Kalkınma Bakanı Müsteşarına milyonluk lojman

Gün geçmiyor ki Kalkınma Bakanlığında yeni bir skandal ortaya çıkmasın. ?Milyon dolarlık makam katının ihalesi iş bittikten sonra yapılmış? başlıklı dosyamız üzerine, Bakanlığın ihaleyi iptal ettiği bilgisine ekaptan ulaştık. Ancak, ekap sayesinde başka bir bilgiye de ulaştık... Buna göre Bakanlık; lojmanı olmasına rağmen 1 milyon liranın üzerinde para vererek Park Oran Evlerinden Ankara manzaralı ev almış ve içini 390 bin liraya tefriş etmiştir. Sayın Bakandan 7 gündür ses çıkmadı. Yine ses çıkmayacak ama sorma gereği duyuyoruz. Müsteşar neden hem lojmanda oturup hem de 1 milyon liralık yeni bir lojman almıştır?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Aralık 2011 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanlığından Şimdi de Bakanlık Konutu Skandalı

Gün geçmiyor ki Kalkınma Bakanlığında yeni bir skandal ortaya çıkmasın. ?Milyon dolarlık makam katının ihalesi iş bittikten sonra yapılmış? başlıklı dosyamız üzerine Bakanlığın ihaleyi iptal ettiği bilgisine ekaptan ulaştık. Ancak, ekap sayesinde başka bir bilgiye de ulaştık ve sizlerle bunu da paylaşacağız.

Taşlardan ses çıkmasına rağmen Bakanlıktan maalesef şuana kadar ne bir açıklama ne de bir tekzip gelmemiştir.

Gelelim 30.11.2011 tarihli ihale iptal gerekçesine. İptal gerekçesinde; ?Diğer - İhaleye teklif sunan isteklilerin teklif bedelleri Komisyonumuzca hadde layık görülmediğinden 4734 sayılı Kanunun 39'ncu maddesine göre, bütün tekliflerin reddedilerek anılan ihalenin iptaline oy birliği ile karar verilmiştir.? ifadelerini görüyoruz.

Bizim haberimizin 1.12.2011 tarihinde yayınlanması üzerine ihale iptal edilmiş ancak iptal tarihi 30.11.2011 tarihi olarak belirtilmiştir. Ancak, Bakanlık her yaptığı hatalı işten sonra geride iz bırakmaktadır. Bu izi dikkatli bakan herkes çok rahatlıkla görebilmektedir. Bize gelen bilgilere göre konunun inceleme süreci başlatılmıştır. İnşallah kabak sadece gariban memurların başına patlamaz. İhale iptal edildiğine göre, makam katının tefrişini birisi HAYRINA yapmış olacak.

İhalenin iptal edilmiş olmasına rağmen biz kamuoyu adına aşağıdaki soruları sorma gereği duymaktayız.

1- İhale iptal edilmişse, yapılan işi kim yaptı?

2- Özel sektör hayrına 2 milyon dolarlık iş yapar mı?

3- Bu şekilde kamu hizmeti gören firmaları Kalkınma Bakanlığı diğer kurumlara niçin tavsiye etmemiştir?

4- Kamu yararına iş yapan firmayı diğer kurumlara tavsiye etmeyen Kalkınma Bakanlığı gibi bir kuruma bu kadar kıskançlık yakışır mı?

5- Bu firmanın başka kurumlara yaptığı başka işler var mı? Onlara da bu şekilde karşılık alınmadan mı iş yapılmış?

Soruları bu şekilde uzatabiliriz. Ancak, bu şapka bu kafadaki keli örtmeye yetmiyor.

Yetmiş milyonun hak ve hukukuna en fazla riayet etmesi gerekenlerin aleni olarak bu tür işler yapmaları doğrusu dürüst vergi mükelleflerini endişelendiriyor. Kimse babasının öz malını harcamıyor. Nasıl ki bu kaynaklar bizim olsaydı kılı kırk yararak harcama yapardık işte kamu kaynakları da harcanırken o şekilde davranılması gerekmektedir.

Hiç kimse sayın Bakanın aleyhinde karalama yapmaya çalıştığımız hafifliğine de kapılmasın. Bizlerin hiçbir şekilde kamuyla işimiz olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Ancak, bize gelen şikayetleri de görmezden gelerek üç maymunları oynama lüksümüz olamaz. Böyle bir davranışta bulunmamız milyonlarca okuyucumuza saygısızlık olur ki hiç kimse bizden bunu beklemesin.

Yaptığımız haberlerde de objektiflikten ayrılmamaya azami derecede itina gösteriyoruz ve yaptığımız her habere de belgeleri koyuyoruz. Eğer hatalı bir haber yapmışsak da ilgili kurumdan gelen belgeleri ve açıklamaları yayınlayarak özür dilemesinin de bir erdem olduğunu biliriz.

Şimdi de lojman satın alma skandalına gelelim

Yine bize ekap yardımcı oluyor. ?https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Ortak/IhaleArama2.aspx#RESULTS? adresine baktığımızda ?Bakanlık Konutunun Projelendirilerek Düzenlenmesi, Tamir-Bakımının Yaptırılması ve Demirbaşlarının Alınması? konulu bir ihalenin yapıldığını görüyoruz. Bu ihalenin mal alımı şeklinde Pazarlık usulüyle yapılan bir ihale olduğunu görüyoruz. İhale tarihi ise 29.9.2011.

Sayın Başbakan Milletvekillerini lojmandan çıkarmış ve Milletvekillerinin halkın içine karışarak dertlerine ortak olmasını istemişti. Bu önerinin maalesef sayın Bakan tarafından dikkate alınmadığını görüyoruz.

Kamu Konutları Yönetmeliğine göre Bakanların ve Müsteşarların eşyalı konutta oturma imkanları vardır. Kalkınmanın akıllı bürokratlarının sayın Başbakanın bu talimatını hiçe sayarak hem Bakana hem de Müsteşara lojman satın alarak bunları motive etmeye çalıştıklarını görüyoruz.

O zaman bizde kamuoyu adına soralım hükümet kurulduğundan itibaren bu tutarda bir rakama hangi Bakana ve müsteşara konut satın alınmıştır? Diğer kurumların bütçesine bu işler için ödenek konulmazken Kalkınma Bakanlığı niçin kendi bütçesine bu tutarda bir ödenek koymuştur?

Sorgulanması gereken diğer konu da Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı yeni alınan lojmandan önce lojmanda oturuyor muydu? Şayet oturuyorsa önceki oturduğu lojmanı şuan boşaltmış mıdır? Önceki lojmanın neyi eksikti ki yeni bir lojman alma gereği duyulmuştur? Müsteşarın kendine ait evi var mıdır? Park ORAN ismi çok mu cezbediyor? Başka bir kurumun Müsteşarının lojmanı olsaydı, buna rağmen müsteşara yeni bir lojman alınması için ödenek verilir miydi? Bu işlerin ortaya çıkacağı kimsenin aklına gelmez mi?

Bize gelen bilgilere göre yaklaşık olarak lojmanın tefrişatı için 390 bin TL + KDV ödemesi yapılmasından vicdanlar hiç mi rahatsız olmadı? Bu kişilerin ailesinde böyle lüks konutlarda oturanlar var mıdır ki bunlar bu lüksten vazgeçmek istememektedirler?

Bu ihaleye ait itirazen şikayet başvuru bedeli ise 1.152,00 TRY dir. Bu rakamdan 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine bakılarak ihale bedeline ulaşılabilir.

Bu konutun içerisinin tefrişatıyla birlikte 1,5 Milyon TL ye ulaşacağı çok rahatlıkla görülecektir. Bu fakir milletin paralarıyla bu rakamlara lojman satın alınarak içerisinin tefriş edilmesinin birilerince izah edilmesi gerekmektedir. İnşallah bu haber üzerine bu ihale de iptal edilirde kamuoyu da rahat bir nefes alır. Diğer bir temennimiz ise bu haberlerimiz üzerine ?ekap? kapatılmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber