EGM Misyon sınavında yanlış hesap Bağdat'tan döndürdü

Dış temsilciliklerimizin korunmasında görevlendirilecek Emniyet personelinin belirlenmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğünce 11 Nisan 2010 tarihinde yapılan Misyon koruma sınavının yazılı aşamasını kazanan 660 aday uygulamalı sınavlara (atış, spor ve mülakat) girmeye hak kazanmış, bu aşamaları kazanan yaklaşık 250 adayın bir kısmı Dünyanın çeşitli ülkelerindeki temsilciliklerimizde görevlerine başlamışlardır. Sınavı kazananlar arasında geriye kalan diğer emniyet personelleri ise kısa süre içerisinde dış temsilciliklerimizdeki görevlerine atanmayı beklemektedirler. Ancak Ankara 1. İdare Mahkemesinin verdiği bir karar tüm süreci en başına döndürmüştür. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Haziran 2011 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak Misyon koruma sınavının ilk aşaması olan yazılı sınavının mahkemelik olması neticesinde Ankara 1.İdare Mahkemesinin 2010/781 sayılı kararına istinaden , 30.05.2011 tarihinde yapılan yeni sıralama neticesi 61 aday liste dışı kalmıştır.Liste dışı kalan 61 adaydan bazıları daha önceki sınav sonucuna göre başarılı sayıldıkları için dış temsilciliklerimizdeki görevlerine atanmış olmalarına rağmen Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dış temsilciliklerimizdeki görevlerinden el çektirilip geri çağrılmıştır.(Bu durum sitemiz forum Bölümünde bulunan Emniyet Hizmetleri Personelinin paylaşım alanında da Emniyet Personelince tartışılmıştır)

MİSYON KORUMA SINAVI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ...

Açılan bu dava neticesinde dış temsilciliklerimizdeki görevlerinden geri çağrılan personelin yurda döner dönmez ilk işi kendilerini mağdur ettiklerine inanındıkları kurumları olan Emniyet Genel Müdürlüğüne karşı dava açmak oldu.Dava gerekçesi olarak;Sınav esnasında yapılan hatanın kendilerine mal edilmesinin hatalı olduğunu, kazanılmış hak dolayısı ile açılan davadan etkilenmemeleri gerektiğini ve bu durumdan dolayı mağdur edildiklerini belirten Polisler,sonuna kadar haklarını arıyacaklarını belirttiler.

Bu sınavda asıl ilginç olan ise, dört aşamadan oluşan sınavın her aşamasının dava edilmiş olması.Atış sınavıyla ilgili olarak Ankara 12. İdare Mahkemesi bilirkişi incelemesine mütakip davacıyı haklı görmüş,yine Ankara 7.İdare Mahkemesi Esas no 2010/1188 sayılı kararla Spor sınavıyla ilgili davacının talebi hakkında iptal kararı vermiştir.

EN ÇOK DAVA EDİLEN SPOR AŞAMASI...

Misyon Koruma Sınavı ile alakalı yaklaşık 60 dava Ankara İdare Mahkemelerinde görülmeye devam ediyor. Bir çoğu duruşmalı görülen davalarda adayların en çok şikayetçi oldukları aşamanın ise spor testi aşaması olduğu belirtildi.Spor sınavı için açılan davalarda,davacılar özellikle Spor Sınavının teknolojik imkanlardan faydalanılmadan yapılması, Eşitlik ilkesine aykırı davranılması ve İdarenin takdir yetkisini hukuka aykırı kullanması gerekçesiyle spor sınavından şikayetçi olduklarını belirttiler.Emniyet Genel Müdürlüğü ise sınav esnasında Yönetmeliğe uygun hareket ettiğini belirtmektedir.

YÖNETMELİKTE DAVALIK...

Danıştayda görülen davalarda, yönetmeliğin Anayasa ve kanunlara aykırı olamayacağı hükmüne dayanılarak mevcut yönelmelikte dava edilmiş ve bu yönetmeliğin iptali istenmiştir. Yönetmelikte 657 sayılı Devlet memurları kanununda ?İdari İzin? kavramının olmamasına rağmen, İdarenin uygulama sınavına katılan personeli ?idari izinli ? olarak kabul etmesi ve buna dayanarak uygulama sınavına katılan personele yolluk ve harcırah verilmemesi durumu da dava konusu olmuştur.

KAZANAN ADAYLARDA HUZURSUZ...

Emniyet Genel Müdürlüğünün açılan dava neticesinde oluşan yeni sıralama listesine göre sadece 61 kişiyi uygulama sınavlarına çağırması daha önce bı sınavı kazandığı açıklanan ve buna dayanarak dış temsilciliklerimizde ki görevlerine başlayan personeli de huzursuz etti. Misyon Koruma sınavını kazanan personel dış temsilciliklerimizde 3 yıl süre ile görev yapacağından dolayı Türkiyede ki tüm eşyalarını, var ise evini ve arabasını satıp ailesi ile birlikte yurt dışına gitmektedir.Ancak mevcut durumda Dış temsilciliklerimizdeki görevlerine başlayan ve başlayacak olan görevlilerin geri çağrılma ihtimallerinin yüksek olması birçok Emniyet mensubunu zora sokacaktır.Misyon koruma sınavının uygulamalı aşamaları için açılan davalarda yeni bir sıralama yapılması yerine bu sınavın tüm aşamalarının iptali istenmektedir.

EMNİYETİN TÜM DAVALARDAN KURTULMASI İÇİN TEK SEÇENEĞİ VAR...

Yeni yapılan yazılı değerlendirmesinde başarılı olan 660 adayın tamamını uygulama sınavlarına çağırmak ve Mahkemelerde iddia edilen konuların tekrar etmemesi için gerekli teknik ve hukuksal düzenlemeleride bir an önce yapmak.Aksi takdirde her kaybedilen davanın masrafları devlet hazinesinden karşılanmakta ve devletin zararı söz konusu olmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber