Uzman ve Başöğretmenlik Yönetmeliği Hala Çıkmadı

Öğretmenliğe unvan getiren Kanun, 8.7.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu kanuna göre uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğe geçişler sınavla yapılacaktır. Ancak, medyaya yansıyan haberlere göre uzman öğretmenliğe ilişkin ilk sınavın yaz tatilinde olması öngörülüyor olmasına rağmen hala yönetmelik değişikliği çıkmamıştır. Devamı için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 10 Mayıs 2005 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diğer taraftan, artık yeni bir sektör olacağı kesin gibi görülen uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğe ilişkin piyasaya çok sayıda yeni kitap çıkmıştır. Ancak uzman öğretmenlik ve başöğretmelik sınavının konularının çıkarılacak yönetmelik ile tespit edilmesi gerekmektedir.

Yönetmeliğin çıkmasının gecikmesi hem sınava hazırlanan öğretmenleri tedirgin etmekte hem de piyasadaki kitapların içeriğinin neye göre tespit edildiği konusunda şüpheler oluşmaktadır.

Sınava hazırlanacak öğretmenlere gerekli ve yeterli bir sürenin verilebilmesi amacıyla ilgili yönetmelik değişikliğinin bir an önce çıkarılması uygun olacaktır.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına ilişkin olarak gerek sitemizde gerekse de yazılı medyada çıkan haberler cybermen kullanıcı adlı ziyaretçimizde forumda yayımlanmıştır. Forumun ilgili sayfasına ulaşmak için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber