Şeker kurumu personel yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Şeker Kurumu Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Nisan 2013 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:

ŞEKER KURUMU PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 7/2/2012 tarihli ve 28197 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Şeker Kurumu Personel Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş, sonraki bentler buna göre teselsül ettirilmiş ve mevcut (ğ) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Genel Sekreter Yardımcısı: Kurum mevzuatınca ve Başkan tarafından verilen görevlerin yerine getirilmesinde Genel Sekretere yardımcı olan yöneticiyi,”

“h) YDS: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavını,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının mevcut (b) bendinin (1) numaralı alt bendinin sonuna “(Personel, İdari ve Mali İşler Grup Başkanlığı için herhangi bir 4 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olmak yeterlidir.)” ibaresi eklenmiş, aynı maddede yer alan “KPDS'den” ibareleri “YDS'den” olarak değiştirilmiş, aynı maddenin birinci fıkrasının (a) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş, sonraki bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

“b) Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanabilmek için;

1) Hukuk, siyasal bilgiler, ziraat, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin kimya mühendisliği, gıda mühendisliği, endüstri mühendisliği, işletme mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak,

2) Kamuda ve/veya özel sektörde toplam en az 12 yıl çalışmış olmak,

3) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden biri için YDS'den asgari (C) düzeyinde veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak,

4) Kamuda ve/veya özel sektörde en az 2 yıl yöneticilik yapmış olmak veya kamuda kariyer meslek mensubu olmak.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Genel Sekreter,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Genel Sekreter Yardımcısı,” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Genel Sekreter,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Genel Sekreter Yardımcısı,” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 15 inci maddesinde belirtilen sağlık raporu,”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Genel Sekreter” ibaresinden sonra gelmek üzere “, Genel Sekreter Yardımcısı” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(3) Kurul üyeleri ile Kurum personeline ödenecek yol gideri ve gündeliklerin miktarı ile ödemenin usul ve esasları 25/6/2009 tarihli ve 5917 sayılı Kanunun ilgili hükümlerindeki sınırlamalara tabi olarak belirlenir.”

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(3) Rapor süresi bitim tarihinden itibaren 60 gün içinde personel tarafından Kurum hesaplarına yatırılmayan rapor bedeli, personelin aylık ücretinden kesilir. Kurumca hesaplanan tutar ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından personel hesabına yatırılan tutar arasında herhangi bir fark oluşması durumunda aradaki fark taraflara iade edilir. Kurum hesabına yatırılacak tutara esas olmak üzere yapılması gereken işlemleri ilgili personel takip eder.”

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Genel Sekreter ile” ibaresi “Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı ile” şeklinde değiştirilmiş ve “Başkanın,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Genel Sekreter Yardımcısı ile” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Genel Sekreter,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Genel Sekreter Yardımcısı,” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Disiplin cezaları” ibaresinden sonra gelmek üzere “, Personel, İdari ve Mali İşler Grup Başkanlığı tarafından” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 12 – Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesinde yer alan “soruşturmacı” ibareleri “muhakkik”, “soruşturmacıya” ibareleri “muhakkike” olarak değiştirilmiş, aynı maddenin birinci ve sekizinci fıkralarının sonuna sırasıyla aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Başkan, kendisine intikal eden konunun Disiplin Kuruluna sevki hususunun değerlendirmesini yapabilmek için veya disiplin amirinin Başkan olduğu durumlarda konunun tetkiki için muhakkik tayin edebilir.”

“Karşı oy kullananların görüşlerine kararda yer verilir.”

MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihte Kurumda 4 yıllık fakülte mezunu olarak en az bir yıldır çalışan personel, 8 inci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) ve (4) numaralı alt bentlerinde belirtilen tez ve yabancı dile ilişkin şartları bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl içerisinde sağlamaları halinde yeterlik sınavına alınır ve bu sınavda başarılı olanlar uzmanlığına atanır. Bu fıkraya göre uzmanlığa atanacak personelin atanma tarihinde 4 yıllık fakülte mezunu olarak Kurumda en az 3 yıldır çalışmış olması gerekir.”

MADDE 14 – Aynı Yönetmeliğin Ek-1 sayılı cetveli aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Ek-1

Şeker Kurumu Personeli Disiplin Amirleri Cetveli

Unvanlar Disiplin Amiri Üst Disiplin Amiri
Genel Sekreter Başkan -
Genel Sekreter Yardımcısı Genel Sekreter Başkan
1.Hukuk Müşaviri Genel Sekreter Başkan
Grup Başkanı Genel Sekreter Başkan
Hukuk Müşaviri 1.Hukuk Müşaviri Genel Sekreter
Uzman Grup Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı
Uzman Yardımcısı Grup Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı
Diğer Personel Grup Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı

MADDE 15 Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 16 – Bu Yönetmelik hükümlerini Şeker Kurumu Başkanı yürütür.

Y ö netmeli ğ in Yay ı mland ığı Resm î Gazete'nin
Tarihi Say ı s ı
7/2/2012 28197

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber