Kamu İhale Kurumu Teşkilatı ve Personelinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 02:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

26 Kasım 2012 PAZARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 28479

YÖNETMELİK

Karar Sayısı : 2012/3914

Ekli ?Kamu İhale Kurumu Teşkilatı ve Personelinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığı (Kamu İhale Kurumu)'nın 27/9/2012 tarihli ve 16916 sayılı yazısı üzerine, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 8/10/2012 tarihinde kararlaştırılmıştır.

KAMU İHALE KURUMU TEŞKİLATI VE PERSONELİNİN ÇALIŞMA USUL VE

ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 16/11/2009 tarihli ve 2009/15611 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu İhale Kurumu Teşkilatı ve Personelinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan ?Kurul tarafından İkinci Başkan olarak seçilen üyeyi? ibaresi ?Bakanlar Kurulu tarafından İkinci Başkan olarak görevlendirilen üyeyi? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ?Kurul? ibaresi ?yetkili organları? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?on? ibaresi ?dokuz? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?Kurul? ibaresi ?Başkan? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?yedi? ibaresi ?altı? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Başkan yardımcılarının atamalarını Bakana teklif etmek ve başkan yardımcıları dışında kalan personelin atamalarını yapmak.?

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?İkinci Başkanın görev ve yetkileri

MADDE 12 ? (1) İkinci Başkan, Başkanın herhangi bir sebeple görevi başında bulunmadığı hallerde Başkanın görev ve yetkilerini kullanır.?

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?önerisi üzerine Kurul kararı ile üç? ibaresi ?teklifi üzerine Bakan tarafından dört? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?birim müdürlükleri? ibaresi ?diğer alt birimler? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 16 ? (1) Kurumun ana hizmet birimleri şunlardır:

a) Düzenleme Dairesi Başkanlığı.

b) Ön İnceleme Dairesi Başkanlığı.

c) I., II. ve III. İnceleme Dairesi Başkanlıkları.

ç) Elektronik İhale Dairesi Başkanlığı.

d) Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı.

e) Kurumsal Gelişim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı.

f) Sicil İzleme Dairesi Başkanlığı.

g) Eğitim Dairesi Başkanlığı.?

MADDE 11 ? Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 17 ? (1) Düzenleme Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:

a) Kamu ihale mevzuatı konusundaki uygulamayı yönlendirmek ve geliştirmeyi sağlamak üzere, uygulama yönetmelikleri, tip idari şartnameler, genel şartnameler, tip sözleşmeler, tebliğler, fiyat farklarına ilişkin usul ve esaslar ile bunlara ilişkin düzenleyici işlemler ve kamu ihalelerine ilişkin şikayet başvurularında uygulanacak usul ve esasları hazırlamak.

b) Kamu İhale Bülteni ve kamu ihaleleri ile ilgili ilanlara ilişkin her türlü mevzuat ile usul ve esasları belirlemeye yönelik çalışmalar yapmak.

c) İhalelerde açıklık, rekabet ve güvenirlik standartlarını oluşturacak ihale politikasının tespitine ilişkin çalışmalar yapmak.

ç) İhalelere katılmaktan yasaklama kararlarına ilişkin usul ve esasları belirlemek.

d) 4734 sayılı Kanunun 62 nci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca yapılan uygun görüş başvurularına ilişkin usul ve esasları belirlemek.

e) İhale mevzuatına ilişkin uygulamayı yönlendirmek amacıyla diğer birimler ile koordineli olarak ilgili kurum ve kuruluşlarla her türlü çalışmayı yürütmek.

f) 4735 sayılı Kanunun 16 ncımaddesi uyarınca yapılan sözleşme devirlerine ilişkin usul ve esasları belirlemek.

g) İdarelerden veya gerçek ve tüzel kişilerden gelen uygulamaya ilişkin görüş taleplerini karşılamak, gerekli hallerde konuyla ilgili Kurul kararının alınması için gündem teklifi hazırlamak.

ğ) 4735 sayılı Kanun uyarınca yapılan mücbir sebep başvuruları ile finansal kiralama gibi mutat sözleşmelere ilişkin başvuruları değerlendirerek Kurum görüşünü oluşturmak üzere gündem teklifi hazırlamak.

h) 4734 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin (g) bendi gereğince idarelerden gelen talepleri değerlendirmek ve Kurum görüşünü hazırlamak.

ı) İhalelerde aday ve isteklilerin yeterliliğinin tespitiyle ilgili olarak kamu alımları platformu üzerinden sistem kurulması ve denetlenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek.

i) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.?

MADDE 12 ? Aynı Yönetmeliğe 17 nci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 17/A maddesi eklenmiştir.

?Ön İnceleme Dairesi Başkanlığı

MADDE 17/A ? (1) Ön İnceleme Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:

a) 4734 sayılı Kanun ile diğer ilgili mevzuat hükümlerine aykırılık bulunduğu iddiasıyla Kuruma yapılacak başvuruları, başvurunun niteliğine göre tasnif ederek, itirazenşikayet başvurusu niteliğinde olanların şikayet bilgi sistemine kaydını yapmak ve bunların ön incelemesini yapmak için meslek personelini görevlendirmek.

b) İtirazen şikayet niteliğindeki başvuruları öncelikle başvuruların şekil unsurları ve ön inceleme konuları bakımından incelemek ve gerekli yazışmaları yaparak Ön İnceleme Tutanağı düzenlemek.

c) İdareye başvuru yolu tüketilmeden Kuruma yapılan şikayet başvurularını ilgili idareye göndermek ve başvuru sahibine bilgi vermek.

ç) Başvuru dilekçesi ve eklerinde şekil unsurları yönünden eksiklik bulunduğunun ve başvuru süresinin henüz dolmadığının tespit edilmesi halinde, bu eksikliklerin başvuru süresi içerisinde tamamlanmasını teminen eksik bilgi ve belgeleri Kurumun internet sayfasında yayımlayarak takip etmek.

d) Ön inceleme konuları bakımından aykırılık bulunan başvurulara ilişkin işlemleri yürütmek, gerekli yazışmaları yapmak ve ön inceleme raporu düzenlemek.

e) Başvuru dilekçesi ve eklerinde ön inceleme konuları bakımından bir aykırılık bulunmaması halinde, esas inceleme yapılması için başvuru dilekçesi ve eklerini ilgili İnceleme Dairesi Başkanlığına göndermek.

f) İtirazen şikayet başvurusu niteliğini taşımayan başvurulara ilişkin olarak; başvuru sahibinin başvuru ehliyetini haiz olduğunun anlaşılması halinde, bu başvuruları ilgili mevzuatı çerçevesinde değerlendirerek gerekli görülenleri ilgili idareye veya idarenin bağlı bulunduğu mercilere göndermek.

g) Yetkili mercilerin ihalelere yönelik bilgi ve belge taleplerine ilişkin işlemleri koordine etmek, yönlendirmek ve kayıtların yeterli olduğu hallerde sonuçlandırmak.

ğ) Hazırlanan ön inceleme raporlarını Kurula sunulmak üzere ilgili birime göndermek.

h) Ön inceleme raporları hakkında Kurul tarafından verilen kararların taslağını hukuki gerekçeleri ile birlikte hazırlamak ve Kurul kararını oluşturmak üzere ilgili daireye göndermek.

ı) Kurumun görev alanında bulunan ihalelere ilişkin 4734 sayılı Kanun ile diğer ilgili mevzuat hükümlerine aykırılık bulunduğu iddiasıyla Kuruma yapılan başvuruların sonuçlandırılması için gerekli olan her türlü belge, bilgi ve görüşü ilgili resmi ve özel kurum, kuruluş ve kişilerden yazılı olarak talep etmek.

i) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.?

MADDE 13 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 18 ? (1) I., II. ve III. İnceleme Dairesi Başkanlıklarının görevleri şunlardır:

a) Kurumun görev alanında bulunan ihalelere ilişkin işlemlerin 4734 sayılı Kanun ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun olmadığına dair Kuruma intikal eden ve esas incelemesine geçilen itirazen şikayet başvurularının Kurum tarafından süresinde incelenmesi ile ilgili işlemleri yürütmek, gerekli yazışmaları yapmak ve inceleme sonucuna ilişkin rapor düzenlemek.

b) İtirazen şikayet başvurularının incelenmesi sırasında ihalede suç işlendiğine ilişkin delil veya emare bulunduğu veya başkaca mevzuata aykırılığın oluştuğu kanaatine varılması halinde, bu hususa inceleme raporunda yer vermek suretiyle gerekli mercilere bildirim yapılmasını teminen Kurula bildirmek.

c) Hazırlanan inceleme raporlarını Kurula sunulmak üzere ilgili birime göndermek.

ç) Kurumun görev alanında bulunan ihalelere ilişkin Kuruma intikal eden ve esas incelemesine geçilen itirazenşikayet başvurularının sonuçlandırılması için gerekli olan her türlü belge, bilgi ve görüşü ilgili resmi ve özel kurum, kuruluş ve kişilerden yazılı olarak talep etmek.

d) Kurumun görev alanında bulunan ihalelere ilişkin olarak yapılan ve esas incelemesine geçilen itirazenşikayet başvuruları için meslek personelini görevlendirmek.

e) İncelenen başvuruya ilişkin olarak ilgili taraflardan gelen sözlü açıklama yapılması taleplerini Kurula bildirmek ve Kurul tarafından sözlü açıklama yapılmasına gerek görülmesi halinde toplantıya ilişkin işlemleri yürütmek.

f) Kurumun görev alanında bulunan ve esas incelemesine geçilen itirazen şikayet başvuruları hakkında Kurul tarafından verilen kararların taslağını hukuki gerekçeleri ile birlikte hazırlamak ve Kurul kararını oluşturmak üzere ilgili daireye göndermek.

g) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.?

MADDE 14 ? Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Elektronik İhale Dairesi Başkanlığı

MADDE 19 ? (1) Elektronik İhale Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:

a) Elektronik Kamu Alımları Platformunun kurulması ve işletilmesi ile ihale sürecinde bilgi teknolojilerinin kullanımına ilişkin işlemleri yürütmek.

b) Diğer kurum ve kuruluşlarla veri paylaşımıçalışmalarını yürütmek.

c) Elektronik ihale sürecine ilişkin mevzuat çalışmalarına yönelik önerilerde bulunmak.

ç) Mevzuatta belirtilen esas, usul ve işlemlerin doğru olarak uygulanmasını bilgi teknolojileri desteğiyle sağlamak, kolaylaştırmak ve hızlandırmak.

d) İhalelerde aday ve isteklilerin yeterliliğinin tespitiyle ilgili olarak Elektronik Kamu Alımları Platformu üzerinden sistemin kurulması ve işletilmesine ilişkin işlemleri yürütmek.

e) Kurumun elektronik ortamdaki uygulamalarına ulaşımın sürekli olarak sağlanabilmesi için iş süreklilik merkezinin kurulmasını ve işletilmesini sağlamak.

f) Veri yedeklerinin tutulacağı felaket kurtarma merkezinin kurulmasını veya kurdurulmasını ve işletilmesini veya işlettirilmesini sağlamak.

g) Kurumun donanım, sistem, ağ ve iletişim altyapısına ilişkin ihtiyaç analizlerini yapmak, gerekli donanım ve çevre birimlerinin kurulumlarını yapmak ve yönetmek.

ğ) Kurumsal ve elektronik ihale kapsamında sunulan hizmetlere ait veri ambarı oluşturmak, veri ambarının bakımı, yönetimi ve iyileştirilmesine yönelik iş ve işlemleri yürütmek.

h) Kurumun internet ve intranet ağı üzerinden bilgi akışının düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak, internet ve intranet sitesini oluşturmak ve güncellemek.

ı) Elektronik Kamu Alımları Platformuna kayıtlı idare ve isteklilere yönelik protokol çalışmalarını yürütmek.

i) Etkileşim merkezinin kurulması ve işletilmesine yönelik faaliyetleri yürütmek.

j) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.?

MADDE 15 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı

MADDE 20 ? (1) Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:

a) Ülkemizin uluslararası kuruluşlarla kamu ihaleleri alanındaki ilişkileri çerçevesinde Kuruma düşen sorumlulukların yerine getirilmesi ve bu kapsamda gerekli koordinasyonun sağlanması ile ilgili çalışmaları yapmak.

b) Kurumun görev alanına ilişkin konularda ülkelerin ve uluslararası kurum ve kuruluşların temsilcileriyle istişarelerde bulunmak, uluslararası alandaki gelişmeleri takip etmek ve bu bilgileri Kurula sunmak.

c) Yerli isteklilerin yabancı ülkelerde açılan ihalelere katılmalarının engellendiği iddia ve ihbarları ile ilgili tespitleri yaparak bu tür engelleyici uygulamaların kaldırılmasına yönelik çalışmaları yürütmek.

ç) Yerli isteklilerin yabancı ülkelerde açılan ihalelere katılmalarına engel olunduğunun tespit edilmesi halinde, bu uygulamanın yapıldığı ülkenin isteklilerinin de aynı yönde uygulamaya tabi olmalarına yönelik tedbirlerin alınmasını ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamak üzere, diğer birimlerle koordineli olarak Bakanlar Kuruluna sunulacak teklifleri hazırlamak.

d) Kurumun görev alanına ilişkin konularda Avrupa Birliği müktesebatına uyum sağlanması için gerekli çalışmaları yapmak, bu kapsamda ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen toplantılara katılımda bulunulması konusunda koordinasyon sağlamak.

e) Kamu ihalelerini ilgilendiren uluslararası anlaşmalar konusunda, imzadan önce ilgili kamu kurum, kuruluş ve birimler ile Kurum hizmet birimlerine öneride bulunmak ve teknik yardım sağlamak.

f) Kurumun görev alanına giren konularda Türkiye'de düzenlenecek uluslararası toplantıların organizasyonunu yapmak, yurtdışında düzenlenecek her türlü konferans, seminer ve benzeri faaliyetlerin takibini yaparak katılımda bulunulması konusunda gerekli koordinasyonu sağlamak.

g) Kurumun ilgili birimlerince, ihale mevzuatı ve uygulamaları ile ilgili konularda Avrupa Birliği üyesi ülkelerin düzenleme ve uygulamaları konusunda ihtiyaç duyulan bilgileri, bu ülkelerin ilgili kurumları ile irtibata geçmek suretiyle sağlamak.

ğ) Kurumun görev alanı ile ilgili yabancı dillerde yayımlanmış dokümanları derlemek, Başkanlıkça uygun görülenlerin Türkçeye, Türkçe yayımlanmış dokümanların da yabancı dillere çevrilmesine ilişkin işlemleri yürütmek ve Kurumun ihtiyaç duyduğu çeviri hizmetlerini yapmak veya yaptırmak.

h) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.?

MADDE 16 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Kurumsal Gelişim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı

MADDE 21 ? (1) Kurumsal Gelişim ve Araştırma Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:

a) Resmî Gazetede yayımlanması gereken Kurul kararları ile diğer düzenlemelerin Başbakanlığa gönderilmesine ait işlemleri yürütmek ve sonuçlarını takip etmek.

b) Kamu İhale Bülteninin yayımlanmasına ilişkin usul ve esasları belirleyerek 4734 sayılı Kanun kapsamında yapılacak ihalelere ilişkin ilanların elektronik ortamda düzenlenmesini sağlamak, düzenlenmiş olan ve Kuruma intikal eden ilanlar üzerinde, ön kontrol ve kabul işlemleri yapmak, günlük Kamu İhale Bültenini elektronik ortamda oluşturmak ve hizmetleri yürütmek.

c) Kurum tarafından çıkarılan süreli ve süresiz yayınları planlamak, koordine etmek, yayım ve dağıtım hizmetlerini yürütmek.

ç) Kurumun kütüphanecilik hizmetlerinin etkin bir biçimde yürütülmesini sağlamak üzere çalışmaları planlamak, koordine etmek ve denetlemek.

d) Kurumun faaliyetleri ile ilgili bilgi ve verileri toplayarak, yıllık faaliyet raporunun hazırlanmasını koordine etmek, hazırlamak ve bunları ilgililerle paylaşmak.

e) Mevzuatın tasnifini ve muhafazasını yaparak Kurulca belirlenecek esaslar çerçevesinde Kurum içi ya da Kurum dışından talep edenlerin kullanımına sunulmasını sağlamak.

f) Eşik değerler ve parasal limitlerin güncellenmesine ilişkin çalışmaları yapmak.

g) Stratejik plan ve strateji belgeleri ile ilgili olarak kurumlardan gelen görüş taleplerini karşılamak.

ğ) Kurumun görev alanına giren konularla ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarından, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından, sivil toplum örgütlerinden ve piyasadan bilgi toplamak, bu bilgileri değerlendirmek, hızlı ve etkin bilgi akışını temin etmek.

h) Kurum ve kuruluşlar tarafından talep edilen bilgi ve raporların hazırlanmasına yönelik gerekli çalışmaları yürütmek.

ı) Kamu kaynaklarıyla karşılanan kamu alımlarına ilişkin olarak bilgi toplamak, adet, tutar veya diğer konular itibarıyla istatistikler oluşturmak, sonuçlarını raporlamak ve yayımlamak.

i) Karar verme süreçlerinde iş zekâsı ve karar destek sistemlerinden etkin olarak yararlanılmasını sağlamak.

j) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.?

MADDE 17 ? Aynı Yönetmeliğe 21 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 21/A ve 21/B maddeleri eklenmiştir.

?Sicil İzleme Dairesi Başkanlığı

MADDE 21/A ? (1) Sicil İzleme Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:

a) Mevzuat gereğince kamu idarelerince veya adli mercilerce geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanları izleyerek bunların sicillerini tutmak.

b) 4734 sayılı Kanuna aykırı hareket etmekten dolayı haklarında ceza kovuşturması yapılarak kamu davası açılanların tespitine yönelik olarak ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak ve buna ilişkin bilgilerin sicilini tutmak.

c) Sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlara ilişkin mahkeme kararlarının Resmî Gazetede yayımlanmasını sağlamak üzere, Kuruma bildirilmesini izleyen onbeşgün içinde ilgili birime bildirmek.

ç) İdarelerce yapılan başvuru üzerine, ihale üzerinde kalan isteklinin ihalelere katılmaktan yasaklı olup olmadığını, tutulan siciller çerçevesinde teyit etmek.

d) 4734 sayılı Kanunun 62 nci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca yapılan uygun görüş başvurularını değerlendirmek ve Kurula sunmak.

e) 4735 sayılı Kanunun 16 ncımaddesi uyarınca yapılan sözleşme devirlerini izlemek.

f) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

Eğitim Dairesi Başkanlığı

MADDE 21/B ?(1) Eğitim Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:

a) İlgili birimler ve diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyon ve işbirliği sağlamak suretiyle veya müstakilen ihale mevzuatıyla ilgili olarak kamu ve özel sektöre sertifikalı ve sertifikasız eğitim vermek ve eğitim verilmesi için her türlü çalışmayı yürütmek.

b) Kamu İhale Uzman Yardımcılarının, Kurumun görev alanı ile ilgili konularda yetiştirilip geliştirilmesine ilişkin Kurum içi ve dışı birim ve kişilerle koordineli bir şekilde bir plan dâhilinde çalışmalar yapmak.

c) Kurum personelinin yetiştirilmesi, verimliliğinin artırılması ve üst görevlere hazırlanmasına yönelik hizmet içi eğitim planlarını hazırlayarak uygulanmasını sağlamak ve takip etmek.

ç) Kurum personelinin, Kurumun görev alanı ile ilgili hizmetlerde etkinlik ve verimliliğinin artırılması amacıyla yurtiçinde ve yurtdışında yetiştirilebilmesi, eğitilebilmesi, bilgi ve görgülerinin artırılabilmesi, staj, öğrenim ve ihtisas yaptırılabilmesine ilişkin gerekli planları hazırlayarak uygulanmasını sağlamaya ve takibine ilişkin işlemleri yürütmek.

d) Eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesinde ihtiyaç duyulan konularla ilgili kişi ve kurumlarla koordinasyon sağlamak.

e) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.?

MADDE 18 ? Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan ?İnsan Kaynakları ve Eğitim? ibaresi ?İnsan Kaynakları? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 19 ? Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin başlığı ile birinci fıkrasında yer alan ?İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi? ibaresi ?İnsan Kaynakları Dairesi? şeklinde değiştirilmiş ve birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan ?sicil,? ibaresi, (d) bendinde yer alan ?ve sicil? ibaresi ile (g), (ğ), (h) ve (ı) bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 20 ? Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?k) Başkan ve üyeler ile personele yapılacak konut tahsisi ile ilgili işlemleri yürütmek.?

MADDE 21 ? Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?Kurul tarafından? ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 22 ? Aynı Yönetmeliğin 38 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?görevleri devam ettiği sürece her yıl? ibaresinden sonra gelmek üzere ?şubat ayının sonuna kadar? ibaresi eklenmiştir.

MADDE 23 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan cetvel aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

CETVEL

UNVAN SAYI
Başkan Yardımcısı 4
Baş Hukuk Danışmanı 1
Daire Başkanı 13
Kamu İhale Kurumu Müşaviri 15
Başkanlık Müşaviri 5
Grup Başkanı 15
Kamu İhale Uzmanı 240
Hukuk Danışmanı 15
Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı 1
Kamu İhale Uzman Yardımcısı 80
Avukat 10
Araştırmacı 25
Birim Müdürü 15
Yönetim Hizmetleri Uzmanı 15
Özel Büro Müdürü 1
Özel Büro Müdür Yardımcısı 1
Mühendis 2
Mimar 1
İstatistikçi 4
Çözümleyici 10
Programcı 10
Mütercim-Tercüman 4
Tabip 1
Hemşire 1
Birim Şefi 25
Bilgisayar İşletmeni 1
Savunma Uzmanı 1
Teknisyen 2
Dava Takip Memuru 2
Santral Memuru 1
Ayniyat Memuru 1
Arşiv Memuru 2
Büro Görevlisi 60
İletişim Görevlisi 30
Şoför 3
Dağıtıcı 7
TOPLAM 624

MADDE 24 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 25 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber