Gümrük alımına başvuracaklar dikkat!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, personel ilanında gerçeğe aykırı beyanda bulunarak başvuru yapan kamu görevlilerini tek tek kurumlarına bildireceğini belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2013 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük alımına başvuracaklar dikkat!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz hafta 2 bin 165 personel alımı ilanını yayınladı. İlanları incelemek için tıklayınız.

Personel ilanlarını Facebook'ta yer alan KPSS adaylarına özel sayfamızdan takip etmek için tıklayınız.

Gerçeğe aykırı bilgi veren Mahkemeye verilecek

İlana göre "Sözlü sınavı kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacak; atamaları yapılmış ise iptal edilecek, bu kişiler bundan sonra açılacak olan sınavlara katılamayacak ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır".

Bunun üzerine yapılacak yargılama sonucunda 657 sayılı Kanun'da sayılan memuriyete engel ceza alanlar ise daha sonra hiçbir şekilde kamu görevlisi (kadrolu, sözleşmeli, geçici personel gibi) olamazlar.

Kamuda çalışanlar ise kurumlarına bildirilecek

Gerçeğe aykırı bilgi ve belge verenlerin atamalarının yapılmayacağını ve mahkemeye verileceğini yukarıda belirtmiştik.

Yanlış bilgi ve belge verenlerden kamu görevlisi olanlar da mahkemeye verilecek. Fakat bir de bu kişilerin çalıştıkları kurumlara bu durum tek tek bildirilecek. Bunun sonucunda ise kurumlarda için soruşturma ve disiplin süreci doğabilecektir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125'inci maddesine göre ise bu durum, "Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak" hükmüne aykırı olarak değerlendirilebilir ve bu kişilere kurumları tarafından "uyarı cezası" verilmesine neden olabilir.

Memurlar.net olarak kamuda çalışan okurlarımızın bu konuda dikkatli olmalarını rica ediyoruz.

2012/2 ile Kasım'da yerleşenlerin engellenmesi ise Yönetmelik'e aykırı

Bakanlık ayrıca ilanda 2012 Kasım yerleştirmelerinde yerleşenlerin başvurularının kabul edilmeyeceğini belirtti.

Yerleşen adayların bir daha tercih yapamamasını memurlar.net olarak destekliyoruz. Ancak bunun mevcut Yönetmelik gereği hukuka aykırı olduğunu ve başvuramayan bir adayın yargıya başvurması durumunda ilanın iptal edileceğini ve bu durumda birçok adayın mağdur olacağını belirtmiştik. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber