MEB müdür yardımcılığı sınavındaki tartışmaya konu sorular

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2011 04:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı Eğitim Sen, eğitim yöneticilerini belirlemek amacıyla yapılan Müdür Yardımcılığı ve Baş Yardımcılığı sınavında sorulan soruların 11 tanesinin Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen'in hazırlamış olduğu deneme sınavı kitapçığındaki sorularla bire bir aynı çıktığı iddiasında bulundu.

Aşağıda Eğitim Sen iddiasına konu sorular yer almaktadır.

---

---

MÜDÜR YARDIMCILIĞI VE BAŞ YARDIMCILIKTAKİ SORU A KİTAPÇIĞI EĞİTİM BİR SEN MÜDÜR YARDIMCILIĞI-MÜDÜR BAŞYARDIMCILIĞI 1. DENEME SORU KİTAPÇIĞI EĞİTİM BİR SEN MÜDÜR YARDIMCILIĞI MÜDÜR BAŞYARDIMCILIĞI 2. DENEME SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

12.SORU: Resmi yazışmalarda uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'e göre resmi yazıların başlıkları ile ilgili olarak aşağıda verilen örneklerden hangisinin yazımı doğrudur?

A) T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

B) T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
TALİM VE TERBİYE KURULU
BAŞKANLIĞI

C) T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Talim ve Terbiye Kurulu
Başkanlığı

D) T.C.
Milli Eğitim Bakanlığı
Talim ve Terbiye Kurulu
Başkanlığı

13.SORU: Resmi yazışmalarda uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'e göre aşağıdaki ?BAŞLIK? örneklerinden hangisi doğrudur?

A) T.C.
Milli Eğitim Bakanlığı
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

B) T.C.
BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

C) T.C.
Hasankeyf Kaymakamlığı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

D) T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

14.SORU: Resmi yazışmalarda uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'e göre, yazının kurum içinde kalan nüshası, yazıyı hazırlayan ve kurum tarafından belirlenen en fazla kaç görevli tarafından paraf edilir?

A) 3 B) 4 C) 5 D) 7

12.SORU: Resmi yazışmalarda uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'e göre, yazının kurum içinde kalan nüshası, yazıyı hazırlayan ve kurum tarafından belirlenen en fazla kaç görevli tarafından paraf edilir?

A) 3 B) 2 C) 4 D) 5

 

44.SORU: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre ?üstün başarı belgesi? verilenlere, illerde valiler tarafından uygun görülmesi halinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil ) % kaçına kadar ödül verilebilir?

A) 25'ine B) 50'sine C) 100'üne D) 200'üne

41.SORU: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre Üstün başarı belgesi verilenlere, illerde merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi halinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil ) yüzde kaçına kadar ödül verilebilir?

A) 50 B) 100 C) 150 D) 200

 

50.SORU: 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'na göre ilköğretim rehberlik servisince, ortaöğretimde devam edilebilecek okul ve programların hangi mesleklerin yolunu açabileceği ve bu mesleklerin kendilerine sağlayacağı yaşam standardı konusunda tanıtıcı bilgiler verilmesi için öğrencilere yönelik gerekli çalışmalar ne zaman yapılır?

A)Yedinci sınıfın birinci yarısında B)Yedinci sınıfın ikinci yarısında C)Son ders yılının ikinci yarısında D)Son ders yılının birinci yarısında

66.SORU: 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'na göre ilköğretim rehberlik servisince, ortaöğretimde devam edilebilecek okul ve programların hangi mesleklerin yolunu açabileceği ve bu mesleklerin kendilerine sağlayacağı yaşam standardı konusunda tanıtıcı bilgiler verilmesi için öğrencilere yönelik gerekli çalışmalar ne zaman yapılır?

A)Yedinci sınıfın birinci yarısında B)Yedinci sınıfın ikinci yarısında C)Sekizinci sınıfın birinci yarısında D)Sekizinci sınıfın ikinci yarısında

 

35.SORU: 2013 Akdeniz oyunları aşağıdaki ülkelerden hangisinde yapılacaktır?

A) Türkiye B) İspanya C) İtalya D) Yunanistan

 

35.SORU: 2013 Akdeniz oyunları aşağıdaki illerimizden hangisinde yapılacaktır?

A) İzmir B) Antalya C) Mersin D) Adana

48.SORU: 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda, ?Eğitim kurumları, dil, ırk, cinsiyet ve din ayrımı gözetilmeksizin herkese açıktır. Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.? şeklinde açıklanan ilke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Eğitim hakkı B) Genellik ve eşitlik C) Fırsat ve imkan eşitliği D) Ferdin ve toplumun ihtiyaçları

 

68.SORU: 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda geçen ?Eğitimde, hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.? İfadesi, Türk milli eğitiminin temel ilkelerinden hangisinin açıklamasıdır?

A) Fırsat ve imkan eşitliği B) Demokrasi eğitimi C) Genellik ve eşitlik D) Eğitim hakkı

56.SORU: 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'na göre il idare kurullarının gerek birinci ve gerek ikinci derecede verdikleri kararlar aleyhine, aşağıdakilerden hangisine ilgililer tarafından, ilgili kanuna göre itiraz olunabilir?

A) Vali B) Danıştay C) Yargıtay D) Bölge İdare Mahkemesi

 

47.SORU: 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'na göre, il idare kurullarının gerek birinci ve gerek ikinci derecede verdikleri kararlar aleyhine, aşağıda verilen kurumlardan hangisine dava açılır?

A) Bölge İdare Mahkemesi B) Danıştay C) İl İdare Mahkemesi D) Bölge İdare Kurulu

59.SORU: 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'na göre, bir önceki yıla ait Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun, Nisan ayının sonuna kadar Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderdiği raporlar, takip eden kaç ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığınca kamuoyuna açıklanır?

A) Bir B) İki C) Üç D) Dört

 

49.SORU: 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu'na göre, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun, gönderdiği raporu TBMM ne kadar süre içerisinde kamuoyuna açıklanır?

A) 45 gün B) Bir ay C)İki ay D) 3 ay

67.SORU: 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun'a göre ön inceleme ile görevlendirilen kişi veya kişiler, bu Kanun'da hüküm bulunmayan hususlarda hangi kanuna göre işlem yapabilirler?

A) Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun B) Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu C) Devlet Memurları Kanunu D) Türk Ceza Kanunu

 

53.SORU: 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun'a göre kanunda hüküm bulunmayan hususlarda Ön İncelemeyi yapanlar hangi kanuna göre işlem yaparlar?

A) Türk Ceza Kanunu B) Devlet Memurları Kanunu C) Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu D) Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun

88.SORU: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, örgün ortaöğretim okul veya kurumlarına ilk defa kaydolacakların, öğretim yılının başlayacağı tarihte kaç yaşını bitirmemiş olmaları gerekir?

A) 15 B) 16 C) 17 D) 18

 

86.SORU: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre Örgün ortaöğretim okul veya kurumlarına ilk defa kaydolacakların, öğretim yılının başlayacağı tarihte kaç yaşını bitirmemiş olmaları gerekir?

A) 17 B) 18 C) 19 D) 20

100.SORU: Milli Eğitim Bakanlığı Bayrak Törenleri Yönergesi'ne göre törenlerde nöbetçi öğretmen eşliğinde seyyar direkli Bayrağı getiren ve götüren Bayrak taşıma grubu kaç öğrenciden oluşur?

A) İki B) Üç C) Dört D) Beş

 

95.SORU: Milli Eğitim Bakanlığı Bayrak Törenleri Yönergesi'ne göre bayrak taşıma grubu kaç öğrenciden oluşur?

A) 2 B) 3 C) 4 D) 5

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber