Sayın Fatma Şahin, ÖMSS'de tarihleri karıştırıyor

Kısa adı ÖMSS olan Özürlü Memur Seçme Sınavının ne zaman yapılacağı ÖSYM tarafından 26 Aralık 2011 tarihinde kamuoyuna açıklanmıştır. Buna göre sınav 29 Nisan 2012'de yapılacaktır. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, zaman zaman bu tarihi kimi zaman Mart kimi zaman da Haziran olarak söyleyebilmektedir. Sayın Bakanın bu konuda daha dikkatli olması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ocak 2012 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin 26 Aralık 2011'de yaptığı açıklama şu şekildedir:

"03/10/2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ?Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik? uyarınca Özürlü Memur Seçme Sınavı Merkezimiz tarafından yapılacaktır. 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacaktır."

Bakan Fatma Şahin'in 28 Aralık 2011 tarihindeki açıklaması

"Geçen hafta ÖSYM Başkanımızla bir araya geldik. Şubat ayı içerisinde ÖSYM'nin engelliler sınavıyla ilgili süreci başlatacağı, mart ayının sonuna doğru sınavı yapacağımız ve nisan ayından itibaren sınav sonucuna göre engellilerimizin boş olan kadrolara hızlı bir şekilde iş sahibi yapılacağı 2012 yılının planlamasını yaptık"

Bakan Şahin'in 25 Ocak 2012'de Mecliste sorulara cevap verirken yaptığı açıklamalar- (Meclis sitesindeki konuşma için tıklayınız.)

"Sınav sisteminde, artık, görme engelli, bedensel engelli, işitme engelli ve zihinsel engelli, herkes kendi kategorisinde sınava girecek ve bedensel engelli bir özürlüyle görme engelli bir özürlünün girdiği sınavda aynı sorular sorulduğu zaman bunun bir haksız rekabet olduğunu, herkesin kendi içinde, kendi kategorisinde sınava girmesi gerektiğini gördük. Sağlık Bakanlığıyla, ÖSYM'yle, Çalışma Bakanlığıyla bizim kurum hemen bir kurul oluşturdu. Nasıl bir soru sistemi oluşturacağız, burada nasıl bir yöntem belirleyeceğiz, bunların hepsini çalıştık. Burada alımlar şubat ayı itibarıyla halkımıza, engelli vatandaşlarımıza duyurulacak. Haziran ayında sınavımızı yapıyoruz. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz kamuda ve özelde ne kadar boş kadro varsa bire bir takibini yapacağız ve yerleştirilene kadar da bu yılı bu şekilde izleyerek, değerlendirerek, takibini yaparak, sınav sonucunu da, hangi özürlünün nerede yerleşmesi gerektiğini de Bakanlığımız bünyesinde takip ederek bunu sizlerle de paylaşacağız. Bu konu bizim en önemli konularımızdan bir tanesi. Engellimizin mutlaka iş imkânına kavuşması ve onun kendi yeteneklerinden ve potansiyelinden istifade edileceği bir sistemin hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz."

"İstanbul Milletvekili Celal Dinçer'e ait 6/586 esas numaralı sözlü soru önergesinin cevabını veriyorum. Kamu kuruluşlarında boş olan özürlü kadro sayısı kaçtır? Bu konuda biraz önce, doldurulanları söyledim. Şimdi, kamu kurumlarında istihdam eksiği, özürlü memur sayısı 23.360 olduğunu ifade ediyorum. Burada, biraz önce konuşmamın başında diğer milletvekilimin sorduğu soruda nasıl bir yöntem izleyeceğimizi anlatmıştım, yeniden anlatmadan, nasıl haziran ayı itibarıyla bu alımların gerçekleştirileceğini ve takibinin yapılacağını söylüyoruz."

MEMURLAR.NET'İN DEĞERLENDİRMESİ

Sayın Bakan ara ara tarihleri karıştırmış olsa da, sınav 29 Nisan'da yapılacaktır. ÖSYM aksi açıklama yapmadığı sürece, bu bilgi doğru kabul edilmelidir.

Sayın Bakanın Haziran ayına yönelik yeni açıklamaları ise, sınav değil, sınav sonrasında özürlü boş kadrolarının yer alacağı alım sürecine ilişkindir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber