Çaykur, görevde yükselme yönetmeliğinde değişikliğe gitti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 03:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Ağustos 2012 CUMAResmî GazeteSayı : 28373

YÖNETMELİK

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünden:

ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE

YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 25/7/2006 tarihli ve 26239 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir.

?a) Aynı düzeyde görev: Hiyerarşi, görev, yetki ve sorumluluk açısından aynı grupta ya da grup içinde alt gruplar olması halinde, aynı alt grupta gösterilen görevleri,?

?d) Görevde yükselme sınavı: Görevde yükselme eğitimini tamamlayanların Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü (TODAİE) veya Yükseköğretim Kurumlarından birine yaptırılacak olan yazılı sınavı,?

?l) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri,

m) Üst görev: 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha üst hiyerarşi içindeki görevleri,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (4) ve (6) numaralı alt bentleri, (c) bendinin alt bentleri, (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile üçüncü fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?4) Şube Müdürü, İrtibat Müdürü, Kısım Müdürü,?

?6) Teknik Şef, Şef,?

?1) Müşavir, Başuzman,

2) Sivil Savunma Uzmanı,

3) Teknik Uzman, Uzman,?

?2) Memur, Ambar Memuru, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veznedar, Sekreter,?

?a) Mühendis, Mimar, Avukat, Kimyager, Biyolog, Laborant, Ekonomist, İstatistikçi, Grafiker, Eksper, Programcı, Tekniker, Teknik Ressam, Teknisyen,?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi yürürlükten kaldırılmış ve (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?b) Özel Şartlar;

1) Daire Başkanı kadrolarına atanabilmek için; fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu ve Teşekkülde I sayılı cetvele tabi kadrolarda en az bir yıl hizmet süresine sahip olmak.

2) I. Hukuk Müşaviri kadrosuna atanabilmek için; hukuk fakültesi mezunu, avukatlık stajını yapmış ve Teşekkülde Hukuk Müşaviri olarak en az bir yıl hizmet süresine sahip olmak.

3) Müşavir kadrosuna atanabilmek için; fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu ve Teşekkülde Daire Başkanı, I. Hukuk Müşaviri, Teftiş Kurulu Başkanı ve daha üst kadrolarda en az bir yıl hizmet süresine sahip olmak.

4) Pazarlama Bölge Müdürü, Fabrika Müdürü, Enstitü Müdürü, Başuzman, Bölge Müdür Yardımcısı, Fabrika Müdür Yardımcısı ve Enstitü Müdür Yardımcısı kadrolarına atanabilmek için fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu ve Teşekkülde I sayılı cetvele tabi kadrolarda en az bir yıl hizmet süresine sahip olmak.

5) I. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Pazarlama Bölge Müdürü kadrolarına atanabilmek için; son beş yıl içinde aylıktan kesme cezası veya son on yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi, (c) bendinin (1), (2) ve (3) numaralı alt bentleri, (ç) ve (d) bentleri, (e) bendinin (1), (3), (4) numaralı alt bentler ile (f) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentleri sırasıyla aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (g) bendine ?Ambar Memuru,? ibaresinden sonra gelmek üzere ?Bilgisayar İşletmeni,? ibaresi ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?a) Şube Müdürü, İrtibat Müdürü, Kısım Müdürü kadrolarına atanabilmek için;

1) Atanacağı kadronun görev konusuna uygun olarak fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak,

2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak,

3) Teşekkülde Sivil Savunma Uzmanı, Müdür Yardımcısı, Teknik Uzman, Uzman, Çözümleyici, Avukat, Tabip, Teknik Şef, Şef, Mühendis, Mimar, Kimyager, Ekonomist, İstatistikçi, Biyolog, Grafiker görevlerinin birinde çalışmış olmak,

4) Teşekkülde memur ve sözleşmeli statüde en az beş yıl çalışmış olmak,

5) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak,?

?1) Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak,

2) Teşekkülde memur ve sözleşmeli statüde en az iki yıl çalışmış olmak kaydıyla toplam beş yıl hizmet süresine sahip olmak,

3) Teşekkülde Teknik Şef, Şef, Mühendis, Mimar, Kimyager, Ekonomist, İstatistikçi, Biyolog, Temsilci görevlerinin birinde çalışmış olmak,?

?ç) Teknik Uzman, Uzman pozisyonuna atanabilmek için;

1) Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak,

2) Teşekkülde memur veya sözleşmeli statüde en az iki yıl çalışmış olmak kaydıyla toplam beş yıl hizmet süresine sahip olmak,

3) Teşekkülde Teknik Şef, Şef, Mühendis, Mimar, Kimyager, Ekonomist, İstatistikçi, Biyolog, Grafiker, Temsilci görevlerinin birinde çalışmış olmak,

4) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

d) Teknik Şef, Şef pozisyonuna atanabilmek için;

1) En az iki yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak,

2) Teşekkülde memur veya sözleşmeli statüde en az iki yıl çalışmış olmak kaydıyla toplam üç yıl hizmet süresine sahip olmak,

3) Teşekkülde Eksper, Laborant, Programcı, Tekniker, Teknisyen, Teknik Ressam, Memur, Ambar Memuru, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veznedar, Sekreter görevlerinin birinde çalışmış olmak,

4) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak,?

?1) Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokullardan mezun olmak,?

?3) En az iki bilgisayar işletim sisteminin uygulamasını bildiğini belgelemek,

4) Teşekkülde memur veya sözleşmeli statüde en az iki yıl çalışmış olmak kaydıyla toplam üç yıl hizmet süresine sahip olmak,?

?1) Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak,?

?3) Teşekkülde memur veya sözleşmeli statüde en az iki yıl çalışmış olmak kaydıyla toplam üç yıl hizmet süresine sahip olmak,?

?(2) Doktora öğrenimini bitiren personelden atanılacak görev için aranan toplam hizmet süresine sahip olmaları ve mevzuatla aranan öğrenim şartını taşımaları kaydıyla uzman veya aynı düzeydeki görevler ile daha alt görevlere atanabilirler.?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinin birinci cümlesinde yer alan ?İstatistikçi, Ekonomist? ibaresi ?Ekonomist, İstatistikçi, Grafiker? olarak değiştirilmiş, aynı bendin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (d) bendine Programcı ibaresinden sonra gelmek üzere ? ,Laborant? ibaresi eklenmiştir.

?1) Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak,?

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

?(2) Ancak ilgili mevzuatı uyarınca verilmesi zorunlu olan izinler süresince eğitime katılma şartı aranmaz. Aylıksız izinde bulunanlar, eğitim programı ile öngörülen toplam sürenin en az yarısı kadar eğitime katılmaları kaydıyla, bu eğitim sonunda düzenlenecek görevde yükselme sınavına girebilirler.

(3) İkinci fıkradaki izinler dışında zorunlu olduğu belgelendirilen hallerde, eğitim süresince izin kullanmamış olan personele on saate kadar izin verilebilir.?

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(3) Daha önce görevde yükselme eğitimine katılmış ancak, görevde yükselme sınavında başarısız olan personel ile bu sınava katılmayan personel, aynı görev unvanları için iki yıl içinde düzenlenecek müteakip görevde yükselme sınavına katılabilmeleri için, bu unvanlarla ilgili düzenlenecek görevde yükselme eğitimine alınmasına ilişkin bütün usul ve esaslar uygulanır.?

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) ve (f) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?e) Halkla ilişkiler.

f) Etik davranış ilkeleri.?

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?(1) Görevde yükselme sınavı yazılı olarak yapılır. Sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılır.

(2) Teşekkül, görevde yükselme eğitiminin tamamlanmasından itibaren bir ay içinde, yazılı sınavın yapılabilmesi için gerekli protokolün tesis edilmesi amacıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü veya yükseköğretim kurumlarından birine başvurur.?

?(4) Bu sınava herhangi bir sebeple katılamayanlar ile başarısız olan veya başarılı olup da iki yıl içinde müteakip sınava kadar atanmamış olanlar aynı unvanla ilgili düzenlenecek eğitim ve sınava ilişkin bütün usul ve esaslara tabidir.?

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 17 ? (1) Sınav Kurulu, görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavlarına katılacaklar için 14 üncü maddeyle öngörülen, Teşekkülce belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliği ile ilgili konuları ihtiva eden notların hazırlanması veya hazırlattırılması ve ilgili personele verilmesinin sağlanması, sınav sonuçlarının ilanı, yapılacak itirazların sonuçlandırılması ve sınavlara ilişkin diğer işleri yürütür. Teşekkül, gerekli hazırlıkların yapılabilmesi için eğitim tarihinden en az iki ay önce sınav kurulunu bilgilendirir. Sınav kurulu, bu fıkrada öngörülen sınav konularına ilişkin notların, görevde yükselme suretiyle atanacaklar için eğitimin başlayacağı tarihe kadar, unvan değişikliğine tabi görevlere atanacaklar için ise, sınav tarihinden en az bir ay önce ilgili personele verilmesini sağlar.?

MADDE 11 ? Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 12 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?(2) Unvan değişikliği sınavları Teşekkülce görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü veya yükseköğretim kurumlarından birine yazılı olarak yaptırılır ve bu sınavlara katılacaklarda, Teşekkülde veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli süre hizmet yapmış olma şartı aranmaz. Unvan değişikliği sınavı kapsamındaki görevlere, sadece Teşekkülün kendi personeli başvurabilir.

(3) Ancak bu Yönetmelik kapsamındaki personelden doktora öğrenimini bitirmiş olanlar, unvan değişikliği sınavına katılmaksızın öğrenimle ihraz edilen görevlere atanabilirler.?

?(4) Unvan değişikliği sınavında yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.?

MADDE 13 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 14 ? Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) Aynı hizmet grubunun alt görev grubu içinde kalmak kaydıyla, sınav yapılmaksızın ilgili personelin isteği ve atanılacak kadronun gerektirdiği özellikleri taşımak şartıyla diğer görevlere atanmak mümkündür.?

MADDE 15 ? Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(1) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar, Teşekküldeki aynı unvana veya bu unvanın bulunduğu aynı alt gruptaki diğer unvanlara veya daha alt gruptaki unvanlara bu Yönetmelikteki öğrenim ve hizmetin yerine getirilebilmesi açısından gerekli olan sertifika veya belgelere sahip olmaya ilişkin şartları taşımak kaydıyla genel hükümlere göre naklen atanabilirler.?

MADDE 16 ? Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 1 ? (1) 18/4/1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibarıyla iki veya üç yıllık yüksekokul mezunu olanlar, diğer koşullara sahip oldukları takdirde, bu Yönetmeliğin uygulanması bakımından dört yıllık yükseköğrenim görmüş kabul edilirler.?

MADDE 17 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 18 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Çay İşletmeleri Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber