Yurtdışında Görevlendirilecek Tarım Müşavirlerinin Atama Yönetmeliği değişti

Haber Giriş : 14 Nisan 2005 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt Dışı Teşkilatında Sürekli Görevlendirilecek Tarım Müşavirlerinin Atanmalarının Esas ve Usullerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

MADDE 1 ? 9/10/2001 tarihli ve 24548 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yurt Dışı Teşkilatında Sürekli Görevlendirilecek Tarım Müşavirlerinin Atanmalarının Esas ve Usullerine Dair Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Gıda Mühendisi veya Su Ürünleri Mühendisi olmak,"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 5 ? Yurt dışı teşkilatında sürekli görevlendirilecek Tarım Müşavirlerinin, Türkiye'nin menfaatleri açısından gidilecek ülkeye göre mesleki bilgi bakımından liyakat sahibi olması ve Bakanlıkta en az sürekli 5 yıl hizmet vermiş olması gerekir.

Ancak, Bakanlıkta müsteşar yardımcısı ve daha üst kadroda bulunan personelin, yurt içi veya yurt dışında master, doktora gibi lisansüstü eğitim görmüş olması, ulusal veya uluslar arası yabancı dil sınavlarında yüksek düzeyde başarı sağlamış bulunması ve başka bir kamu kuruluşunun tarımla ilgili bölümünde en az 5 yıl çalışmış olması şartlarını birlikte sağladığı takdirde Bakanlıkta 1 yıl hizmet vermiş olması yeterlidir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bakanlıkta, Genel Müdür veya daha üst görevlerde çalışmış olanlar bu görevlerde sürekli bir yıl çalışmış olmaları şartıyla mesleki ehliyet sınavına tabi tutulmazlar."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber