Er ve erbaşa, traş bıçağı da verilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 01:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 tarihli Türk Silahlı Kuvvetleri Besleme Kanunu Temizlik Maddeleri Kullanım Esasları ve Usullerine Dair Yönetmelikte 3 Temmuz 2012 tarihi itibariyle değişiklik yapıldı.

Yapılan değişikliğe göre;

- Günde 6 gr. olarak verilmekte olan banyo sabunu istihkakı 5,3 grama düşürülmüştür. Açıklamada " Birlik imkân kabiliyetleri, iklim şartları ve görevin ihtiyaçları da dikkate alınarak; bir erin haftada azami dört defa banyo yapabileceği (ihtiyaç banyosu dâhil) ve her banyo esnasında vücut temizliği için ortalama 10 gr sabun harcadığı tespit edilmiştir." denilmiştir.

- Daha önce günde 6 ml. olarak tespit edilen şampuan miktarı 6,7 ml.'ye yükseltilmiştir.

- Daha önce günde 15 gr. olarak tespit sıvı sabun miktarı günlük 40 ml.'ye çıkarılmıştır.

- Traş sabunu yerine traş jeli veya köpüğü de verilebilecek. 170 gr.lık tüp daha önce 2 ayda bir verilirken, yeni düzenlemeye göre ayda 100 ml.'lik Tıraş Sabunu (Krem) (Tıraş Jeli/ Köpüğü) verilecektir.

- Daha önce diş macunu istihkakı yılda 400 ml. olarak belirlenmişti, bu miktar değiştirilmemiştir.

- Diş fırçası daha önce olduğu gibi yılda iki kez verilecektir.

- Daha önceki düzenlemede traş bıçağı verilmesi bulunmamaktaydı. Yeni düzenlemede " Bir erin günde bir defa tıraş olabileceği ve bir tıraş bıçağını 2 hafta süreyle kullanabileceği, ayrıca ayda iki defa banyo temizliği yapabileceği değerlendirilmiştir. Verilecek tıraş bıçağının piyasa teamülüne uygun ve kullanıma hazır olarak uygun periyotlarda dağıtılmasının, dağıtılacak miktarın 1/3 ünün banyo tıraş bıçağı olarak verilmesinin ve gerektiğinde 5 inci maddeye göre işlem yapılır." tespiti yapılarak ayda 3 adet traş bıçağı verilmesi kararlaştırılmıştır.

- Çamaşır yıkama detarjanı istihkakı değişmemiştir. Günlük 9 gr. olarak belirlenmiştir. Çamaşır yumuşatıcı istihkakı günlük 4 gramdan 6 grama çıkarılmıştır. Çamaşır suyu yardım miktarı aynı kalmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber