Bu çağrımız Sayın Ömer Dinçer'edir: ÖSYM'nin YGS'de telif parası istemesi ne kadar kamu yararı içeriyor

2 milyona yakın adayın katıldığı YGS sınavı ÖSYM tarafından 1 Nisan 2012'de 81 ilde gerçekleştirildi. Ancak, ÖSYM'nin telif parası dayatması nedeniyle soruların cevapları ne ÖSYM'nin internet sitesinde ne de önde gelen web sitelerinde yayınlanamadı. Bu uygulamanın ne derece bir kamu yararı içerdiğini, bir öğretmen bakışıyla, Sayın Ömer Dinçer'in dikkatine sunuyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Nisan 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir öğretmen üyemizin şikayetidir.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınav sorularını bir lise öğretmeni olarak merakla bekliyordum.

Zira, Pazartesi günü öğrencilerimle birlikte soruları değerlendirmem gerekecekti.

Ancak akşam saatlerine kadar beklememe rağmen sorular ve cevapları yayımlanmadı. Sadece iki TV soru ve cevapları yayımladı. Aşırı yüklemeden dolayı, bu kurumların internet sitelerindeki videolara da erişemedim.

Sayın Bakanım, ÖSYM bir kamu kurumu değil mi? Bizden aldığı vergilerle finanse edilmiyor mu? Bizden aldığı vergilerle finanse edilen bir kurum nasıl olurda, kamu yararı taşıyan bir uygulama için bir daha geri dönüp bizden para istiyor.

ÖSYM'nin bu yanlış uygulamasından dolayı, bugün öğrencilerimin yarım yamalak hatırlayabildiği sorular üzerinden değerlendirme yaptım. Ki sadece sorular vardı, şıkların çoğu ise hatırlanmıyordu. Oysaki her şıkkın ayrı ayrı analize tabi tutulması gerekiyordu.

Bir öğretmen olarak, ÖSYM'nin bu yanlış uygulamasını size şikayet ediyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber