Devir İşlemlerine İlişkin Kanun Tasarısı Nihayet TBMM'de...

Bu yıl içinde, özellikle de Sağlık Meslek Liselerinde görev yapan öğretmenler özelinde, devir sorunlarına ilişkin çok sayıda haber yapmıştık. Son olarak da geçen ay içerisinde "Devir İşlemlerindeki Rezalet Ne Zaman Son Bulacak" başlıklı bir haber yayımlamıştık. Bugün İHA tarafından geçilen habere göre konuya ilişkin bir Kanun tasarısı hazırlanmış olup, söz konusu tasarı TBMM'ye gönderilmiştir. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2005 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi ile Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi ile sağlık, tarım ve adalet meslek liseleri Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanıyor. Kanun tasarısında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullar hariç tutuldu.

Hükümetçe hazırlanan 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısı' TBMM'de.

14 maddelik tasarıya göre kurumların eleman yetiştirmek üzere açtıkları Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi ile Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi ile sağlık, tarım ve adalet meslek liseleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlanıyor. Okulların bakanlığa devri için Milli Eğitim Bakanlığı, devreden kurum ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan 5 kişilik bir komisyon kurulacak. Komisyonca verilecek karar sonucunda taşınmaz malları devir dışı bırakılanlar hariç, okullar ve bünyelerinde bulunan döner sermaye işletmeleri, taşıtlar dahil her türlü taşınır ve taşınmaz malla ve bütçe ödenekleri hak ve yükümlülükleri ile birlikte bedelsiz olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Böylece personel de (memur ve işçi) MEB'ye devredilmiş olacak.

Kurumlar, insan gücü planlaması, öğretim programlarının hazırlanması ve geliştirilmesi ile programların uygulanması konusunda MEB ile iş birliği yapacak.

Okulların meslek dersleri öğretmeni ihtiyacının karşılanmaması durumunda ilgili kurumlar, ihtiyaç duyulan alanlarda nitelikleri bakanlıkça belirlenen personelin bu okullarda görevlendirilmesi için gerekli desteği sağlayacak. Aynı yasayla Teknik Ziraat ve Teknik Bahçıvanlık Okulları Kanunu yürürlükten kaldırılıyor.

Yasa tasarısıyla 621 kadro iptal edilirken 6 bin 606 kadro ihdası öngörülüyor. Yasa tasarısı önümüzdeki günlerde ilgili komisyonlarda ele alınacak ve Genel Kurul'da yasalaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber