Ordu Evleri, Askerî Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 Mayıs 2012 CUMAResmî GazeteSayı : 28282

YÖNETMELİK

Millî Savunma Bakanlığından:

ORDU EVLERİ, ASKERÎ GAZİNOLAR VE SOSYAL TESİSLER

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/8/2000 tarihli ve 24146 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Ordu Evleri, Askerî Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliğinin 6 ncı maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?İç güvenlik ve iç güvenliği destekleyen bölgelerde personelin toplu olarak güvenli bir ortamda ikametinin sağlanması maksadıyla sosyal tesis statüsünde iç güvenlik misafirhaneleri kurulabilir.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?İç güvenlik bölgelerinde ve iç güvenliği destekleyen bölgelerde kurulan iç güvenlik misafirhanelerinden ise; tüm Türk Silâhlı Kuvvetleri personeli ve aileleri kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenecek esaslar dahilinde faydalanabilir.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (c), (d) ve (e) bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

?a) Bütün garnizonlarda her seviyedeki birlik, karargâh ve kurumlarda görevli muvazzaf personelin brüt maaşından birlik mutemetlerince, binde bir oranında üye aidatı kesilerek, Genelkurmay Başkanlığınca açtırılan banka hesabına yatırılır.?

?b) Subay, istisnaî memur, askerî memur ve astsubay emeklileri, ordu evi, askerî gazino ve sosyal tesislere girebilmek için her yıl yayımlanan üye aidat çizelgesine göre, aidatlarını ordu evi veya askerî gazino müdürlüklerine öderler ve karşılığında üye aidat pulu alırlar. Bu pul giriş kartı üzerine yapıştırılır. Üye aidatları ordu evi veya askerî gazino müdürlüklerince Genelkurmay Başkanlığı hesabına yatırılır.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

?a) Ordu evi, askerî gazino ve sosyal tesislere giriş kartı verilen hak sahiplerinden alınan teberrular ve kart ücretlerinin Genelkurmay Başkanlığınca orduevleri, askerî gazino ve sosyal tesisler adına bu amaçla açılan banka hesabına yatırılması garnizon komutanlığınca sağlanır.?

?b) Bu teberrulardan, tanınmış kişi kart ücretlerinin kart üretim ücreti dışında kalan miktarının tamamı, kartın üretilmesini müteakip, Genelkurmay Başkanlığınca kartı talep eden garnizon komutanlığının hesabına aktarılır.?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 25 ? Ordu evleri, askerî gazino ve sosyal tesislerin gelirlerinin kullanım esas ve usulleri aşağıda açıklanmıştır;

a) Ordu evleri, askerî gazino ve sosyal tesislerin işletmelerinden elde edilen gelirler, bu tesislerin yenilenmesi, idamesi, modern hale getirilmesi ile bu tesislerde kurulmuş veya kurulacak kitaplıkların tesis ve zenginleştirilmesi maksadı dışında kullanılamaz. Ancak, söz konusu gelirlerle alınmış, zamanla kullanım dışı kalmış, kullanılabilir durumdaki ihtiyaç fazlası malzemeler, tanzim edilecek bir tutanakla ordu evleri, askerî gazino ve sosyal tesislerin bağlı olduğu asgari tugay ve eşidi komutanlığın izniyle diğer birlik, karargâh ve kurumlara devredilebilir. Teslim alan birlikçe irada alındığını gösteren belge kayıt numarası, hesap teftişinde gösterilmek üzere malı veren ordu evleri, askerî gazino ve sosyal tesislerin saymanlığına bildirilir.

b) 22 ve 23 üncü maddeler kapsamında Genelkurmay Başkanlığı hesabında toplanan üye aidatları ve kart ücretleri, orduevleri, askerî gazino ve sosyal tesislerin tefriş, bakım ve onarım ile mal ve hizmet alımına ilişkin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılır. Bu maksatla;

1) Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca söz konusu tesislerin ihtiyaç çizelgeleri destekleyici belge ve bilgilerle Genelkurmay Başkanlığına bildirilir.

2) Talep edilen ihtiyaçların karşılanması ve Genelkurmay Başkanlığı hesabında toplanan üye aidatları ve kart ücretlerinin tahsisi işlemleri, İhtiyaç Değerlendirme ve Kaynak Tahsis Komisyonu tarafından yürütülür. Bu komisyon, Genelkurmay Personel Başkanının Başkanlığında; kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Başkanları, Millî Savunma Bakanlığı Personel Dairesi Başkanı ve Maliye Dairesi Başkanı, Genelkurmay Personel İşlem Dairesi Başkanı, Adli Müşaviri veya temsilcisi ile Merkez Dairesi Başkanından oluşur. Bu komisyonun, işleyişi ve sekretarya hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar Genelkurmay Başkanlığınca yayımlanacak yönerge ile belirlenir. Komisyon kararlarını Genelkurmay İkinci Başkanı onaylar.

3) Kaynak tahsis edilen makamlarca, ihtiyaç duyulan işlerin tamamlanmasını müteakip, tüm harcama belgelerinin ve tamamlayıcı diğer evrakın onaylı suretleri Genelkurmay Personel Başkanlığına gönderilir.?

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımından bir ay sonra yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı birlikte yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber