Bakan Dinçer emir verdi, açık liselere kayıtlar durduruldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanun çıktı ve kanuna göre açık liselerde zorunlu eğitim okulları kapsamına alındı. Ortaöğretimin (Liselerin) Zorunlu olmasından sonra uygulamanın nasıl olacağı, tartışmalarında en çok da ortaokulu (eski adıyla İlköğretimi) tamamlayan öğrencilerin Açık Liseye kaydolup olamayacakları sorusu tartışılmaya başladı.

Bazı kayıtlı öğrenciler dahi açık liseye gitmeye başladılar. İstanbul'da İl MEM'e şu anda örgün eğitimde okuyan bir öğrencinin Açık Liseye geçebilip geçemeyeceği sorulduğunda tatmin edici bir cevap dahi verilemedi.

Derken açıklama bakan imzasıyla yayımlandı.

?http://www.memurlar.net/haber/276765

SORU 75: Ortaokullardan sonra Açık Lise uygulaması nasıl olacak?

CEVAP 75: Lise eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alınmıştır. Ortaokulu bitiren öğrenciler 2012 - 2013 öğretim yılından itibaren liselere devam etmek zorundadırlar. Lise eğitimine devam mecburi olup devam etmeyenlere mevcut idarî tedbirler uygulanacaktır. Ancak bilindiği gibi yeni düzenleme ile ortaokulu tamamlayanlar veya liseye devam edenler isterlerse zorunlu eğitimlerini yaygın lise öğretiminde (açık lise) tamamlayabileceklerdir.?

Buradan da anlaşılacağı üzere kanunda da yer aldığı gibi isteyen öğrenciler Açık Liseye gidebileceklerdir.

Konu geçen hafta basına yansıdı. Her öğrencinin gidebileceği yazıldı.

Derken bu hafta bakanın katıldığı bir programda sorulan soru ile cevap şöyleydi.

?http://www.memurlar.net/haber/279463

DİCLE CANOVA- Bir de açık lise meselesi var, ilk 4+4+4 gündeme geldiğinde çok tartışılmıştı, özellikle de kız çocukları açısından. Bununla ilgili peki kimler açık liseye gidebilecek şimdi? Net olarak böyle bir kriter belirlendi mi, yoksa her isteyen açık lise tercihini kullanabilecek mi?

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Yok, hayır. Bir kere, birinci sınıftan 12'nci sınıfın sonuna kadar çağında olan bütün nüfus okullarda örgün öğretimde olacaklar. Bizim açık liselerimize gidenler, daha önceden lise eğitimi zorunlu olmadığı için devam edemeyen, ama açık öğretime gideyim diyen öğrenciler, efendim yaşı geçmiş olan, çağ nüfusunun üstünde olan insanlar yahut da 2 yıl üst üste kaldıktan sonra artık onu okula belirli bir yaşı aştığı için sınıfa sokmayacağımız çocuklar devam edebiliyorlardı. Dolayısıyla biz, açık orta okulu da, açık liseyi de çağ nüfusunun dışında artık örgün öğretime alamayacak insanlar için düşünüyoruz, diğer çocuklarımızın hepsi sınıflarda olacaklar.?

İşte bu cevaptan sonra kafalar daha da karıştı ve

- Kanun mu doğru?

- Bakanın ağzından çıkan mı?

- Bakan imzasıyla yapılan açıklama mı?

Soruları sorulmaya başladı.

Sayın DİNÇER bu soru ile karşılaştıktan sonra MEB harekete geçti ve Açık Liseye Kayıtlar durduruldu.

Veliler bir yana, okul müdürleri, il/İlçe müdürleri dahil herkesin kafası karışık. Bu yaz boyunca bir çok öğrenci Açık Liseye gitmek için tasdikname kestirdi. Bu öğrenciler arasında başarılı öğrenciler de var. Onların da kafaları karışık.

MEB bu işi en kısa sürede düzlüğe çıkarmalı, yönetmeliklerde gerekli düzenlemeleri yapmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber