Eğitim Sen'in iddiası öğretmenlerce neden ciddiye alınmadı?

Geçtiğimiz hafta, Eğitim Sen tarafından bir iddia gündeme getirildi. İddiaya göre, eğitim kurumu müdür ve müdür yardımcılığı sınavlarında sorulan soruların 11 tanesi, Eğitim Bir Sen tarafından sınavdan önce yayımlanan deneme kitapçığında yer almıştı. (Tıklayınız.) Bu iddia Anka haber ajansı tarafından basına servis edildi, Birgün adlı gazete tarafından da manşet yapıldı. Ancak iddia, memurlar.net forumunda yazışan öğretmenler arasında ciddiye alınmamıştır. Öğretmenler; deneme sınavının gizli yapılmadığını, internet dahil her yerde yayımlandığını; soruların mevzuata dayalı bilgi soruları olduğu için tahmin etmenin zor olmadığını; Eğitim İş'in ve yayınevlerinin 26 soruyu bilmekle övündüğünü belirterek, 15 gün sonra gündeme getirilen bu iddianın yersiz olduğunu belirtmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2011 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıda konuya ilişkin olarak, memurlar.net'in forum bölümü Yöneti Atama kategorisi altında yer alan binlerce başlıktan, sadece bir başlıkta yer alan yorumları, ilgilerin dikkatine sunuyoruz.

Memurlar nette "MEB, Müdür Yardımcılığı Sınavı'nda aynı soru iddiası" ana sayfada yayınladı az önce.

Bir sendika (sendikaya üye değilim, bu nedenle yazmayacağım) "Müdür Yardımcılığı Sınavında Skandal: Soruların 11 tanesi Hükümete Yakın Sendikanın Soruları ile Aynı Çıktı" diye yazı yayınlamış. Yayınlası, eyvallah.

Ancak bana bu saçma geldi.

yahuu resmi yazışmalardan kaç soru çıkabilir ki tahmin etmek zor olsa gerek.

Hepimiz en az 20 soru tahmin etmişizdir.

Birçok yayın soruları tahmin etti.

11 soruyu tahmin edilmesi başarı değil ki.

rehberlik- 14 Ekim 2011 17:20


Katılıyorum hocam sorular sorula sorula her kes tarafından bilinir hale geldi bu işin skandalla alakası ne?

bedirhan94- 14 Ekim 2011 17:28


iyi de en az o kadar eğitim iş de bildi..şimdi onlarada mı sattılar soruları.. hem adamlar gizli saklı yapmadılar ki herkes ulaşabildi sınavlara.. iş olsun torba dolsun diye miiletin aklını karıştırıyorlar balka bir şey değil...

Fatih1605- 14 Ekim 2011 17:41


fazla söze gerek yok.

sanırım iddia sahiplerine en güzel kapak olması için şu haber yeterli:

http://www.egitimisankara.org.tr/yoneticilik-sinavlarinda-26-soru-bildik.htm

melifkaya- 14 Ekim 2011 17:43


ozaman pagema yayınlara da dava açalım adamlar 2009 da iki sınavda 40 45soru bildiler onlarda mı hükümet yanlısı adamlar bir deneme yaptılar soruları internetten dağıttılar sadece eğitim bir sen üyelerine olsa internetten soruları vermezdi bu sınava bende girdim yaptıkları denem sınavında 2.sinde bir soruyu doğru yaptığım halde yanlış değerlendirdiler bende o soruyu gerçek sınavda buldum o deneme sınavı yüzünden gerçek sınavda da yanlış yaptım.

bu işleri bırakalım işimize bakalım
emir_3333- 14 Ekim 2011 18:25


Bilgi olduğu için herkes tahmin edebilirdi o soruları...Her kitapta benzer sorular vardı.Hani türkçe ve genel kültür sorularını doğru tahmin etmiş olsalardı o zaman aynı denilebilirdi...
ay.ışığı- 14 Ekim 2011 18:45


siz eğitim-sen'i ciddiye mi alıyorsunuz yahu.

bunlar kimin arka bahçesi olmuşlar.

uzun süredir ne kendilerini nede üyelerini ciddiye almıyorum.
Lazio-14 Ekim 2011 18:50


her denemede aynı ve benzer sorular vardı, zaten konular belli, ab kapatılan fasıl veya kaya, adacık sorusunu aynı sorsalar, belki kale alınabilir, onda da şansla aynı soru denk gelebilir, bi yayınevi bu soruları yakalamış olsa reklamı iyi yapardı mesela
efe434-14 Ekim 2011 18:53


ya bu eğitimsen nasıl bir sendikadır yanlış anlaşılmasın ben sendikacı falan değilim hele eğitim birsenci hiç değilim ama adamlar gizli deneme yapmadılarki 2 deneme yaptılar ikisinide resmi sitelerinde yayınladılar herkes çözdü şimdi kalkmış ne diyorlar bu arada eğitim iş 26 soruyu tuturduğunu söyledi onlardamı soruları önceden aldı bu nasıl mantıktır nasıl sendikacılıktır hem doğru olsa bile aklınız başınıza şimdimi geldi 15 gündür nerdeydiniz bunların işi gücü siyaset işi gücü bazılarının sempatizanlığını yapma eğitimle falan alakaları yok bunların üyelerinide anlamış değilim lütfen bu yazdıklarımı miyi düşünün....saygılar
kalender_42-14 Ekim 2011 19:22


aynı sendikadanım, 69 alıyorum. sorunun aynı olması normal bazı konulardan çıkacak fazla soru yoktu aynı soruları sormak zorundaydılar. dikkat ettiyseniz seçenekleri bazı sorularda saçma sapan yazmışlardı bari seçenekler tutmasın diye...
vvvvvvvv-14 Ekim 2011 23:35


bu sorular internet sitelerinden yayınlandı.hemde bütün memur sitelerinden kısacası herkes gördü...
metin123-15 Ekim 2011 07:15


Eğitim İş'in deneme sınavından da sorular vardı. Yargı'nın soru bankasından da sorular vardı. Zaten olması da normal. Ne yapacaksın, uzaydan yeni yasa-yönetmelik ve soru mu getireceksin? Hiçbir şey üretmeyen Eğitim Sen zihniyeti ortalığı karıştırmak istiyor. Allah cezanızı versin!
40B651-15 Ekim 2011 10:49


Eğitim Sen 'i seviyorum. Ancak karşı , rakip vs. sendikanın reklamı bu kadar güzel yapılabilir. herkes ne kadar tuttturdum diye reklam yapar. Örn: eğitim iş .Safım civanım da eğitim bir sen ne kadar çok tuturdu diye reklam yapar.

Bu ve benzeri iddiaları duyan bir öğretmen eğitim bir sen ise hemen sendikasını mı bırakacak?

yalnız farklı sendikadan ise belki bırakıp eğitim bir sene gelebilir.

aslanım eğitim sen , sen bu kafayla gittikçe çok öğretmen EĞİTİM BİR SEN 'li olur.
melicyesil-15 Ekim 2011 16:11


ben o kitabı görmedim fakat en az 30-40 soruyu birebir kendim tahmin ettim.bence 11 soru yakalamış olmaları eğitimbirsenin eksikliğidir başka bişey değil.
denizdebirdamla-15 Ekim 2011 22:47


kanun ve yönetmeliklerde soru çıkabilecek belli başlı yerler vardır. bu sınavla ilgili bir sürü deneme yayımlandı. doğal olarak birçok sorunun tutturulması gayet doğal. hatta soruların bazıları önceki yıllarda çıkmış sorulardı. öküz altında buzağı aramaya gerek yok. akdeniz oyunları sorusu eğitim-iş in denemesinde vardı. nuri bilge ceylan sorusu pegemin denemelerinde vardı.
a.atabek-15 Ekim 2011 23:21


Eğitimsen in hatası aynı sorulardan çok hatalı soruları gündeme getirmemesi bence.Ancak bir araştırma yapsınlar ve sendika üyelerinin aldığı puanları karşılaştırsınlar hangisi çok yuksek çıkıyorsa ama sadece 85 üzeri alanlara baksınlar o zaman o sendikanın ne kadar masum olduğu belli olur.
ozgur30m-16 Ekim 2011 19:37


16 Ekim 2011 19:50

Benzer bir başlığa yazmıştım buraya da yazayım:

Hiçbir sendikalı olmadığımı söylerek başlayayım.

Sonra; Eğitim İş sınavda şu kadar soruyu bildik diye caka satıyordu. Eğitim Birseni hiç sevmeme rağmen çifte standarta karşıyım. Eğitim iş bildik diye hava atar eğitimbirsen bildi diye suçlu olur. Okulda birsen temsilcisi deneme kitapçığı dağıtıyordu aldım sorulara bile bakmadım.

Neyse bu sendikacılık işinde ben sendikalı olacak olsam Türk Eğitim Senli olurum. Gerekçemin eğitimle hiç alakası yok.
'^Akdenizi^'-

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber