Sayın Bekir Bozdağ... Diyanet'teki hukuksuzluğa ne zamana kadar susacaksınız?

Geçen yıldan bu yana Diyanet İşleri Başkanlığının, personel yönetimindeki adaletsiz uygulamalarına değiniyoruz. Ancak ne Sayın Mehmet Görmez ne de eski müftü personel birim amiri Osman Tıraşçı, çıkıp da "personel yönetiminde adaletli bir sistem kurduk veya kuruyoruz" diyememektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mart 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı en çok personele sahip ilk beş kurumdan birisidir. Ancak personel sayısı itibariyle çok büyük olmasına rağmen ne personel alımında ne de yer değiştirmelerinde adalet bulunmamaktadır.

Bunun en büyük nedenini müftü kökenli İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde görmekteyiz.

* Kurum, bugüne kadar norm kadrosunu oluşturamamıştır. Bugün itibariyle kurumun Ankara'da kaç personelinin olması gerektiği dahi bilinmemektedir. Bu, çok acı bir durumdur. Ankara Keçiören müftüsü bu hafta personeli ile yaptığı toplantıda, fahri iken başka illere atamaları yapılan personelin, kendilerine talepte bulunduğunu ve bu talebi karşılamak zorunda olduklarını belirtmektedir. Bazı kurslarda bir öğreticiye sahip olunmasına rağmen zorunlu olarak iki Kur'an Kursu Öğreticisi atanmaktadır. İhtiyaç var mıdır yok mudur düşünülmemektedir.

* Ayrıca açık ilan edilen yerlerde, ihtiyaçtan fazla talep olması halinde, bu talebin hangi şartlarda değerlendirileceğine dair bir kıstas yoktur. Oysaki MEB, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hizmet puanı kıstasına göre atama ve yer değiştirme yapmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından daha fazla personele sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığında ise torpil talepleri Başkan ve tüm bürokrasiye gelmesine rağmen kimse hakça bir çözüm için girişimde bulunmamaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığının hak ve adalet içermeyen uygulamaları personelden her gün daha fazla tepki toplamaktadır. Ancak, şekilden çok öze önem verdiğini düşündüğümüz Sayın Başkan dahi, torpil uygulamalarına alet olmakta, yapısal değişiklik gerçekleştirememektedir.

Sayın Bozdağ... Önceki dönemlerden devir alınan kötü performans yönetimi sizin döneminizde de devam etmemeli... Çokça gündeme gelmesine rağmen hem Başkan hem de ilgili müdür taleplere kulaklarını tıkamaktadır. Bu konuda sizi insiyatif almaya çağırıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber