Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, personel yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Haziran 2012 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 28332

YÖNETMELİK

Karar Sayısı : 2012/3189

Ekli ?Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?in yürürlüğe konulması; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 5/4/2012 tarihli ve 6029 sayılı yazısı üzerine, 5648 sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 14 üncü ve 20 nci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu'nca 2/5/2012 tarihinde kararlaştırılmıştır.

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU

PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 17/3/2008 tarihli ve 2008/13451 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Personel Yönetmeliğinin 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "sicil," ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?yirmi gün? ibaresi ?on gün? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?yazılı, sözlü ya da yazılı ve sözlü olarak? ibaresi ?yazılı ya da yazılı ve sözlü olarak? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan ?Sicil? ibaresi ?Performans? şeklinde ve ikinci fıkrasında yer alan ?veya sicil? ibaresi ?, performans değerlendirmesi veya disiplin? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(1) Sözleşmeli personele verilecek her türlü ödemeler dâhil net ücretler; Başkana Başbakanlık merkez teşkilâtında görev yapan genel müdür, genel koordinatörler, iç denetim koordinatörü ve birinci hukuk müşavirine Başbakanlık merkez teşkilâtında görev yapan genel müdür yardımcısı, koordinatör ve il koordinatörlerine Başbakanlık merkez teşkilâtında görev yapan daire başkanları, uzman, mütercim ve denetçilere Başbakanlık uzmanları, diğer görevlilere ise Başbakanlık merkez teşkilâtındaki benzer unvanlar ile görev yapan personel için öngörülmüş bulunan ücretleri aşmamak kaydıyla Bakan tarafından belirlenir.?

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin Beşinci Bölüm başlığı ?Personelin Yükümlülükleri ile Disiplin İşlemleri? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin başlığı ?Performans, özlük dosyası ve disiplin? şeklinde ve aynı maddenin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(1) Personel hakkında performans değerlendirmesi yapılır ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun özlük dosyası ve disiplin hükümleri kıyasen uygulanır.?

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin;

a) 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

b) 7 nci maddenin üçüncü fıkrasında yer alan ?hukuk müşaviri? ibaresi ?birinci hukuk müşaviri? şeklinde değiştirilmiştir.

c) 13 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?Hukuk Müşavirinden? ibaresi ?Birinci Hukuk Müşavirinden? şeklinde değiştirilmiştir.

d) 18 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?Hukuk Müşaviri? ibaresi ?Birinci Hukuk Müşaviri? şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkrada yer alan ?danışman,? ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

e) 19 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?Hukuk Müşaviri? ibaresi ?Birinci Hukuk Müşaviri?, ?, denetçi ve danışmanlar? ibaresi ?ve denetçiler? ve ikinci fıkrasında yer alan ?Hukuk Müşavirinin? ibaresi ?Birinci Hukuk Müşavirinin? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan (I) sayılı Cetvel aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 10 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 11 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber