Başasistanlık Kadrolarına Yapılacak Atamalarda değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Resmî Gazete
19 Temmuz 2012
Sayı : 28358

YÖNETMELİK

Sağlık Bakanlığından:

SAĞLIK BAKANLIĞI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNDE BAŞASİSTANLIK KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK SINAVLARA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 7/4/2012 tarihli ve 28257 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Başasistanlık Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Sınavlara İlişkin Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (d) ve (e) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) Müracaat tarihi itibariyle; Devlet Hizmeti yükümlülüğünü tamamlamaya 180 günden az süre kalmış olmak.?

?e) Bilimsel çalışma ve eserleri bakımından aşağıdaki şartlardan en az birini sağlamak,

1) Türk Tıp Dizininde kayıtlı dergilerde yayımlanmış, ikisi birinci isim olmak üzere en az üç orijinal araştırma makalesi bulunmak,

2) SCI (Science Citation Index), SCI-E (Science Citation Index ? Expanded), SSCI (Social Science Citation Index) veya AHCI (Arts and Humanites Citation Index) indeksine kayıtlı dergilerde yayımlanmış birinci isim en az bir orijinal araştırma makalesi bulunmak,

3) SCI (Science Citation Index), SCI-E (Science Citation Index ? Expanded), SSCI (Social Science Citation Index) veya AHCI (Arts and Humanites Citation Index) indeksine kayıtlı dergilerde yayımlanmış ikisi orijinal araştırma makalesi olmak üzere en az üç yayını bulunmak.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

ESKİ MADDE HÜKMÜ

d) Müracaat tarihi itibariyle; ilgili uzmanlık dalında en az iki yıl çalışmış olmak.

e) Bilimsel çalışma ve eserleri bakımından; SCI (Science Citation Index), SCI-E (Science Citation Index ? Expanded), SSCI (Social Science Citation Index) veya AHCI (Arts and Humanites Citation Index) indeksine kayıtlı dergilerde yayımlanmış birinci isim ve orijinal araştırma makalesi olmak üzere en az bir yayını veya Türk Tıp Dizininde kayıtlı dergilerde yayımlanmış ve ikisi birinci isim olmak üzere en az üç orijinal araştırma makalesi bulunmak.

MEMURLAR.NET'İN DEĞERLENDİRMESİ

1-Başasistan kadrolarına atanabilmek için aranan, Müracaat tarihi itibariyle ilgili uzmanlık dalında en az 2 yıl çalışma olma şartı kaldırılmıştır.

2- Zorunlu hizmetini bitirmeye180 günden az süresi kalanlar da başasistanlığa başvurabilecek.

3- SCI dergilerinde yayınlanan makale kriteri değişmiştir. Daha önce birinci isim ve orjinal makale olmak kaydıyla en az 1 yayın yeterliydi. Yeni düzenlemede birinci isim en az bir orjinal makale veya ikisi orjinal makale en az 3 yayın şartı aranacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber