GİB, sulh yoluyla anlaşma için komisyon kurdu

Gelir İdaresi Başkanlığı, 659 sayılı KHK ile idari uygulamaya giren sulh işlemlerini yürütmek üzere, komisyon kurdu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GİB, sulh yoluyla anlaşma için komisyon kurdu

17 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği ile, "Gelir İdaresi Başkanlığı Hukuk Müşavirliği Görevleri ile Avukatların Mesleğe Alınmaları, Davaların Takip Usulü ve Çalışmaları Hakkında Yönetmelik"te değişiklik yapılmıştır.

Yapılan değişilik sırasında, 4. maddenin (i) bendi ile "Hukuki uyuşmazlık değerlendirme komisyonu" şu şekilde tanımlanmıştır: "Başkanlık bünyesinde, üst yönetici tarafından oluşturulan, hukuk birimi amiri ve hukuki uyuşmazlıkla ilgili birim amirinin bulunduğu en az üç üyeden oluşan komisyonu"

Aynı yönetmeliğin 26. maddesi ise şu şekilde değiştirilmiştir.

"Adli ve idari uyuşmazlıkların sulh yoluyla halli, uzlaşma ve vazgeçme

MADDE 26 – (1) 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan sulh, uzlaşma ve vazgeçmeye ilişkin yetkiler, mezkur Kanun Hükmünde Kararnamede belirtilen makamlar tarafından kullanılır. Bu yetkilerden devredilenler, ilgisine göre kendisine yetki devri yapılanlar tarafından Kanunda belirtilen usuller dairesinde kullanılır.

(2) Başkanlık merkez ve taşra birimlerinin taraf olduğu uyuşmazlıklar bakımından sulh veya uzlaşma yoluyla halli mümkün olmayanlar için dava açılır veya icra takibine başlanılır. Maddi veya hukuki sebeplerle dava açılmasında veya icra takibine başlanmasında Başkanlık yararı bulunmaması halinde 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede belirtilen usuller dairesinde dava açılmasından veya icra takibine başlanılmasından vazgeçilir.

(3) Başkanlık merkez ve taşra birimlerinin taraf olduğu davaların takibi esnasında Başkanlık menfaatlerinin korunması için her türlü tedbir alınır. Bu kapsamda Kanunda belirtilen usuller dairesinde yetkili makamdan vazgeçme alınmaması halinde kanun yollarına başvurulması zorunludur.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber