Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 02:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 Ağustos 2012 PAZARResmî GazeteSayı : 28375

YÖNETMELİK

İçişleri Bakanlığından:

VALİLİK VE KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ TEŞKİLAT, GÖREV VE ÇALIŞMA

YÖNETMELİĞİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNE DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 8/6/2011 tarihli ve 27958 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının (i) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?i) Mevzuatta mülki amir veya il ve ilçe idare kurulları tarafından verileceği hüküm altına alınan idari para cezası, idari tedbirler ve mülkiyetin kamuya geçirilmesi yaptırımlarının sadece onay ve karar işlemlerini yapmak. Bu bendin uygulanmasında; cezaların, tedbirlerin ve yaptırımlarının hazırlık ve teklif işlemleri ile mülki amirin onayı veya il ve ilçe idare kurullarının kararlarını müteakip yapılacak tebligat, itiraz ve infaz süreçlerinin izlenmesine dair bütün iş ve işlemlerin sekreteryası cezaya konu fiil veya haller mevzuatla kendilerine görev olarak verilen ilgili kamu kurum veya kuruluşu tarafından yapılır.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

ESKİ HÜKÜM

İl idare kurulu müdürlüğünün görevleri

MADDE 16 ? (1) İl İdare Kurulu Müdürlüğünün görevleri şunlardır:

i) 5326 sayılı Kabahatler Kanununda düzenlenen idari para cezası ve idari tedbirler ile mülkiyetin kamuya geçirilmesi yaptırımının ve diğer kanunlarda mülki idare amirlerince verileceği hüküm altına alınan idari para cezalarının iş ve işlemlerini yapmak, mülki makamca verilen idari cezaların infaz sürecini izlemek ve sonuçlarını değerlendirmek,

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber