Gümrük Bakanlığı, Yer Değiştirme yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 05:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resmî Gazete
9 Mayıs 2013
Sayı : 28642

YÖNETMELİK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 7/7/2012 tarihli ve 28346 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

YENİ HÜKÜM ESKİ HÜKÜM
“k) Kontenjan: İlgili birimlerce bildirilen personel ihtiyacı/fazlası ile kadro imkânları ve Bakanlığın hizmet ihtiyacı dikkate alınarak atama yapılmak üzere Kurulca belirlenen ve her yıl güncellenerek ilan edilen birim, unvan ve belirli bir hizmet için Bakanlıkça yapılan görevlendirme bazında personel ihtiyacı planlamasını,” k) Kontenjan: İlgili birimlerce bildirilen personel ihtiyacı/fazlası ile kadro imkanları ve Bakanlığın hizmet ihtiyacı dikkate alınarak atama yapılmak üzere Kurulca belirlenen ve her yıl güncellenerek ilan edilen birim ve unvan bazında personel ihtiyacı planlamasını,

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin son cümlesi ile ikinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve dokuzuncu fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

YENİ HÜKÜM ESKİ HÜKÜM
“Beşinci bölge hizmetinin iki yılını dolduranlar, hizmet gerekleri ve talepleri halinde, bu hizmet bölgesinin kalan çalışma süresi daha sonra tamamlattırılmak kaydıyla, başka hizmet bölgelerine atanabilirler.” a) 7 nci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendi ile (b) bendinde sayılan unvanlar için hizmet bölgelerindeki çalışma süresi Ek-1 sayılı cetvelde gösterilen beşinci hizmet bölgesinde 3 yıl, dördüncü hizmet bölgesinde 4 yıl, üçüncü hizmet bölgesinde 5 yıl, ikinci hizmet bölgesinde 7 yıl, birinci hizmet bölgesinde 8 yıldır. Beşinci bölge hizmetinin iki yılını dolduranlar, talepleri halinde, bu hizmet bölgesinin kalan çalışma süresi daha sonra tamamlattırılmak kaydıyla, başka hizmet bölgelerine atanırlar.
“Yer değiştirme suretiyle atamalarda, 12, 14, 15 ve 16 ncı maddelerde belirtilen durumlar ile Dedektör Köpek İdarecisi, X-Ray Operatörü ve Gemi Arama Eğiticisi olarak görevlendirilenler hariç, her hizmet bölgesinde belirlenen sürenin tamamlanması esastır.” (2) Yer değiştirme suretiyle atamalarda, 12, 14, 15 ve 16 ncı maddelerde belirtilen durumlar hariç, her hizmet bölgesinde belirlenen sürenin tamamlanması esastır. Bu süreyi tamamlayan personel farklı hizmet bölgelerine atanır. Ancak, yer değiştirmeye tabi tutulacak personel sayısının ihtiyacı karşılayamaması durumunda, ihtiyaç giderilinceye kadar, bulunduğu hizmet bölgesinin çalışma süresini doldurmasına en az kalanlardan başlamak şartıyla, çalışma süresini tamamlamayanlardan da atama yapılabilir. Tüm hizmet bölgelerindeki çalışma sürelerini dolduran personel, durumları iki yılda bir incelenerek, kadro imkanları ve Bakanlığın hizmet ihtiyacı ile personelin isteği dikkate alınarak farklı hizmet bölgelerine atanabilir veya yerlerinde bırakılabilir.
- (9) Asil memurluğa atananlar, atanma tarihinden sonraki ilk yer değiştirme döneminde talepte bulunmaları halinde, diğer hizmet bölgelerine atanırlar.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi ile ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

YENİ HÜKÜM ESKİ HÜKÜM
“Ancak, 8 inci maddenin ikinci fıkrası kapsamında çalışma süresini doldurmadan yer değiştirmeye tabi tutulan personelin ayrılışları, çalışma sürelerini dolduracakları tarih beklenilmeksizin sağlanır.” Madde 9 - (1) Yer değiştirme suretiyle atamaların, ikinci fıkra hükmü saklı kalmak kaydıyla, Haziran ayının sonuna kadar sonuçlandırılması, atama onayının ilgililere çalışma sürelerini doldurdukları tarihte tebliğ edilmesi ve ayrılışlarının sağlanması zorunludur. Ancak, 8 inci maddenin ikinci ve dokuzuncu fıkrası kapsamında çalışma süresini doldurmadan yer değiştirmeye tabi tutulan personelin ayrılışları, çalışma sürelerini dolduracakları tarih beklenilmeksizin sağlanır.
(2) 12, 14, 16 ncı maddeler ile 15 inci maddenin ikinci ve üçüncü fıkralarına göre yapılan atamalarda ve 19 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen izinlerini kullanıp göreve başlayanlardan halen görevli oldukları hizmet bölgesi çalışma süresini dolduranların atamalarında, yer değiştirme dönemi beklenilmez. “(2) Dedektör Köpek İdarecisi, X-Ray Operatörü ve Gemi Arama Eğiticisi olarak görevlendirilenlerin atamalarında, görevden uzakta iken bölge hizmet süresini dolduran personelin göreve iadesini müteakip atanmasında, 12, 14, 16 ncı maddeler ile 15 inci maddenin ikinci ve üçüncü fıkralarına göre yapılan atamalarda ve 19 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen izinlerini kullanıp göreve başlayanlardan halen görevli oldukları hizmet bölgesi çalışma süresini dolduranların atamalarında, yer değiştirme dönemi beklenilmez.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

YENİ HÜKÜM ESKİ HÜKÜM
“(2) Görevde yükselme sınavını kazanıp da, Müdür, Müdür Yardımcısı ve Bölge Amiri kadrolarına ataması yapılacak olanların ilk atamaları Ek-1 sayılı cetvelde gösterilen beşinci hizmet bölgesine yapılır. Bu hizmet bölgesinde çalışma süresini tamamlamış olması veya bu bölgede söz konusu unvanlara ihtiyaç duyulmaması halinde bu personelin atamaları başarı puanı ve ihtiyaca göre sırasıyla çalışma süresini doldurmadıkları daha üst hizmet bölgelerine yapılır. Üst hizmet bölgelerine atanma hakkı doğanların daha alt hizmet bölgelerine atanma talepleri gözönünde bulundurulur.” (2) Görevde yükselme sınavını kazanıp da, Müdür, Müdür Yardımcısı ve Bölge Amiri kadrolarına ataması yapılacak olanların ilk atamaları Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin Ek 1 inci maddesi hükmü uyarınca Ek-1 sayılı cetvelde gösterilen beşinci hizmet bölgesine yapılır. Bu hizmet bölgesinde çalışma süresini tamamlamış olması veya bu bölgede söz konusu unvanlara ihtiyaç duyulmaması halinde bu personelin atamaları başarı puanı ve ihtiyaca göre sırasıyla çalışma süresini doldurmadıkları daha üst hizmet bölgelerine yapılır. Üst hizmet bölgelerine atanma hakkı doğanların daha alt hizmet bölgelerine atanma talepleri gözönünde bulundurulur. Bu fıkraya göre atananlar 12 nci maddede yer alan hükümlerden beşinci hizmet bölgesinin çalışma süresi kadar yararlanamazlar.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Birinci fıkrada belirtilen yerlerde görev yapan personel, görevli bulunduğu hizmet bölgesi içinde kalmak kaydıyla ve tercihleri de alınarak, anılan fıkra hükümleri çerçevesinde yer değiştirme döneminde Kurul tarafından başka hizmet alanlarına atanırlar.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesinin üçüncü fıkrasının son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

YENİ HÜKÜM ESKİ HÜKÜM
- (3) Yürürlük tarihinden önce, 7 nci maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde sayılan unvanlarda döner sermaye teşkilatında görev yapan personelin, Ek-1 sayılı cetvelde yer alan hizmet alanlarında, bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden önceki hizmetleri, 7 nci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin birinci alt bendinde sayılan unvanlarda taşra teşkilatında görev yapan personelin çalışma süresi hesabına ilişkin olarak daha önce uygulanan intibak hükümleri de dikkate alınarak, Ek-1 sayılı cetvele göre belirlenen hizmet bölgelerinde geçmiş sayılarak intibak ettirilir. Ancak, taşra teşkilatı personelinin döner sermaye teşkilatında, döner sermaye teşkilatı personelinin de taşra teşkilatında yürürlük tarihinden önce geçen hizmetleri dikkate alınmaz.

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin Geçici 4 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

YENİ HÜKÜM ESKİ HÜKÜM
- Geçici Madde 4 - (1) 20 nci madde hükümlerine göre yer değiştirme suretiyle atanılamayacak yerlerde görev yapan personel, halen görevli bulunduğu hizmet bölgesi içinde kalmak kaydıyla ve tercihleri de alınarak, anılan madde hükümleri çerçevesinde 2012 yılı yer değiştirme döneminde başka hizmet alanlarına atanırlar.

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin eki EK-1 cetvelin Üçüncü Hizmet Bölgesi (5 Yıl) kısmının sonuna aşağıdaki satır eklenmiştir.

36 Niğde Gümrük Müdürlüğü B 16 NİĞDE ORTA AKDENİZ (MERSİN)

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin eki EK-1 cetvelin Dördüncü Hizmet Bölgesi (4 Yıl) kısmının sonuna aşağıdaki satır eklenmiştir.

30 Iğdır Gümrük Müdürlüğü C 11 IĞDIR DOĞU ANADOLU (VAN)

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin eki EK-1 cetvelin Beşinci Hizmet Bölgesi (3 Yıl) kısmının sonuna aşağıdaki satırlar eklenmiştir.

38 Derecik Gümrük Müdürlüğü C 22 HAKKARİ DOĞU ANADOLU (VAN)
39 Üzümlü Gümrük Müdürlüğü C 23 HAKKARİ DOĞU ANADOLU (VAN)
40 Aktepe Gümrük Müdürlüğü C 24 ŞIRNAK İPEKYOLU (DİYARBAKIR)
41 Gülyazı Gümrük Müdürlüğü C 25 ŞIRNAK İPEKYOLU (DİYARBAKIR)

MADDE 11 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 12 – Bu Yönetmelik hükümlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber