Devir İşlemlerindeki Rezalet Ne Zaman Son Bulacak

Geçen yıl Temmuz ayında Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol imzalandı. Bu protokole göre sağlık meslek liselerindeki öğretmenler kısa vadede Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna geçirilecekti. Ancak aradan geçen süre bir yıla yaklaşmasına rağmen hala somut hiçbir gelişme olmamıştır... Sağlık meslek liselerinde çalışan öğretmenler ne milli eğitim ne de sağlık personeli olarak kabul edilmediği için mağdur olmaktadır. Yetkililerin bir an önce bu mağduriyeti çözümlemeleri konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz...

Haber Giriş : 04 Nisan 2005 01:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 1 yıl önce imzalanan protokolle Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Meslek Liseleri, Milli Eğitim Bakanlığına devredilecekti.

Bu protokole göre personelin geçişinde talepleri göz önünde bulundurulacak ve geçişler en geç 31 Aralık 2004 tarihinde sona erecekti. Geçiş işlemi gerçekleştirilemedi... Sadece personelin Milli Eğitim Bakanılığına görevlendirilmesi yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığından bir başvuruda bulunacağımızda ya da açtığı bir sınava girmek istediğimizde "sizler bizim elemanımız değilsiniz" deniliyor...

Sağlık Bakanlığına başvurmak istediğimizde "biz sizi devrettik" deniliyor.

Hizmet puanı hesaplamalarımız yapılmıyor, personel bilgi sisteminde bilgilerimiz girilmediğinden dolayı sisteme giremiyoruz.

Şu durumda ne milli eğitimin elemanıyız ne de sağlık.

Sağlık alanında yetişerek gelmiş ve bu alanda daha verimli olacaklarına inanan meslek dersleri öğretmenlerimizin Sağlık Bakanlığı kadrolarında kalmak için yaptıkları başvurular da "Biz bu okulları toptan devredeceğiz" gerekçesiyle dikkate bile alınmadan geri çevriliyor.

Tüm bu bahsettiğim durumlar gerek iş verimini, gerekse kişilerin konsantrasyonunu olumsuz etkilemektedir.

Bir an önce yetkililerin bu belirsizliği ortadan kaldırması ve personelin geçişlerinde taleplerini göz önüne alması gerekmektedir.

Bu konuda gerekli mercilerin duyarlı olmasını bekliyoruz....

"Haber Gönder" yoluyla haberi Yazan: ahmet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber