakültesi, Bölümü, Dalı ile Programlarından mezun olanlar sağlık bilimleri lisansiyeri sayılmaktadır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber